Szukam metryki
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
kasiakozłowska

Parafia św.Wawrzyńca na Woli, brakujący rocznik.
Cześć,
Od dłuższego czasu poszukuję aktu urodzenia Mikołaja Fiedotowa (1880 rok), dzisiaj przy okazji rodzinnego spotkania, dość leciwa już krewna przypomniała sobie, że kiedyś od swojej matki usłyszała, że Mikołaj był ochrzczony w parafii wolskiej, na 99% chodzi o parafię św.Wawrzyńca, to ja szybko na internet, przerzucam archiwum i tak, oczywiście, jak na złość brakuje rocznika 1880. Proszę o pomoc, gdzie mógłbym znaleźć ten brakujący rok?
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... 1&zs=0179d
Pozdrawiam
Dominik
Od dłuższego czasu poszukuję aktu urodzenia Mikołaja Fiedotowa (1880 rok), dzisiaj przy okazji rodzinnego spotkania, dość leciwa już krewna przypomniała sobie, że kiedyś od swojej matki usłyszała, że Mikołaj był ochrzczony w parafii wolskiej, na 99% chodzi o parafię św.Wawrzyńca, to ja szybko na internet, przerzucam archiwum i tak, oczywiście, jak na złość brakuje rocznika 1880. Proszę o pomoc, gdzie mógłbym znaleźć ten brakujący rok?
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... 1&zs=0179d
Pozdrawiam
Dominik
-
Sroczyński_Włodzimierz

Jedyna szansa to:
a. odpis (np przy ślubie)
b. au w późniejszym czasie
U1880 z par. wolskiej brak (ani pierwopisu ani wtóropisu nie ma) i raczej nie będzie
a. odpis (np przy ślubie)
b. au w późniejszym czasie
U1880 z par. wolskiej brak (ani pierwopisu ani wtóropisu nie ma) i raczej nie będzie
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Akty zgonu Góra Kalwaria
Poszukuję aktów zgonu z Góry Kalwarii, chodzi mi konkretnie o lata 1941-1944, byłbym wdzięczny za pomoc w ich odszukaniu (jeśli są) w internecie.
Pozdrawiam
Dominik
Pozdrawiam
Dominik
Akta z parafii św. Jakuba Apostoła na Ochocie
Cześć
Poszukuję skanów z parafii św. Jakuba Apostoła na Ochocie, chodzi mi konkretnie o akta zgonów w latach 1910-1915. Dotąd nie spotkałem się z udostępnionymi aktami z tej parafii, ale może źle szukałem.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Dominik
Poszukuję skanów z parafii św. Jakuba Apostoła na Ochocie, chodzi mi konkretnie o akta zgonów w latach 1910-1915. Dotąd nie spotkałem się z udostępnionymi aktami z tej parafii, ale może źle szukałem.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Dominik
-
Dabkowski_Grzegorz

Dominiku, według strony parafii, a także niniejszego serwisu parafia została erygowana w 1918 roku. Czy w ogóle więc jest czego szukać?
― Grzegorz
― Grzegorz
- Krystyna_Rykowska

Dominiku , Ochota w 1910 należała do parafii św.Stanisława na Woli
Lidia
Lidia
- agnieszka5995

Grodzisko - parafia Grodzisko, pow. Rzeszów
Witam,
poszukuję metryk kościelnych parafii Grodzisko (pow. Rzeszów) za lata 1820-1870, a w nich osób o nazwisku Bąk (Jakub, Walenty).
W zasobach witryny szukajwarchiwach.pl są tylko metryki po roku 1887..
Czy ktoś ma dostęp do takich danych?
Będę wdzięczna za każdą pomoc.
Pozdrawiam
poszukuję metryk kościelnych parafii Grodzisko (pow. Rzeszów) za lata 1820-1870, a w nich osób o nazwisku Bąk (Jakub, Walenty).
W zasobach witryny szukajwarchiwach.pl są tylko metryki po roku 1887..
Czy ktoś ma dostęp do takich danych?
Będę wdzięczna za każdą pomoc.
Pozdrawiam
-
Monika_Borowska

Witaj!agnieszka5995 pisze:Gdzie znajduja sie metrykalia z Kalwarii Suwalskiej, LT?
Dzien dobry,
ma ktos dostep do aktow metrykalnych z Kalwarii Suwalskiej, dzis Litwa? Moze ktos sie wybiera do archiwum (Wilno?) Mialabym prosbe (szczegoly przez pw.).
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka We
Możesz napisać do Litewskiego Archiwum maila z pytaniem czy mają metryki z Kalwarii Suwalskiej. Odpisują bardzo sprawnie. e-mail: istorijos.archyvas@lvia.lt Adres: Mindaugo 8, LT-03107 Vilnius, Lithuania
Koszt odpisu 7 euro lub 11, jeśli chcesz w ciągu 10 dni otrzymać odpis. Trzeba doliczyć 3,44 za przesyłkę.
Pozdrawiam,
Monika
-
Arek_Bereza

Pysznica- skany?
Witam,
Czy ktoś orientuje się czy są gdzieś skany z parafii Pysznica woj. Podkarpackie z lat 1800-1820?
Pozdrawiam,
Artur
Czy ktoś orientuje się czy są gdzieś skany z parafii Pysznica woj. Podkarpackie z lat 1800-1820?
Pozdrawiam,
Artur
Pysznica- skany?
Na parafii i prawdopodobnie w AD Przemyśl.