Baza nazwisk niemieckich osadników i ich potomków w Polsce

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

anetas83

Post autor: anetas83 »

Bardzo prosze o sprawdzenie nazwisk" Bautz, Luek, Schaeffer i Roth. Z góry dziękuję.
zstettner

Post autor: zstettner »

Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Stettner. Interesują mnie zwłaszcza okolice Tarnopola i Lwowa.
Dziękuję.
zs
Nastian

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Nastian »

Andrzeju, czy w ów bazie danych pojawia się nazwisko Reinholz? Z góry dziękuję Ci za odpowiedź.
Alan_Jakman

Członek PTG
Adept
Kontakt:

Post autor: Alan_Jakman »

Panie Arturze ja co do nazwiska Jachman czy można podać imiona osób jakie tam figurują. Bo właśnie łódź mnie interesuję.
Bardzo Dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Alan Jakman

Periodyk genealogiczny
More Maiorum
Awatar użytkownika
ejsmont

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: ejsmont »

Laux - wywodza sie z pogranicza niemiec i francji. W XIX /chyba na poczatku/ przybyli do polski i osiedlili sie w Majkowie k/ Piotrkowa.. Czy wystepuja w tej bazie ?
Dzięki. ejsmonttadeusz@wp.pl
Luther

Sympatyk

Post autor: Luther »

Dziękuję za sprawdzenie nazwiska LUTHER i LUTER teraz troszkę skonkretyzuję i poproszę o ponowne sprawdzenie. Rodzina LUTHER osiedliła się w okolicach Obornik w wielkopolsce, prwdopodobnie miejscowości: Uścikówiec, Oborniki, Szamotuły, Popowo, Baborowo, Wychowaniec.Może też występować imię Gotfyd, Leonard,Jan...
Prosze też o sprawdzenie nazwisk: Koch, Masztalerz i Andrzejewski również osiedleni w wielkopolsce. Pozdrawiam Ola
baum_a

Sympatyk

Post autor: baum_a »

witam bardzo dziękuję za takie szybkie sprawdzenie, a czy mógłbym jeszcze o coś bliższego w sprawie znalezionych Rylów i Zelentów , chodzi mi o okolice: Domaczewo, Włodawa, Sławatycze, Neudorf, Neubrow, dziękuję i pozdrawiam
gerlinski

Post autor: gerlinski »

Witam Panie Arturze!
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Gierlinski/Gerlinski.
Dziekuje bardzo! Mikołaj z Rossii
TKR

Sympatyk

Post autor: TKR »

Witam
Bardzo prosze o sprawdzenie osoby - August Schmidt (lub podobna pisownia nazwiska)
podobno przywedrowal z Prus wschodnich do Warszawy lub okolic w 2 pol. XIXw.
Z gory dziekuje
Tomek
Awatar użytkownika
ninainka

Sympatyk

Post autor: ninainka »

Witam :)
Jeśli można prosiłabym o sprawdzenie nazwiska Gut/Gutt. Imiona osób o tym nazwisku wśród moich przodków to Franciszek i Antoni (Anton). Ale proszę również o informacje, jeśli występują inne osoby o tym nazwisku.

Pozdrawiam, Nina Pieńkowska
Błażków_Alicja

nazwisko Penc

Post autor: Błażków_Alicja »

dzięki za szukanie w bazie Penc, mieszkali w okolicach Krościenka, ale skoro nie ma to trudno. Pozdrawiam.
jslo

nazwisko Penc

Post autor: jslo »

witam , bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk ( pisownia prawdopodobna) : Christian Selent/Zelent ur. 1857
i Karolina Holtz ur.1859; z bardzo skapych przekazów rodzinnych wiem , że Christian był żonaty trzykrotnie,
dzieci m.in.Joanna/Johanna, Karl, Johann.Gdyby było wiecej informacji- bardzo o nie proszę.
Dziękuję, pozdrawiam
Jolanta Słomińska
Oberon

Post autor: Oberon »

Witam wszystkich.
Proszę o sprawdzenie, miejsca pochodzenia Józefa Oberleitner, Teodora Oberleitner i Grzegorza Oberleitner a może są ich roczniki urodzenia lub imiona ich rodziców. Ich pierwsi potomkowie (rocznik 1828,1835) urodzeni są w Czernielowie Mazowieckim i Czernielowie Ruskim.

Pozdrawiam Stanisław.
Awatar użytkownika
zmad

Sympatyk

Post autor: zmad »

Andrzeju.

Juz trzy tygodnie jak wyslalem Ci na priv moj e-mail address i informacje o Numrich do mnie nie dotarly.
Czyzby moj adres do Ciebie nie dotarl?
Nie znaczy to, ze Cie poganiam. Jestem cierpliwy i tylko sprawdzam, czy otrzymales wiadomosc ode mnie.

Zbyszek Maderski
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”