Archiwum Państwowe Łódź dygitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Eliza,
dostalam od Marty Tomaszow do indeksacji; dziekuje za pieknie zdjecia!
Mam pytanie:
zdjecia koncza sie na roku 1862 (1864 malzenstwa) a wg listy zrobionej przez Leszka i wykazu w Pradziad, powinny obejmowac jeszcze pozniejszy okres, do 1869...nota bene lata, ktore mnie najbardziej interesuja.
Czy to oznacza, ze nie zakonczylas robienia zdjec z tej parafii, czy raczej brakuje ksiag? (mam nadzieje, ze to pierwsze...)
Dziekuje jeszcze raz za wspaniala "robote".
dostalam od Marty Tomaszow do indeksacji; dziekuje za pieknie zdjecia!
Mam pytanie:
zdjecia koncza sie na roku 1862 (1864 malzenstwa) a wg listy zrobionej przez Leszka i wykazu w Pradziad, powinny obejmowac jeszcze pozniejszy okres, do 1869...nota bene lata, ktore mnie najbardziej interesuja.
Czy to oznacza, ze nie zakonczylas robienia zdjec z tej parafii, czy raczej brakuje ksiag? (mam nadzieje, ze to pierwsze...)
Dziekuje jeszcze raz za wspaniala "robote".
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
- kwroblewska

Kasiek,
To co dostałaś do indeksacji, to są zdjęcia z par. Tomaszów Maz. wyznanie ewangelicko-augsburskie lata 1833-1862
Rodzaj aktu INNE.
To są trzy księgi po 10 lat każda zawierające akta chrztów, ślubów i zgonów. Inne akta dla tej parafii z lat późniejszych to alegata lub zapowiedzi.
_____
Krystyna
To co dostałaś do indeksacji, to są zdjęcia z par. Tomaszów Maz. wyznanie ewangelicko-augsburskie lata 1833-1862
Rodzaj aktu INNE.
To są trzy księgi po 10 lat każda zawierające akta chrztów, ślubów i zgonów. Inne akta dla tej parafii z lat późniejszych to alegata lub zapowiedzi.
_____
Krystyna
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Prace przy dygitalizacji AP_Łódź nabierają tempa.
Eliza prawie każdego dnia przysyła mi do obróbki kilka tysięcy zdjęć.
Muszę przyznać że zdjęcia są bardzo starannie wykonane i znakomitej jakości.
Materiał który otrzymujemy od Elizy jest już sprawdzony,
tak że możemy to od razu po obróbce przesyłać do Marty i do naszej GENBAZY.
http://s6.genealodzy.pl/pliki/asc/aplodz.pdf
pozdrowienia
Leszek
Eliza prawie każdego dnia przysyła mi do obróbki kilka tysięcy zdjęć.
Muszę przyznać że zdjęcia są bardzo starannie wykonane i znakomitej jakości.
Materiał który otrzymujemy od Elizy jest już sprawdzony,
tak że możemy to od razu po obróbce przesyłać do Marty i do naszej GENBAZY.
http://s6.genealodzy.pl/pliki/asc/aplodz.pdf
pozdrowienia
Leszek
Witam dzisiaj fotografowałam Zadzim, Cieszęcin 1 rok oraz Łęczyca ewang-augsb.2 księgi.
Kasiek na dzień dzisiejszy nie ma w planie alegat i zapowiedzi może po zakończeniu akcji fotografowania ksiąg będą robione
Kasiek na dzień dzisiejszy nie ma w planie alegat i zapowiedzi może po zakończeniu akcji fotografowania ksiąg będą robione
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
Eliza,dziekuje za odpowiedz.
W takim razie ciesze sie z tego co mam i czekam na ciag dalszy (Brzeziny ewang. np)
W takim razie ciesze sie z tego co mam i czekam na ciag dalszy (Brzeziny ewang. np)
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
kasiek
szukam:
Aneta myślę że dopiero po 20 maja proszę o troszkę cierpliwości .Zasada jest taka cała parafia zrobiona dopiero dostaję następną a teraz będzie dużo dni wolnych w maju.
Zdjęcia robię sama bo jest tylko 1 aparat i to prywatny.
Zdjęcia robię sama bo jest tylko 1 aparat i to prywatny.
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
-
Sułkowski_Jacek

Dziękuję za odpowiedź Elizo. Wiem że pytających jest więcej ale pytałam czysto praktycznie indeksuję Sulmierzyce i chciałam się zorientować jak sobie czas rozplanować. Widzę jaka to jest syzyfowa praca i podziwiam Cię. Nie mogę robić zdjęć dlatego indeksuję taka cegiełka z mojej strony. Jeśli chodzi o ten aparat to może jakąś zbiórkę zorganizujemy jak to już bywało? Czy może już trwa tylko mi gdzieś to umknęło?
Trzymam kciuki i życzę powodzenia.
Anetta.
Trzymam kciuki i życzę powodzenia.
Anetta.
- kwroblewska

To może warto co pewien czas zacytować wcześniejszy wpisAnetta_72 pisze: Jeśli chodzi o ten aparat to może jakąś zbiórkę zorganizujemy jak to już bywało? Czy może już trwa tylko mi gdzieś to umknęło?
Wszystkim dotychczasowym DARCZYŃCOM serdecznie dziękujemy.Ćwikliński_Leszek pisze: Ponieważ Eliza fotografuje częściowo na prywatnym sprzęcie, istnieje pilna potrzeba zbiórki na sprzęt fotograficzny.
Czekamy na dalsze deklaracje i wpłaty na konto PTG z dopiskiem na sprzęt fotograficzny AP_Łódź.
http://www.geneszukacz.genealodzy.pl/donate-pol
____
Krystyna
-
witek_mazuchowski