Geneteka - chętni do współpracy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
parafia Przedbórz (od 1794 toku)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ostatnio zmieniony pn 01 sty 2018, 08:15 przez AniaFab, łącznie zmieniany 1 raz.
Parafia Trębki woj. mazowieckie
Witam
Czy ktoś posiada metryki narodzin/ślubów lub dostęp do metryk parafii Trębki z okresu 1826-1900 roku.
Szukam danych rodziny i chętnie pomogę w indeksacji.
Pozdrawiam
Krzysiek
Czy ktoś posiada metryki narodzin/ślubów lub dostęp do metryk parafii Trębki z okresu 1826-1900 roku.
Szukam danych rodziny i chętnie pomogę w indeksacji.
Pozdrawiam
Krzysiek
Do AniaFab
Widocznie nikt nie był tą parafią zainteresowany.
Nie wszyscy chcą indeksować.Najłatwiej skorzystać z gotowego.
A przecież, można spróbować ,na początek ,zindeksować parę lat.
Wszystko się liczy-każdy rok,każdy akt.
Wielu z nas tak zaczynało.A później jak się złapie bakcyla,bez indeksowania żyć trudno.
Wspaniale jest dowiedzieć się, że dzięki naszej pracy, ktoś się cieszy.
To naprawdę przemiłe uczucie.
Spróbuj i Ty.
Dana
Widocznie nikt nie był tą parafią zainteresowany.
Nie wszyscy chcą indeksować.Najłatwiej skorzystać z gotowego.
A przecież, można spróbować ,na początek ,zindeksować parę lat.
Wszystko się liczy-każdy rok,każdy akt.
Wielu z nas tak zaczynało.A później jak się złapie bakcyla,bez indeksowania żyć trudno.
Wspaniale jest dowiedzieć się, że dzięki naszej pracy, ktoś się cieszy.
To naprawdę przemiłe uczucie.
Spróbuj i Ty.
Dana
Re: parafia Przedbórz (od 1794 toku)
Wejdź na stronę: rodzinastrychalskich.plAniaFab pisze:Dzień dobry,
Mam prośbę o pomoc w takiej sprawie.
Chciałam zgłosić się do indeksacji miasta Przedbórz (https://pl.wikipedia.org/wiki/Przedb%C3%B3rz ),
są z niego akta na FamilySearch od roku 1794 https://www.familysearch.org/search/ima ... %3D1407440 .
Ale na Genetece http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... =&to_date=
oraz w spisie planów http://geneteka.genealodzy.pl/plany.php nie ma.
Może chyba coś źle szukam? bo to dość duża parafia i dlaczego w przypadku dużej parafii nikt by wcześniej nic zupenie nie indeksował ??
Pozdrawiam,
Ania Fabiańska
Przedbórz jest w dużej części tam zindeksowany.
Pozdrawiam Ewa
-
Marcin_Dobrzyński

Witam,
mogę podjąć się indeksacji parafii Bogdanów po 1867 roku. Próbowałem przez maila do admina woj.łódzkiego, ale zwraca mi korespondencję.
Pozdrawiam,
Marcin
mogę podjąć się indeksacji parafii Bogdanów po 1867 roku. Próbowałem przez maila do admina woj.łódzkiego, ale zwraca mi korespondencję.
Pozdrawiam,
Marcin
Pozdrawiam,
Marcin
Marcin
- Krystyna_Domańska

Proszę na razie nie wysyłać maili do Administratorów Poczekać jak wszystko wróci do normy.
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
-
Bożena_Prymus

Pułtusk-indeksacja
Witajcie
Czy ktoś indeksuje Pułtusk , wiem ,że nie zawsze jest to zgłaszane do geneteki , a nie chciałabym dublować.
Pozdrawiam
Bożena
Czy ktoś indeksuje Pułtusk , wiem ,że nie zawsze jest to zgłaszane do geneteki , a nie chciałabym dublować.
Pozdrawiam
Bożena
Pułtusk-indeksacja
Ktoś wie czy można wysyłać indeksy?Mam trochę materiału i nie mogę wysłać do administratora łódzkiego.Wysłałam na adres główny i cisza 
Jolka
Jolka
-
kronerhalina

Pułtusk-indeksacja
Łódzkie to Tomasz Turniak - geneteka.lodzkie[at]genealodzy.pl - powinno być dobrze.Pozdrawiam Halina
- Krystyna_Domańska

Re: Pułtusk-indeksacja
Witam Główny Administrator Michał przesyła indeksy do poszczególnych administratorów .Proponuje wysłać do odpowiedniej Adminasarna215 pisze:Ktoś wie czy można wysyłać indeksy?Mam trochę materiału i nie mogę wysłać do administratora łódzkiego.Wysłałam na adres główny i cisza
Jolka
Administrator
woj. łódzkie
Tomasz Turniak
email:
geneteka.lodzkie @ genealodzy.pl
woj. mazowieckie
Katarzyna Rzeczycka
email:
geneteka.mazowieckie @ genealodzy.pl
woj. opolskie, śląskie, małopolskie, świętokrzyskie
Krystyna Domańska-Bzdak
email:
krystyna.domanska-bzdak @ genealodzy.pl
woj. podlaskie
Igor Daniszewski
email:
igoriosso @ wp.pl
Warszawa
Litwa
Ukraina
Białoruś
woj. lubelskie
woj. podkarpackie
woj. kujawsko-pomorskie Michał Zieliński
email:
michal.zielinski @ genealodzy.pl://geneteka.genealodzy.pl/jak-indeksowac-U-Z.php?lang=pol
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
-
Ewa_Kruszewska

Witam serdecznie.rencr4 pisze:Indeksuję Burzenin j. polski. Szukam osoby, która zgłosi się też do indeksacji tej miejscowości i mi pomoże, bo lat jest dużo. Miejscowość jest w Poczekalni.
Pozdrawiam Renata
Mam pytanie skąd wzięła się luka w aktach pomiędzy 1894 a 1909?
Tam powinienem znaleźć kilka interesujących mnie aktów.
Artur R.
Ostatnio zmieniony ndz 25 lut 2018, 23:18 przez Barton, łącznie zmieniany 1 raz.