Filmy 2160612 i 2160613 są dostępne on-line przy pomocy wymienianego tutaj wcześniej niemieckiego programu...9Majster pisze:Panie Marcinie .
Jaką rolkę ??
Są normalnie zdigitalizowane .
Po prostu nie są on-line.
I tyle .
Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tych uogólnieniach .
Nic tu dziwnego nie widać .
Pozdrawiam
Mariusz
Księgi parafialne na Family Search.org cz.1
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen
-
stanley1980

Dalej wysyłają, dzisiaj otrzymałem tekst poszukiwanego aktu.Grzegorz.Janoszka pisze:Tak, kiedyś wysyłali całe strony ksiąg, potem oferowali podanie tekstu interesującego nas aktu, a od niedawna nawet tego nie robią. Właśnie taka odpowiedź jak powyżej, że nie robią transkrypcji i nie przepisują zawartości.
Wojciech
-
Świętczak_Sebastian

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 2 times
Dzień dobry. Czy może Pan podać o jakim niemieckim programie Pan pisze, bo FS downloader to chyba już nie działa. I jeszcze jedno filmy, których Pan pisze mają ikonę ze szpulą mikrofilmu co oznacza, że nie są zdigitalizowane.stanley1980 pisze:Filmy 2160612 i 2160613 są dostępne on-line przy pomocy wymienianego tutaj wcześniej niemieckiego programu...9Majster pisze:Panie Marcinie .
Jaką rolkę ??
Są normalnie zdigitalizowane .
Po prostu nie są on-line.
I tyle .
Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tych uogólnieniach .
Nic tu dziwnego nie widać .
Pozdrawiam
Mariusz
--
Sebastian
Dzień dobry,
czy ma ktoś dostęp do skanów ksiąg parafii:
Seckenheim (https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library)
i Malsch (https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library)?
Poszukuję filmów: 1053078, 1052589 i 105259.
Pozdrawiam,
Ewa
czy ma ktoś dostęp do skanów ksiąg parafii:
Seckenheim (https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library)
i Malsch (https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library)?
Poszukuję filmów: 1053078, 1052589 i 105259.
Pozdrawiam,
Ewa
- Kostkowski

Odechów 1810-1823 czy dostępne u Mormonów?
Witam serdecznie
Z mikrofilmów Mormonów korzystałem gdy ktoś życzliwie udostępnił mi link. Samodzielnie nie radzę sobie.
Czy księga parafii Odechów za lata 1810-1823 jest dostępna u Mormonów albo gdzieindziej?
Wiem że 15 marca 1830 w Kłonowcu Koracz par. Odechów urodziła się Apolonia Śmietanka, córka Józefa i Marianny z Wolskich.
Chciałbym znaleźć akt ślubu Józefa Śmietanki z Marianną Wolską.
Z mikrofilmów Mormonów korzystałem gdy ktoś życzliwie udostępnił mi link. Samodzielnie nie radzę sobie.
Czy księga parafii Odechów za lata 1810-1823 jest dostępna u Mormonów albo gdzieindziej?
Wiem że 15 marca 1830 w Kłonowcu Koracz par. Odechów urodziła się Apolonia Śmietanka, córka Józefa i Marianny z Wolskich.
Chciałbym znaleźć akt ślubu Józefa Śmietanki z Marianną Wolską.
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
- Kostkowski

Chlewiska
Witam serdecznie
Czy akta metrykalne ślubów i urodzeń parafii Chlewiska z lat 1788-1799 są gdzieś dostępne? Gdzie?
Czy akta metrykalne ślubów i urodzeń parafii Chlewiska z lat 1788-1799 są gdzieś dostępne? Gdzie?
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 5 times
-
stanley1980

Re: Odechów 1810-1823 czy dostępne u Mormonów?
Tak, jest dostępna u mormonów w CHR.Kostkowski pisze:Czy księga parafii Odechów za lata 1810-1823 jest dostępna u Mormonów albo gdzieindziej?
On-line tylko dla wtajemniczonych.
moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml
Mikrofilmy
Witam, proszę mi przypomnieć u kogo mogę wypożyczyć za opłatą mikrofilmy z familysearch, które nie są ogólnodostępne, z góry dziękuję i pozdrawiam Iwona
Łuck na Fs
Widzę akta metrykalne z Łucka na Fs, ale sie nie otwierają. Są z kluczykiem i pojawia mi się komunikat "bład wczytywania" a skany sa pokazane awersem. Czy tylko u mnie jakiś błąd , czy faktycznie są zablokowane?
Ostatnio przeglądałam Brześć i pomimo kluczyka otwierały sie wszystkie skany. Czy ktoś z Państwa ma magiczne wejścia i mógłby ściągnąc akt urodzenia Pauliny Kaliszewskiej. Z aktu ślubu wynika, że urodziłas się ok 1844 roku.
Ostatnio przeglądałam Brześć i pomimo kluczyka otwierały sie wszystkie skany. Czy ktoś z Państwa ma magiczne wejścia i mógłby ściągnąc akt urodzenia Pauliny Kaliszewskiej. Z aktu ślubu wynika, że urodziłas się ok 1844 roku.
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
- Goś_Edmund

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Re: Łuck na Fs
W poszukiwaniu skanu wspomnianej Pauliny nie pomogę, ale w metrykaliach Łucka (Wykazy z ksiąg metrykalnych Diecezji Łuckiej...) znalazłem w Parafii Łuck takowy wypis:krakers pisze:Widzę akta metrykalne z Łucka na Fs, ale sie nie otwierają. Są z kluczykiem i pojawia mi się komunikat "bład wczytywania" a skany sa pokazane awersem. Czy tylko u mnie jakiś błąd , czy faktycznie są zablokowane?
Kaliszewski Jan, wdowiec (r.: Józef i Petronela z Jaworskich) i Marianna Lisiecka; zw. mał. w 1861r. (1961/17)
Edmund
Re: Łuck na Fs
Ooo, jestem zainteresowana. Czy jest skan tego aktu?
No i liczę na pomoc kogoś w sprawie Pauliny
No i liczę na pomoc kogoś w sprawie Pauliny
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka