Geneteka -- Błędy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
kosinska_karolina

-
Szumny_Tomasz

- Kaczmarek_Aneta

Re: Geneteka -- Błędy
Ponownie proszę o korektę. Nadal widnieje Zofia Wrońska.Kaczmarek_Aneta pisze:Parafia św. Andrzeja, Warszawa, zgony, 1900 r.
Akt nr 520
jest: Zofia Wrońska
powinno być: Zofia Bekier (z domu Wrońska) - zmarła jako mężatka
W akcie jest na końcu dopisek.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za korektę
Aneta
Pozdrawiam
AK
witam
Blędy znalazłam również
zgony Dzierżążno 1966 akt nr 6- jest Monika Toparyńska, a powinno być Topczyńska
oraz ślub Wielkie Walichnowy 1893 akt nr1- panna mloda podana to Franciszka Starnicka a powinno być Stawicka
Blędy znalazłam również
zgony Dzierżążno 1966 akt nr 6- jest Monika Toparyńska, a powinno być Topczyńska
oraz ślub Wielkie Walichnowy 1893 akt nr1- panna mloda podana to Franciszka Starnicka a powinno być Stawicka
Witam!
Proszę o korektę.
Parafia Chodel
Akt małżeństwa nr 21 z 1878 roku -jest Barszcz, powinno być Boryca
Akt małżeństwa nr 58 z 1902 roku- jest Baryła, powinno być Boryca
Pozdrawiam. Bożena
Proszę o korektę.
Parafia Chodel
Akt małżeństwa nr 21 z 1878 roku -jest Barszcz, powinno być Boryca
Akt małżeństwa nr 58 z 1902 roku- jest Baryła, powinno być Boryca
Pozdrawiam. Bożena
Witam
Bardzo dziękuję za ekspresową poprawę wskazanych błędów
Pozdrawiam Lidia R
Bardzo dziękuję za ekspresową poprawę wskazanych błędów
Pozdrawiam Lidia R
Geneteka-błędy.
Akt urodzenia 86/1869 ze Staszowa-imię ojca to TOMASZ, nie Janusz.
Mam inne metryki dzieci z tego małżeństwa.
Kamil
Mam inne metryki dzieci z tego małżeństwa.
Kamil
Parafia Kołbiel, akt małżeństwa nr13, 1829 r
Jest Walenty Mazek i Agnieszka Koalygan
Powinno być Walenty Mazek i Agnieszka Cygan
Informacje ze skanu tego aktu :
Walenty Mazek, syn Wincentego i Rozalii z Szelągów, urodzony we wsi Lubice, lat 23
Agnieszka, córka niegdy Mateusza i Maryanny z Żołądkow małżonków Cyganow, lat 27
Pozdrawiam
Maryla
Jest Walenty Mazek i Agnieszka Koalygan
Powinno być Walenty Mazek i Agnieszka Cygan
Informacje ze skanu tego aktu :
Walenty Mazek, syn Wincentego i Rozalii z Szelągów, urodzony we wsi Lubice, lat 23
Agnieszka, córka niegdy Mateusza i Maryanny z Żołądkow małżonków Cyganow, lat 27
Pozdrawiam
Maryla
-
Uszyńska_Hanna

Witam
4.IX do Geneteki dodano zindeksowane przez Cezarego Kujawę urodzenia z parafii Maków Mazowiecki 1808-1826. Taką informację znalazłam na Forum. I tu moje pytanko. Dlaczego jeśli wejdę do Geneteki, w woj. mazowieckie nie wyświetla się ten plik. Jest jedynie wczesniej zindeksowany Maków. Urodzeń z lat 1808-1826 brak. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Hanna Uszyńska
4.IX do Geneteki dodano zindeksowane przez Cezarego Kujawę urodzenia z parafii Maków Mazowiecki 1808-1826. Taką informację znalazłam na Forum. I tu moje pytanko. Dlaczego jeśli wejdę do Geneteki, w woj. mazowieckie nie wyświetla się ten plik. Jest jedynie wczesniej zindeksowany Maków. Urodzeń z lat 1808-1826 brak. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Hanna Uszyńska
Witaj Hanno,Uszyńska_Hanna pisze:Witam
Hanna Uszyńska
Niestety okazalo sie, ze pliki z powyzszymi indeksami byly opisane jako Makow, a w rzeczywistosci byly spisami z innej parafii (juz zindeksowanej).
Pozdrawiam,
Marta Nalazek
-
Uszyńska_Hanna

Do Geneteki jakiś czas temu zostały dodane indeksy w woj. świętokrzyskim z Wiązownicy jednak żadne rekody sie nie wyświetlają. 
A korzystając z okazji w woj mazowieckim sa indeksy z Jeżewa ...które to Jeżewo bo w mazowieckim jest kilka.
W internecie są również dostępne indeksy z Jeżewa pow.Siepc gmina Zawidz , ponieważ lata są różne nie ma mozliwości porównania poszczególnych rekordów.
Czy planowane sa jakieś bardziej szczegółowe opisy dotyczące miejscowości parafii zamieszczanych w Genetece aby na przyszłośc nie pojawiały się podobne problemy dotyczące która to miejscowośc czy jaka to parafia???
A korzystając z okazji w woj mazowieckim sa indeksy z Jeżewa ...które to Jeżewo bo w mazowieckim jest kilka.
W internecie są również dostępne indeksy z Jeżewa pow.Siepc gmina Zawidz , ponieważ lata są różne nie ma mozliwości porównania poszczególnych rekordów.
Czy planowane sa jakieś bardziej szczegółowe opisy dotyczące miejscowości parafii zamieszczanych w Genetece aby na przyszłośc nie pojawiały się podobne problemy dotyczące która to miejscowośc czy jaka to parafia???