Cmentarz, Szukam grobu na Powązkach (zdjęcie)

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Dorota_Mazurek »

Osoby, które prosiły o zdjęcia grobów, proszę o adresy e mail na pw. Informacja dla Moniki, nie odnalazłam grobu Stanisława Paździora. Być może brak tam jest tabliczki. Pomagał mi szukać pan zajmujący się zielenią. To osoba dobrze znająca cmentarz. Przykro mi.
Dorota
loreii

Sympatyk

Post autor: loreii »

Dorota_Mazurek pisze:Osoby, które prosiły o zdjęcia grobów, proszę o adresy e mail na pw. Informacja dla Moniki, nie odnalazłam grobu Stanisława Paździora. Być może brak tam jest tabliczki. Pomagał mi szukać pan zajmujący się zielenią. To osoba dobrze znająca cmentarz. Przykro mi.
Dorota
Bardzo dziękuje za pomoc i fatygę.
Niestety miałam takie obawy bo jego grób pojawia się w wyszukiwarce ZCK,natomiast na mapa.um.warszawa.pl już niestety nie(tzw.grób wyskakuje i w wyszukiwarce pisze kto tam leży ale po najechaniu na kwaterę informacji brak :? )
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Przypomnij za jakiś czas, wybiorę się jeszcze raz i zobaczymy...
Tam niedaleko jest tabliczka informująca o tym, że groby nieopłacone zostały formalnie zlikwidowane. Byc może jest tam pochowany ktoś inny...
Dorota
loreii

Sympatyk

Post autor: loreii »

Dorota_Mazurek pisze:Przypomnij za jakiś czas, wybiorę się jeszcze raz i zobaczymy...
Tam niedaleko jest tabliczka informująca o tym, że groby nieopłacone zostały formalnie zlikwidowane. Byc może jest tam pochowany ktoś inny...
Dorota
Jest to możliwe bo miał tylko żonę i córkę które też prawdopodobnie nie żyją i nie miał kto płacić :?
Ale nic,przypomnę się za jakiś czas.Jeszcze raz dziękuje bo z racji odległości ciężko mi szukać osobiście :|
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Awatar użytkownika
A.Michałowski

Sympatyk
Nowicjusz

Cmentarz Północny

Post autor: A.Michałowski »

Witam,

Prosiłbym bardzo o zrobienie zdjęcia grobu:Marii Herka z d.Jarmusiewicz ,zm.13.02.2005,która jest pochowana na Cmentarzu Północnym w Warszawie; kwatera W-VI-4,rząd 8,grób 1/2.Razem pochowanych 6 osób.Jeśli nagrobek miałby fotografię zmarłej i udałoby się zrobić zbliżenie.....

Pozdrawiam,

Aleksander.
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Cmentarz Północny

Post autor: Burdziński_Krzysztof »

Ja prawdopodobnie będę tez obok tej kwatery w drugiej połowei marca lub poczatek kwietnia, to moge zrobić. Może ktoś wczesniej.
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Jakub_Rokita

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Cmentarz Północny

Post autor: Jakub_Rokita »

Witam!

Ja prosiłbym o zrobienie zdjęć grobu na Powazkach:

-Malanowicz Zofia, Władysław, Zbigniew, Genowefa (kwatera 212, rząd i numer grobu nieznany)
Pozdrawiam - Jakub Rokita
kondex777

Sympatyk

Cmentarz Północny

Post autor: kondex777 »

Witam!!! Bardzo proszę o zdjęcie nagrobku Gabrieli Brensztiern-Pfanhauser Cmentarz Powązkowski kw. 257b-2. Z góry Dziekuję Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

A tak naprawdę mam niesamowitą ochotę samej jechać ...

Prośba o zrobienie dokładnych zdjęć z grobu w kwaterze A18 rz 3 gr 20/21 . Nazwisko PIETRASZUN, MURAWSKA. Sprawa dotyczy cmentarza komunalnego wojskowego na Powązkach w Warszawie. Z góry dziękuję, mój mail: kb68@wp.pl
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

No cóż, ja na Powązki będę mogła się wybrać dopiero po Świętach, może ktoś wcześniej będzie...
Dorota
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Dzisiaj była piękna pogoda i pobiegłam zrobić zdjęcia na Powązkach.
Jakuba i Krzysztofa proszę o adresy e mail, to wyślę zdjęcia. Natomiast do Konrada mam pytanie, skąd te dane? I którego cmentarza dotyczą?
Dorota
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Dorotko zdjęcia na kb68@wp.pl
Bardzo dziękuję.

A co do Konrada- to wg tego co podał to chyba Stare Powązki rz-kat.
Cmentarze komunalne maja inne oznaczanie.
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Problem w tym, że na Starych Powązkach też nie ma takiego oznaczenia...
Zdjęcia są ciężkie, więc to potrwa dłuższą chwilę...
Dorota

Dobra, już widzę swój błąd... Konrad, przepraszam za całe zamieszanie, ale coś pokręciłam przy zapisywaniu Twojego numeru. Zdjęcia zrobię następnym razem...
Dorota
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

To moze zmniejsz zdjęcie pod wzgl.megabaitów, bo poczta nie przejdzie.
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Pierwsza część poleciała...
Dorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”