Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marzanna62 »

Wyglada mi ze to odpis skrocony jak nie ma kompletu danych prosze koniecznie zdobyc odpis zupelny W USC wtedy ma on komplet informacji znajduje sie w nim wszystko co w oryginalnym akcie. Nietety jest drozszy ale warto. Mam juz troche doswiadczenia z aktami i wiem ze jezeli mlody nie byl z parafi gdzie byl slub to w akcie musial byc zapis z jakiej byl parafii i gdzie urodzony. Jezeli z tej samej parafi to byla podawana tylko mijscowosc urodzenia i rodzice taki slub to jedyne zrodlo aby pojsc wczesniej
Marzanna

Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
ViolaS

Post autor: ViolaS »

marzanna62 pisze:
ViolaS pisze:Witam
Bardzo proszę osoby mające konto na MyHeartige o podanie mojego adresu email nzajaczkowska@op.pl lub skontaktowanie z Piotrem Turskim, lub Andrzejem Frąckiewiczem którzy zarządzają drzewami w których są osoby: Melania Ludwika Jurewicz z domu Siekierska, Cecylia Siekierska, Józefa Bukowiecka z domu Siekierska. Chciałbym nawiązać kontakt w celu ustalenia ewentualnych powiązań i wspólnych przodków.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Violetta
Witam. Napisalam do administratora strony p. Derevenko. On calkiem niedawno 29 lutego br aktualizowal drzewo wiec moze zaglada i odezwie sie. Inni administrtorzy ktorzy mili w drzewach te osoby ostni raz byli w MH dawno wiec chyba rzadko odwiedzaja portal. Kontakt podany prosze czekac.

Witam ponownie,
Bardzo dziękuję za kontakt.
Będę cierpliwie czekać.

Pozdrawiam
Violetta
Grzanecki_Wojciech

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Grzanecki_Wojciech »

Dzień dobry,
bardzo proszę osoby mające konto na MyHearitage o podanie mojego agresu email: hania_grzanecka@poczta.onet.pl lub skontaktowanie z panem Bogdanem Domańskim, który administruje strona rodzinną, na której znalazłam dwie osoby Donata Domańska i Saqbina Hajnrych, obie z domu Kostrowieckie, córki Wacława, który był bratem mojego pradziadka Władysława Kostrowieckiego.
Dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Hania Grzanecka
Awatar użytkownika
tom0207

Sympatyk

Post autor: tom0207 »

Tyle, że ja właśnie zamówiłem wypis zupełny i jeszcze po tym dzwoniłem do USC z zapytaniem czy nie ma czasem w oryginalne miejsca urodzenia młodego. Rzekomo nie, choć przeczy to wszystkim moim dotychczasowym (niewielkim wprawdzie) doświadczeniom z treścią takich aktów. Ale pomyślałem może, że treść aktu znajdującego się w USC może różnić się lekko z kopią w parafii dlatego chcę skontaktować się też z proboszczem w Naruszewie i potwierdzić tą hipotezę.
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

dobry trop w uSc jest duplikat w parafii oryginal moga sie troche roznic. Moze jak ksiadz dostnie dokladny numer aktu i rok zgodzi sie sprawdzic skad byl mlody
Marzanna

Kubusia210

Sympatyk

Post autor: Kubusia210 »

Witam!
Chciałbym bardzo serdecznie poprosić o pomoc osoby z pełnym dostępem do my heritage.
Kontynuując poszukiwania jednego z przodków spróbowałem wpisać tam jego dane i odnalazłem kilka dopasowań.
Każda z poniższych osób posiada w swoim drzewie genealogicznym osoby Walentego Kolbusza i Franciszki Kolbusz (z d. Kowalska)

pp_160079129 in Witryna rodzinna, zarządzana przez 38 96
Kolbusz Web Site, zarządzana przez yy
Prewendowska Web Site, zarządzana przez Dagmara Prewendowska
Proszę przekazać im mój email i prośbę o kontakt (email: jakub-musial4@wp.pl)

Pozdrawiam
Jakub Józef
Jakub Józef Musiał
Sieniawski

Sympatyk

Prośba o My Heritage

Post autor: Sieniawski »

Bardzo proszę osoby mające pełne konto na portalu MyHeartige o podanie mojego adresu e-mail sieniawski.patryk@gmail.com i poproszenie o kontakt ze mną Pana Janusza Lesiewskiego zarządzającego drzewem Lesiewscy, z którym to mam wspólnych przodków.

https://www.myheritage.pl/member-239324 ... -lesiewski
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Kubusia210 pisze:Witam!
Chciałbym bardzo serdecznie poprosić o pomoc osoby z pełnym dostępem do my heritage.
Kontynuując poszukiwania jednego z przodków spróbowałem wpisać tam jego dane i odnalazłem kilka dopasowań.
Każda z poniższych osób posiada w swoim drzewie genealogicznym osoby Walentego Kolbusza i Franciszki Kolbusz (z d. Kowalska)

pp_160079129 in Witryna rodzinna, zarządzana przez 38 96
Kolbusz Web Site, zarządzana przez yy
Prewendowska Web Site, zarządzana przez Dagmara Prewendowska
Proszę przekazać im mój email i prośbę o kontakt (email: jakub-musial4@wp.pl)

Pozdrawiam
Jakub Józef
To dane z drzewa administratorki drzewa:
Walenty Kolbusz Zm W 1899r
1837 - ?
Urodziny: 1837
Członkowie rodziny
Żona:
Kolbusz Franciszka Kolbusz Zm W 1899r (z d. Z D.kowalska Zm W 1916)
Dzieci:
Franciszek Poch Obok Ojca Wal Kolbusz
Władysław Kolbusz

Napisalam do administratorki ale rzadko zaglada na MH ostatni raz aktualizowala strone w maju 2015
Marzanna

Kubusia210

Sympatyk

Post autor: Kubusia210 »

Marzanno, dziękuję za wiadomość oraz uzyskane informację :) Mam pytanie czy wszystkie trzy strony na MH prowadzi jedna osoba? Pozdrawiam
Jakub Józef
Jakub Józef Musiał
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Kubusia210 pisze:Marzanno, dziękuję za wiadomość oraz uzyskane informację :) Mam pytanie czy wszystkie trzy strony na MH prowadzi jedna osoba? Pozdrawiam
Jakub Józef
Odezwala sie do mnie administrator tego drzewa jej adres mail wyslalam na poczte mailowa.
Marzanna

Maczuga_Piotr

Sympatyk

Post autor: Maczuga_Piotr »

Witam,

Bardzo prosiłbym o pomoc w skontaktowaniu się z trzema osobami na myheritage w celu wymiany informacji o wspólnych przodkach.

Krzysztof Dudek
https://www.myheritage.pl/member-258801 ... ztof-dudek

wspólne osoby w naszych drzewach: Wojciech Szymula (1910-1969), jego żona Aniela (1911-1976) oraz jego siostra Magdalena Szymula (1897-1979)

Marzena Marki
https://www.myheritage.pl/member-240285 ... zena-marki

wspólne osoby w naszych drzewach: Jan Kak (1912-1985) i jego żona Aniela z d. Maczuga (1912-2003) oraz ich syn Józef Kak (1952-2003)

Diana Turbak
https://www.myheritage.pl/member-215770 ... ana-turbak

wspólne osoby w naszych drzewach: Wojciech Szaniawski Bródka (ur. ok. 1787, zm. 1854), jego żona Franciszka Karwowska (ślub 1813) oraz ich rodzice - Wawrzyniec Szaniawski Bródka (ur. ok. 1767, zm. 1812) i jego żona Teresa Grabowska (ur. ok. 1764, zm. 1829) oraz Franciszek Karwowski i jego żona Marianna Szaniawska

Pozdrawiam,
Piotr
Ostatnio zmieniony sob 30 kwie 2016, 15:42 przez Maczuga_Piotr, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Grzanecki_Wojciech pisze:Dzień dobry,
bardzo proszę osoby mające konto na MyHearitage o podanie mojego agresu email: hania_grzanecka@poczta.onet.pl lub skontaktowanie z panem Bogdanem Domańskim, który administruje strona rodzinną, na której znalazłam dwie osoby Donata Domańska i Saqbina Hajnrych, obie z domu Kostrowieckie, córki Wacława, który był bratem mojego pradziadka Władysława Kostrowieckiego.
Dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Hania Grzanecka
Administratpr tego drzewa nie aktualizuje strony ostsni raz wchodzil do MH w 2011 r wiec pisanie do niiego nie ma sensu to nieczynne konto jakich bardzo wiele w MH. Skoopiowalam dane Donaty choc chyba juz znasz te dane:

Donata Domański (z d. Domańska)
1930 - 1994
Urodziny: 1930
Śmierć: 22 gru 1994
Członkowie rodziny
Rodzice:
<Prywatne> Kostrowiecki
Nieznane Kostrowiecki (z d. Kostrowiecka)
? - 1954
Partnerka:
<Prywatne> Domański
Rodzeństwo:
<Prywatne> Hejnrych
<Prywatne> Dudek
Dzieci:
<Prywatne> Pomorski (z d. Pomorska)
<Prywatne> Domański

Nie moge znalezc rekordu Sabiny
Marzanna

Awatar użytkownika
Skiba_A

Sympatyk

Post autor: Skiba_A »

Bardzo proszę o pomoc w kontakcie z Panem Kazimierzem Pisowłodzkim, który zarządza drzewem w którym występuje Ludwig Wilhelm Adolf Goeppert (ur. 1887). Mój adres mailowy to skiba.aga(at)tlen.pl
Mam również pytanie o dokumenty, które podłączone są pod Ludwiga Goepperta z drzewa Helio Otremba.
Czy można je jakoś pozyskać?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam,
Agnieszka
pozdrawiam,
Agnieszka
Grzanecki_Wojciech

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Grzanecki_Wojciech »

Marzanno,
dziękuję serdecznie za informacje o Domańskich, które wzbogaciły moją wiedzę o przodkach. Życzę sukcesów w Twoich poszukiwaniach.
Pozdrawiam
Hania
Barbara_Rajska

Sympatyk

Post autor: Barbara_Rajska »

Pani Agnieszko prośba o kontakt do p.K.Pisowłodzkiego została wysłana.
pozdrawiam
Barbara
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”