Archiwum Państwowe w Lublinie

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Lombarski_Jacek

Sympatyk
Kontakt:

Archiwum w Lublinie

Post autor: Lombarski_Jacek »

mina107:
Na chybił – trafił, w parafii Końskowola (a tam był zawarty ślub) urodziła się w 1833 roku Konstancja Majcher. (Akt urodzenia 211/1833).
Akt urodzenia pod linkiem:
http://www.szukajwarchiwach.pl/35/1846/ ... uDr3H3leDg
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Krystyna.waw »

mina107 - napisz tez prośbę (z nazwą parafii) na lubelskim forum, będzie bliżej
lubgens.eu/index.php
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
mina107

Sympatyk

Post autor: mina107 »

Bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi i rady.
Oczywiście chodziło o Końskowolę niestety ten istotny fakt przeoczyłam przy wpisywaniu danych za co bardzo przepraszam :)
Pozdrawiam

Gosia
Awatar użytkownika
tonffillka

Sympatyk
Adept

Prośba o pomoc w archiwum

Post autor: tonffillka »

Dobry wieczór,

jako że ciężko gdziekolwiek mi się wyrwać z Trójmiasta prosiłabym o pomoc osoby które wybierają się do archiwum państwowego w Lublinie.
Chodzi mi o wykonanie fotokopii tego dokumentu (lub dokumentów - niestety nie ma informacji ile to stron) - Wpisanie do tabeli likwidacyjnej spadkobierców Piotra Lipanina jako współwłaścicieli gospodarstwa N 2 zapisanego na Jana Kowala, Bystre
http://szukajwarchiwach.pl/35/141/0/-/1 ... bJednostka
Ponadto, poszukuję aktu urodzenia mojej Prababci - Marii Lipianin zd. Pacoń (córki Jerzego i Anny) urodzonej najprawdopodobniej w Kustrawie (Bystre) k. Krzeszowa (Biłgoraj) - wyznanie najprawdopodobniej prawosławne z 9 lutego 1900 roku.
Z góry uprzejmie dziękuję za pomoc. Jeśli mogę się odwdzięczyć pomocą genealogiczną w Trójmieście proszę o sygnał.
Pozdrawiam
Małgosia
Krzysiek_

Sympatyk
Mistrz

Re: Prośba o pomoc w archiwum

Post autor: Krzysiek_ »

tonffillka pisze: Ponadto, poszukuję aktu urodzenia mojej Prababci - Marii Lipianin zd. Pacoń (córki Jerzego i Anny) urodzonej najprawdopodobniej w Kustrawie (Bystre) k. Krzeszowa (Biłgoraj) - wyznanie najprawdopodobniej prawosławne z 9 lutego 1900 roku.
Z góry uprzejmie dziękuję za pomoc. Jeśli mogę się odwdzięczyć pomocą genealogiczną w Trójmieście proszę o sygnał.
Pozdrawiam
Małgosia
Proszę podać na PW adres mailowy to prześlę ten akt ;)
Jeżeli chodzi o "odwdzięczenie się", to jeśli potrafi Pani czytać cyrylicę, to zapraszam do spisywania aktów z parafii prawosławnej Krzeszów. Mogę udostępnić materiały.
Awatar użytkownika
tonffillka

Sympatyk
Adept

Post autor: tonffillka »

Dziękuję za pomoc - już przesłałam. Co do cyrylicy to niestety jest to dla mnie wiedza tajemna, ale może uda mi się wciągnąć do "zabawy" Mamę :) Pozdrawiam
Massalski_Marcin

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Massalski_Marcin »

Witam,
Osoby odwiedzające AP w Lublinie bardzo proszę o wykonanie zdjęcia aktu urodzenia Antoniego Massalskiego ur.17.08.1893r. (Parafia Parczew księga urodzeń 1891-1895). Szukam tam dopisku odnośnie daty i miejsca zawarcia jego związku małżeńskiego.
Za wszelką pomoc będę wdzięczny.
Pozdrawiam
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: aka83 »

Jeżeli ktoś się wybiera do AP w Lublinie, to bardzo prosiłabym o sprawdzenie, czy nie znajduje się tam akt urodzenia Leonidy (lub Eleonory) Kunaszyk ur. 1. stycznia 1894r. w Tyśmienicy c. Grzegorza i Apolonii - na SzWA niestety nie ma... Wyznanie najprawdopodobniej rzymskokatolickie, ale 100% pewności nie mam (może akt będzie u prawosławnych?). Prosiłabym także o sprawdzenie, czy w archiwum nie znajduje się akt małżeństwa Leonidy Kunaszyk i Mikołaja Łuczeńczyka (ślub najprawdopodobniej w parafii Ostrów) - lata ok 1915-1918
marcinkosmalski

Sympatyk

Post autor: marcinkosmalski »

Witam serdecznie
Szanowni Państwo czy ktoś może wybiera się z Was do AP w Lublinie? Chciałbym prosić o sprawdzenie osoby Wiktoria Masławska ur. ok 1814 we Włodawie córka Dionizego i Heleny (z domu nie znam - prawdopodobnie Przygańska) oraz daty urodzin i śmierci rodziców.
Uprzejmie dziękuję i pozdrawiam. Marcin
Awatar użytkownika
Stradowski_Jacek

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Stradowski_Jacek »

A to znasz już: http://regestry.lubgens.eu/viewpage.php?page_id=766 ?
Małżeństwo Wiktorii Masławskiej w 1836 r.

Jacek
marcinkosmalski

Sympatyk

Post autor: marcinkosmalski »

Dziękuję Panie Jacku za szybką odpowiedź, ale to właśnie znam, to stad dowiedziałem się imion rodziców Wiktorii i miejsce urodzenia.
Marcin Kosmalski
tomsaw

Sympatyk

Post autor: tomsaw »

Witam.Miałbym prośbę do odwiedzających AP w Lublinie.Szukam aktu małżeństwa z 1811r. w par.Janów między Franciszkiem Kisielińskim a Heleną Marianną Wyczółkowską.Jest to księga zapowiedzi i aktów małżeństw 1810-1811r. z Janowa (teraz Janów Podlaski).Księga jest udostępniona.Jeżeli by była taka możliwość to poprosiłbym o zdjęcie aktu i zapowiedzi. Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony sob 08 paź 2016, 15:56 przez tomsaw, łącznie zmieniany 2 razy.
Jerzy.
Sokolowski28

Sympatyk

Post autor: Sokolowski28 »

Ja również mam prośbę do kogoś, kto się wybiera do AP Lublin o wykonanie fotografii tabeli likwidacyjnej wsi Kopina gm. Milanów
http://www.szukajwarchiwach.pl/35/168/0 ... bJednostka
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Grzegorz Sokołowski
Pozdrawiam
Grzegorz
tomsaw

Sympatyk

Archiwum Państwowe w Lublinie

Post autor: tomsaw »

Witam.Miałbym prośbę do odwiedzających AP w Lublinie.Szukam aktu małżeństwa z 1811r. w par.Janów między Franciszkiem Kisielińskim a Heleną Marianną Wyczółkowską.Jeżeli by była taka możliwość to poprosiłbym o zdjęcie aktu. Z góry dziękuję.
Jerzy.
Awatar użytkownika
Łucja

Sympatyk

Re: Archiwum Państwowe w Lublinie

Post autor: Łucja »

tomsaw pisze:Witam.Miałbym prośbę do odwiedzających AP w Lublinie.Szukam aktu małżeństwa z 1811r. w par.Janów między Franciszkiem Kisielińskim a Heleną Marianną Wyczółkowską.Jeżeli by była taka możliwość to poprosiłbym o zdjęcie aktu. Z góry dziękuję.
A czy dzwoniłeś do Archiwum i upewniłeś się, że księga jest dostępna? Bo szukajwarchiwach informują, że jest niedostępna, w konserwacji, czy do konserwacji, a mikrofilmu nie ma. I o który Janów chodzi, także istotne.

Łucja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”