Kola16,kola16 pisze:Witam,
Interesuje mnie nazwisko Krauze.
pozdrawiam
mam rodzine Waldemara Krauze i Jolanty Mizgalskiej, okolice Jarocina, lata obecne.
Pozdrawiam
Agnieszka
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Witam,moyra777 pisze: Okolice Bedkowa, rowniez poczatek zeszlego stulecia Jozef Fijalkowski i Stanislawa Maciaszczyk. Ich corka Natalia (nadal zyjaca) wyszla za maz za Waclawa Rybaka.
Janie, niestety nie moge narazie Ci powiedziec kto byl rodzicami Jozefa, tak jak wspomnialam Ani jestem dopiero na poczatku drogi rozgryzania drzewa mojego chrzesniaka. Niestety jego prababcia nie pamietala swoich dziadkow, ale z checia sie z Toba skontaktuje jak dotre do tych danych.olenski_jan pisze:Witam,moyra777 pisze: Okolice Bedkowa, rowniez poczatek zeszlego stulecia Jozef Fijalkowski i Stanislawa Maciaszczyk. Ich corka Natalia (nadal zyjaca) wyszla za maz za Waclawa Rybaka.
Interesuje mnie Józef Fijałkowski z parafii Będków. Mam bardzo wielu Fijałkowskich z parafii będkowskiej i wolborskiej w moim drzewie. Występują też (w okolicznych parafiach) nazwiska: Adamus, Bielecki, Wrona. Potomkowie Wincentego Fijałkowskiego mieszkali w XIXw. w Drzazgowej Woli. Czy można wiedzieć kto był ojcem wspomnianego Józefa?
Pozdrawiam
Jan