ZoSIA (NAC) i "szukajwarchiwach.pl "
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen
- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 7 times
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
z uwagi na temat zrozumiałem, że chodzi Ci o to czy zawsze to co jest w szwa jest wierną kopią księgi
nie zawsze
bo gdyby chodziło np o to, że w księdze kart nie ma - to co z NACem ma wspólnego
tzn opis rozumiem, rozumiem co napisałeś ale skoro szukałeś i nie znalazłeś to raczej nie chodzi o pomyłkę przy wstawianiu/opise skanów
może mikrofilm źle zrobiony, a może dobrze i po prosto nie ma w księdze
jakąś wskazówką (ale tez może mylić) byłoby to czy opis (liczba kart, daty skrajne) się zgadzają 1871 i 72 jest wśród skanów?
PS ad następne plany - i przed chwilą dzwoniłem (ponownie bezskutecznie)
nie zawsze
bo gdyby chodziło np o to, że w księdze kart nie ma - to co z NACem ma wspólnego
tzn opis rozumiem, rozumiem co napisałeś ale skoro szukałeś i nie znalazłeś to raczej nie chodzi o pomyłkę przy wstawianiu/opise skanów
może mikrofilm źle zrobiony, a może dobrze i po prosto nie ma w księdze
jakąś wskazówką (ale tez może mylić) byłoby to czy opis (liczba kart, daty skrajne) się zgadzają 1871 i 72 jest wśród skanów?
PS ad następne plany - i przed chwilą dzwoniłem (ponownie bezskutecznie)
-
Wiktor_Witek

Takie np. archiwa w Bydgoszczy czy Zamościu to pierwszy raz będą publikować skany ze swoich zasobów. Był termin na marzec publikacji skanów z tych archiwów, ale domyślam się, że może teraz w czerwcu coś opublikują. Przy czym np. archiwum bydgoskie będzie publikowało tym razem akta USC na literę "O" tak sobie wybrali jakoś. Czyli następnym razem będzie jakaś kolejna literka alfabetu (która?:-) - ja bym chciał "Ł") byle się już dalej tyle nie spóźniali, bo liter w alfabecie jeszczes sporo, heh.
Serdeczne pozdrowienia
Wiktor
Serdeczne pozdrowienia
Wiktor
Piotr Wolski x Zuzanna Smardzewska ok. 1770 [tylko chrzest 1 syna Warszawa, św. Jan 1776 księgi brak!;-)]. Bogumił (Gottlieb) Stenzel z par. Gradzanowo x Dorota Abram (Abraham) ślub 1827-28 północne Mazowsze?
-
kasia_wilcz

Wiktorze,Wiktor_Witek pisze:Takie np. archiwa w Bydgoszczy czy Zamościu to pierwszy raz będą publikować skany ze swoich zasobów. Był termin na marzec publikacji skanów z tych archiwów,
Bydgoszcz i Zamość były przewidziane właśnie na czerwiec.
Wiem ... bo czekam na nie niecierpliwie
Kasia z Wilczewskich
Szukam:
Macieja Wilczewskiego, pomiędzy 1750 a 1839 - Kujawy lub Wielkopolska
Mochyła / Mochiła/ Mohyła - lubelskie i mazowieckie, czas nieograniczony
Szukam:
Macieja Wilczewskiego, pomiędzy 1750 a 1839 - Kujawy lub Wielkopolska
Mochyła / Mochiła/ Mohyła - lubelskie i mazowieckie, czas nieograniczony
-
Wiktor_Witek

Kasiu, ja mam jakiś pdf w komputerze w nagłówku którego wyraźnie napisane jest "przewidziany termin udostępnienia - marzec 2013" i dalej wymienione są te archiwa między innymi, także wynikałoby z tego pdfu (o ile nie został sfałszowany ha ha), że archiwa te będą miały 4 miesięczne opóźnienie w publikacji skanów. Jednak my genealodzy liczymy przecież czas w stuleciach, a nie jakichś tam miesiącach, więc myślę, że się doczekamy:-)
Wiktor
Wiktor
Piotr Wolski x Zuzanna Smardzewska ok. 1770 [tylko chrzest 1 syna Warszawa, św. Jan 1776 księgi brak!;-)]. Bogumił (Gottlieb) Stenzel z par. Gradzanowo x Dorota Abram (Abraham) ślub 1827-28 północne Mazowsze?
-
Marynicz_Marcin

Ale mniej więcej w połowie tego pdf'a jest napisane "czerwiec 2013", więc proszę nie siać zamętu 
http://nac.gov.pl/files/D%27ASC1_02_2013v.3.pdf
w połowie 15 strony
http://nac.gov.pl/files/D%27ASC1_02_2013v.3.pdf
w połowie 15 strony
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
-