Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Maria_Klimas

-
Mikolaj_Wilk

Witam serdecznie...
wszystkie nowe nazwiska wpisuję do poszukiwań...
odpowiedź będzie umieszczona w temacie: wykaz nazwisk w wojsku carskim - opracowanie ;
jeżeli jakiegokolwiek nazwiska w opracowaniu jeszcze brak (a jest ich trochę) to znaczy, że póki co nic nie znalazłam...
na pocieszenie dodam, że wszystko przed nami...
wszystkie nowe nazwiska wpisuję do poszukiwań...
odpowiedź będzie umieszczona w temacie: wykaz nazwisk w wojsku carskim - opracowanie ;
jeżeli jakiegokolwiek nazwiska w opracowaniu jeszcze brak (a jest ich trochę) to znaczy, że póki co nic nie znalazłam...
na pocieszenie dodam, że wszystko przed nami...
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
-
Kobyłkiewicz_Monika
Re: Prośba o pomoc- pradziadek w armii carskiej
Witam ,
Mam uprzejmą prośbę o sprawdzenie nazwiska Władysław Krym , rocznik 1891.Z posiadanych
skrawków informacji wynika , że Władysław służył we Władywostoku i po wybuchu WWI , został skierowany do Europy
na front. Wojnę przeżył i zakończył w niewoli niemieckiej .
Pozdrawiam
Zygmunt
Mam uprzejmą prośbę o sprawdzenie nazwiska Władysław Krym , rocznik 1891.Z posiadanych
skrawków informacji wynika , że Władysław służył we Władywostoku i po wybuchu WWI , został skierowany do Europy
na front. Wojnę przeżył i zakończył w niewoli niemieckiej .
Pozdrawiam
Zygmunt
-
Janina_Cichosz

Witaj Joanno,
mój dziadek Stanisław Gorczyński służył w wojsku carskim w okolicach Baku (od 1911 r.). Czy mogłabyś sprawdzić, czy jest o Nim jakaś informacja?
Pozdrawiam
Janina
mój dziadek Stanisław Gorczyński służył w wojsku carskim w okolicach Baku (od 1911 r.). Czy mogłabyś sprawdzić, czy jest o Nim jakaś informacja?
Pozdrawiam
Janina
Witam, proszę o sprawdzenie mojego pradziadka Karola Mroczyńskiego, podobno służył w armii carskiej, być może w latach 1885-1900. Dziękuję.
Witajcie...
mam pytanie...na jakich latach mam się ' zatrzymać ' w opracowaniu ?
np. osoba jest ujęta w I w.św. ale są jeszcze dodatkowe informacje do lat dwudziestych z kawałeczkiem a czasami do lat trzydziestych...kiedy już carskiej armii nie było ...
mam pytanie...na jakich latach mam się ' zatrzymać ' w opracowaniu ?
np. osoba jest ujęta w I w.św. ale są jeszcze dodatkowe informacje do lat dwudziestych z kawałeczkiem a czasami do lat trzydziestych...kiedy już carskiej armii nie było ...
Joanna z d. Sawicka
ok...nie ma sprawy, po prostu nie chcę, żeby znowu mi zarzucano 'nietrzymanie' się tematu...OlaH pisze:Próśb jest mnóstwo, Ty jesteś tylko jedna.... Jeśli nie sprawia Ci to zbyt wiele kłopotu, myślę, że każdy, komu jesteś w stanie pomóc będzie bardzo wdzięczny za jak najwięcej informacji, jakie może uzyskać o swoim przodku.
dzisiaj wpiszę 'trochę' nazwisk marynarzy...i nie tylko
Joanna z d. Sawicka