GenBaza - Metryki Genpolu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- dorocik133

Witam!
Ja w sprawie limitów ściągnięć. Przeglądając Genbazę w dawnej postaci miałam możliwośc podejrzenia akt bez konieczności ich ściąganiia, aby się upewnić, że chodzi dokładnie o tę osobę. Teraz takiej możliwości nie mam. Czasami nawet i niewyraźnie napisany numer aktu musż sprawdzać ściągając plik.
Czy jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć, jak można powiększać akta na ekranie, aby były czytelne
Pozdrawiam
Dorota
Ja w sprawie limitów ściągnięć. Przeglądając Genbazę w dawnej postaci miałam możliwośc podejrzenia akt bez konieczności ich ściąganiia, aby się upewnić, że chodzi dokładnie o tę osobę. Teraz takiej możliwości nie mam. Czasami nawet i niewyraźnie napisany numer aktu musż sprawdzać ściągając plik.
Czy jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć, jak można powiększać akta na ekranie, aby były czytelne
Pozdrawiam
Dorota
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
- Małgorzata_Kulwieć

W rozwijanym okienku Narzędzia jest opcja powiększania i zmiany jasności i kontrastu. Operuje się plusem (+) i minusem (-).
Pozdrawiam
Małgorzata
Pozdrawiam
Małgorzata
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Decyzja zarządu Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznegobormarek pisze:Witam
Ktoś wie dlaczego AP_Gdansk zniknął ze strony metryk genbazy??
Pozdrawiam
Marek
http://ptg.gda.pl/
pozdrowienia
Leszek
- dorocik133

-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Witam!Ćwikliński_Leszek pisze:Decyzja zarządu Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznegobormarek pisze:Witam
Ktoś wie dlaczego AP_Gdansk zniknął ze strony metryk genbazy??
Pozdrawiam
Marek
http://ptg.gda.pl/
pozdrowienia
Leszek
Proszę o wskazanie, gdzie można przeczytać informację o tej decyzji. Czy wiadomo, gdzie będą opublikowane zdjęcia wykonane w Archiwum Państwowym w Gdańsku, a zamieszczone dotychczas w GenBazie? Wiele osób do tej pory z nich korzystało, szkoda, że nie ma do nich obecnie dostępu.
Pozdrawiam.
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

- Agnieszka_Wójcik

-
Słomińska_Dominika

Jak nie ma jak są z parafii Goszczyn?
Ostatnio zmieniony pt 01 lut 2013, 22:40 przez Słomińska_Dominika, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Dominika
Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
Dominika
Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
- Popkowicz_Bronisław

- Agnieszka_Wójcik

- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Zdjęcia są dalej dostępne w GenBazie ale tylko dla osób indeksujących te zasoby.Pawłowska_Ledke_Elżbieta pisze: Czy wiadomo, gdzie będą opublikowane zdjęcia wykonane w Archiwum Państwowym w Gdańsku, a zamieszczone dotychczas w GenBazie? Wiele osób do tej pory z nich korzystało, szkoda, że nie ma do nich obecnie dostępu.
Pozdrawiam.
Elżbieta
pozdrowienia
Leszek
-
Joanna_Lewicka

-
MirosławaP