Magdalena_Dąbrowska pisze:Witam... przegapiłam promocję na Myheritage na 14 dniowy testowy dostęp i teraz zwracam się z prośbą o sprawdzenie recordu na nazwisko Ludwik Jurkiewicz ur ok 1832 roku ten z drzewa Zbigniewa Garczyńskiego to mój wpis więc szukam każdego innego.
Pozdrawiam wszystkich ograniczonych w poszukiwaniach przez abonament PREMIUM a raczej jego brak
Magda
Magda, chętnie Ci pomogę, ale najpierw wejdź na stronie w zakładkę BADANIA - tam wpisz Ludwika i poszukaj w czyim drzewie powtarza się ten Ciebie interesujący.
Żona Marianna powtarza się w tym drzewie: Drzewo genealogiczne 26226991 - 06032011 in Łuczak Rosiak Witaszczyk Gontarek Wąchnicki Bylewski Kameduła Marciniak Smaczny Nowakowski Lipiński Porzeżyński Król Ratajczyk Chajdas Nuszczyński Kordylewski Gąsiewicz, zarządzana przez Elżbieta Lipińska (Łuczak).
Ale jest tam dwoje dzieci i po nazwiskach wnoszę, że to kobiety (imiona osób żyjących program pokazuje jako "prywatne"). Jeszcze w kilku miejscach mogłoby pasować, ale tam - poza Twoim Konstatntym - więcej dzieci...
Sama musisz zadecydować, do kogo mam napisać w Twoim imieniu. Ponieważ wyszukiwarka wypluła taki rezultat:
"Wszystkie rezultaty dla Ludwik Jurkiewicz w Wszystkie Kolekcje
1 - 20 z 45 531 rezultatów (1,61 sekund)" obawiam się, że nikt nie ma aż tyle czasy, by to przeszukać w Twoim imieniu, a Ty i bez Premium te podstawowe informacje widzisz
Ps. I uwaga techniczna: pozdrawiasz w swoim poście wszystkich ograniczonych abonamentem Premium, a ja akurat takowy posiadam, więc nie czuję sie pozdrowiona
Ja proszę, jeśli to możliwe o Marianna Puławska ślub ok 1874 - 1876 ze Szczepanem Turkiem
dziękuje za czas poświęcony poszukiwaniom-)
Adamie (?) - podobna uwaga jak wyżej, do Magdy - napiszę i 50 próśb, ale nie każcie mi wyszukiwać do kogo. Marianna Turek:
"Wszystkie rezultaty dla Marianna Turek w Wszystkie Kolekcje1 - 20 z 716 545 rezultatów (1,73 sekund)"
Marianna Puławska - podobnie. Napisz, do kogo (właściciela którego drzewa) napisać prośbę o kontakt, a zrobię to.
Ale go wskaż.