Archiwum Petersburga on-line

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen

Marcin.Rybicki

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Marcin.Rybicki »

Parafia św.Katarzyny okres 1904 do końca maja-1906 BRAK
Parafia św.Stanisława okres 1904-1906 BRAK
Parafia katedralna okres 1904-1906 BRAK
Wladzislaw

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Wladzislaw »

Marcin.Rybicki pisze:Parafia św.Katarzyny okres 1904 do końca maja-1906 BRAK
Parafia św.Stanisława okres 1904-1906 BRAK
Parafia katedralna okres 1904-1906 BRAK
To u Pana jakis blad. Ksiegi w Petersburgu.
Związek Szlachty Białoruskiej. Forum Szlachecki: http://www.nobility.by/forum/
Marcin.Rybicki

Sympatyk

Panie Władzisławie poprzez pisanie słowa BRAK miałem na myśli brak aktu zgonu poszukiwanej osoby w danym okresie w danej parafii w zasobach petersburskich.
Ludwik_Olczyk

Nieaktywny
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Ludwik_Olczyk »

A jak wygląda sytuacja aktów katolickich w Penzie?

Pozdrawiam serdecznie.
Marcin.Rybicki

Sympatyk

Z tej parafii w Sankt Petersburgu nie ma żadnych metryk. Metryki z Penzy znajdują się w fondzie 182 w tym archiwum http://arhiv-pnz.ru/before_1917/religio ... rches/f182
Rychter_Ida

Sympatyk

Post autor: Rychter_Ida »

Panie Marcinie, czy przybyły przyrzeczenia przedślubne, Św Katarzyna 1865, lub Św Stanisław 1860 /1859/.
Jak znaleźć kościoły ewangelickie. Pozdrawiam Basia
Barbara
Marcin.Rybicki

Sympatyk

https://spbarchives.ru/infres/-/archive ... er&p_auth= tu są luterańskie
nie ma z poszukiwanych lat zdigitalizowanych egzaminów przedślubnych, są tylko same śluby
Alema

Sympatyk

Post autor: Alema »

Witam Wszystkich
i zwracam się z prośbą i pytaniem do Pana Marcina. Czy w dostępnych aktach Archiwum Petersburga są urodzenia i zgony parafii rzymskokatolickich Irkucka z lat 1903-1914? Nie znam nazwy parafii. Mam tylko takie dane jednej z osób b. bliskiej rodziny: akt chrztu nr 201/1911r.-Władysław Pogorzelski syn Jana. Kościół miał nr 189.
Gdyby było możliwe znalezienie przez Pana tego aktu, wtedy bardzo prosiłabym o więcej.
Serdecznie pozdrawiam,
Aleksandra
Marcin.Rybicki

Sympatyk

Parafia rzymskokatolicka Irkuck, Władysław Pogorzelski ur.1.07.1911r.w Irkucku, chrzczony 9.10.1911r.Rodzice Jan Pogorzelski i Ksenia Samoczyńska mieszkańcy powiatu sokołowskiego guberni siedleckiej.
Alema

Sympatyk

Post autor: Alema »

Panie Marcinie, bardzo serdecznie dziękuję Panu za taką szybką pozytywną odpowiedź i później pozwolę sobie wysłać na priv resztę moich pytań. Cieszę się niezmiernie i pozdrawiam,
Aleksandra
Marcin.Rybicki

Sympatyk

Korespondencja w sprawie zasobów w CGIA w S. Petersburgu

Jak rozumieć taką korespondencję z archiwum CGIA z Sankt Petersburga? Moje pytanie dotyczyło informacji o zasobach, a archiwum informuje mnie, że moje pytanie zostało zarejestrowane jednocześnie wysyła mi załącznik o płatnych usługach. Czy mam to rozumieć w ten sposób, że jeśli chcę się dowiedzieć czy mają w zasobach interesujące mnie księgi( ocyfrowane na pewno nie są), to mam im za to zapłacić?
https://spbarchives.ru/cgia_services_price link
Ja akurat wiem, które księgi z tej konkretnej parafii z Sankt Petersburga są zdigitalizowane. Mnie interesuje coś innego. Parafia istnieje od 1873 roku. Księgi zdigitalizowane są od 1902 roku. Co w takim razie z księgami pomiędzy 1873-1902. Czy księgi się zachowały, a jeśli tak to czy są w archiwum CGIA w Sankt Petersburgu. Odpisują mi, że przyjęli wiadomość i co dalej.Nie chcę ich prosić o kwerendę. Chcę się tylko dowiedzieć czy w ogóle mają księgi. Z polskiego podwórka bez telefonu lub emaila mogę się dowiedzieć na szwa czy mają konkretne roczniki z konkretnej parafii w danym archiwum, a tu nie do końca rozumiem ich reakcję.
Awatar użytkownika
marcin_kowal

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: marcin_kowal »

Nie bardzo rozumiem w czym problem, i podejrzewam, że oni takze. Wszak mają ocyfrowane inwentarze i można sobie w nich sprawdzić co jest w zasobach.
Wyszli pewnie z założenia, że nie potrafi Pan korzystać z nich wiec oferują usługe. Ja bym tak samo postąpił.
Marcin
______
https://genealogie-kresowe.pl
Digitalizacja - Księgi Metrykalne i Genealogie Szlacheckie
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/8s38zh
Marcin.Rybicki

Sympatyk

Ja znalazłem inwentarz tylko do ksiąg, które są zdigitalizowane. Czy w zasobach archiwum są księgi, które do tej pory nie zostały zdigitalizowane tego nie wiem. Nie potrafię odnaleźć na stronach CGIA przewodnika po wszystkich zasobach, które się w nim znajdują. Stąd moje pytanie do archiwum.
W_Marcin

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: W_Marcin »

Dzień dobry,
Zwracam się z prośbą do forumowiczów mających dostęp do zdigitalizowanych zasobów ЦГИА СПб. Czy ktoś zechciałby ściągnąć dla mnie skany kilku aktów małżeństw z ksiąg parafii rzymsko-katol. z Taszkentu (5 aktów z lat 1903-1911).
Pozdrawiam
Marcin
------------
Pozdrawiam
Marcin
Marcin.Rybicki

Sympatyk

Proszę o dane poszukiwanych osób. Mogę sprawdzić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasoby internetowe”