proszę o pomoc w znalezieniu skanu metryki ślubu Gabriela Bałtowskiego z Teodozją z Kaniowskich, który odbył się w parafii w Gowarczowie (miejscowość Kwas) dnia 3.02.1929. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Mikołaj
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Wszystko się zgadza, jest nawet indeks odnośnie tego małżeństwa w Genetece (nr 15/1929),mikola.piatek.gorzow.wlk pisze:Dzień dobry,
proszę o pomoc w znalezieniu skanu metryki ślubu Gabriela Bałtowskiego z Teodozją z Kaniowskich, który odbył się w parafii w Gowarczowie (miejscowość Kwas) dnia 3.02.1929. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Mikołaj
Po zalogowaniu ślubmikola.piatek.gorzow.wlk pisze:Dzień dobry,
Pozdrawiam
Mikołaj
Może - Józef Latawiec ur 2.IV.1898r./Rawa Ruska (akt 24) syn Józefa i Katarzyny PiskorskiejSveron pisze:Dzień dobry,
poszukuję aktu urodzenia Józefa Latawca ur. ok. 1899 r. w miejscowości Lipnik, Rawa Ruska (obwód lwowski). W akcie ślubu Józefa (w Polichnowie, Bobrowniki, Polska) widnieje informacja, że jego matka była nie zamężna Katarzyna Latawiec.
Poszukuję również metryk Katarzynie Latawiec, niestety nie mam o niej żadnych informacji oprócz tego, że była matką Józefa. Nie wiem czy przeprowadziła się z synem również do Polski.
Jeśli była z Rawy Ruskiej, to w 1922 r. nie musiała się przeprowadzać do Polski, bo już w niej mieszkała.Sveron pisze:Nie wiem czy przeprowadziła się z synem również do Polski.
W latach 1772–1918 w zaborze austriackimJeśli była z Rawy Ruskiej, to w 1922 r. nie musiała się przeprowadzać do Polski, bo już w niej mieszkała.