Witam wszystkich Forumowiczów
Jestem nowy na stronie i mam do Was wielką prośbę o pomoc. Szukam mianowicie mojej rodziny zamieszkałej w Londynie. Z poczynionych ustaleń w archiwach i necie wiem kto z angielskiej gałęzi rodziny WĄSIK zmarł, a kto jeszcze żyje. Wiem nawet w której dzielnicy / gminie mieszkają !
Wiem, że dzieci i wnuczęta brata mojego dziadka - Władysława Wąsik, żonatego z Angielką - Grace Wąsik z domu Goobey żyją.
Wiem, że ich córka Barbara E. Hall /z domu Wąsik/ urodzona w grudniu 1953r. w Hemel Hempstead mieszka w Dacorum, Hertfordshire /pod Londynem/. Wyszła ona za mąż za Ivor C. Hall z którym ma dwójkę dzieci: tj. Gareth Mark Hall ur. w czerwcu 1979 roku oraz Katherine Elizabeth Hall ur. w maju 1984 roku.
Z kolei ich syn Artur C. Wąsik urodzony w grudniu 1955 roku ożenił się w 1986r. z Ginette F. Sadler-Smith. Z tego co wiem to mieszkali w Londynie m.in. w dzielnicy Maiden Head. Gdzie aktualnie mieszkają i czy mają dzieci/wnuki niestety nie wiem.
Ale wracając do Barbary E. Hall /z domu Wąsik/ i Ivora C. Hall wiem na 100% że oni nadal mieszkają w Dacorum, Hertfordshire. Wysyłałem maile do Samorządu gminy Dacorum oraz do naszej ambasady w Londynie aby podali mi ich adres lub telefon abym mógł nawiązać kontakt z rodziną ale bezskutecznie. Odmówili powołując się na RODO
W związku z powyższym mam do wszystkich pytanie - Jak ustalić adres lub telefon lub maila do Basi i Ivora Hall w Dacorum Hertfordshire skoro urzędy odmawiają ich podania ?
Jak dać im znać że chcę się z nimi skontaktować ? Do kogo sie zwrócić w tej sprawie o pomoc ?
Dziękuję za ewentualne sugestie oraz pomoc !
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
Jacek Wąsik /Polska/
tel. kontaktowy +48 884-884-940 lub mail jacekwasik
(at)wp.pl
*
PS
Zastanawiam się czy nie napisać teraz maili do wszystkich kościołów w Dacorum ? Może któryś z proboszczów ich zna i byłby skłonny mi pomóc w nawiązaniu kontaktu ?
Co o tym sądzicie ? Jakieś inne sugestie ?
A może pomoże Polski Czerwony Krzyż ? Przecież musi być jakiś sposób, aby nawiązać kontakt z żyjącymi w Londynie przedstawicielami rodziny Wąsik !!!
* Moderacja adresu e-mail. Proszę uprzejmie nie podawać
w jawnej postaci adresów e-mail w wątkach na Forum >
Regulamin (lit. o)
Pozdrawiam, Maria – Administrator