Pożegnanie Roberta[*]
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Boże mój ,Robert odszedł.Tak wcześnie,nie mogę uwierzyć,że aż chciałbym powiedzieć-to niemożliwe.Pamiętam z jaką dociekliwością poszukiwał i znajdował , swoich mazowieckich przodków.Z jakim uporem pokonywał kolejne rafy, docierając
do materiałow w C.A.W. w Rembertowie ,na temat wojennej,chwalebnej drogi bojowej swego pradziadka ,na froncie południowym w wojnie z bolszewikami 1920 r.Jego pradziad walczył w dywizjonie artylerii konnej ,broniąc Lwowa przed armią
Budionnego.I Budionny nie dostał się do Lwowa, dzięki tak bitnym żołnierzom, jak pradziad Roberta.Wymienialiśmy informacje,bo mój przodek też tam był bardzo blisko .Pamiętam,z jaką dumą,tak z dumą ,bo to należy się żołnierzom 20roku,by o nich
z dumą wspominać,Robert wspominał na podstawie otrzymanego pliku dokumentów, swego pradziadka.I Robert był dumny z postawy swego pradziadka-artylerzysty. Myślę,że jego syn i córka mogą byc dumni ze swego ojca.Robert był dobrym dowcipnym i zarazem mającym dystans do rzeczywistości,człowiekiem. Jest to chyba immanentna cecha politologa -dystans do tego, co dzieje się tu i teraz. Robert celnie pointował różne sytuacje, z niedłącznym humorem Z góry będzie mu łatwiej obserwować polityków harce.
Żegnaj
Zygmunt
do materiałow w C.A.W. w Rembertowie ,na temat wojennej,chwalebnej drogi bojowej swego pradziadka ,na froncie południowym w wojnie z bolszewikami 1920 r.Jego pradziad walczył w dywizjonie artylerii konnej ,broniąc Lwowa przed armią
Budionnego.I Budionny nie dostał się do Lwowa, dzięki tak bitnym żołnierzom, jak pradziad Roberta.Wymienialiśmy informacje,bo mój przodek też tam był bardzo blisko .Pamiętam,z jaką dumą,tak z dumą ,bo to należy się żołnierzom 20roku,by o nich
z dumą wspominać,Robert wspominał na podstawie otrzymanego pliku dokumentów, swego pradziadka.I Robert był dumny z postawy swego pradziadka-artylerzysty. Myślę,że jego syn i córka mogą byc dumni ze swego ojca.Robert był dobrym dowcipnym i zarazem mającym dystans do rzeczywistości,człowiekiem. Jest to chyba immanentna cecha politologa -dystans do tego, co dzieje się tu i teraz. Robert celnie pointował różne sytuacje, z niedłącznym humorem Z góry będzie mu łatwiej obserwować polityków harce.
Żegnaj
Zygmunt
-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Tak trudno uwierzyć, że Odszedł...
Najszczersze wyrazy współczucia dla Bliskich Roberta.
Elżbieta
Najszczersze wyrazy współczucia dla Bliskich Roberta.
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Nie mogę uwierzyć- szok. A tak niedawno cieszyliśmy się , że odnależiliśmy wspólnych przodków : Trzeszczyńskich, Płócienników, Ogrodników i Perlińskich. Jak bardzo cieszył się ze zdjęć naszych kuzynek które mu przesłałam. Dobrze,że zdążyłam na stronie www.pytlewski.pl uzupełnić jego gałąz.
Robercie spoczywaj w spokoju.
Kornelia
Robercie spoczywaj w spokoju.
Kornelia
- jkpsgenealogia

- Kontakt:
Dla Roberta,
Nostalgia , smutek i cisza ,którą niech wypełni fragment piosenki Ryszarda Rynkowskiego"Jawa'';
Ci, co odchodzą,
Wciąż z nami są.
I żyją sobie
Obok nas.
Patrzą z miłością
Na nasze dni i
Czasem się śmieją
Przez łzy.
Co tu jest jawą, co snem,
Kto tu istnieje, kto nie
A może nas, tu nie ma nas,
A oni są.
Co tu jest prawdą, co nie,
Po której stronie jest sens
Bo jeśli tam, po co jest
Ten nasz świat ..........
Julia
Nostalgia , smutek i cisza ,którą niech wypełni fragment piosenki Ryszarda Rynkowskiego"Jawa'';
Ci, co odchodzą,
Wciąż z nami są.
I żyją sobie
Obok nas.
Patrzą z miłością
Na nasze dni i
Czasem się śmieją
Przez łzy.
Co tu jest jawą, co snem,
Kto tu istnieje, kto nie
A może nas, tu nie ma nas,
A oni są.
Co tu jest prawdą, co nie,
Po której stronie jest sens
Bo jeśli tam, po co jest
Ten nasz świat ..........
Julia
- Goś_Edmund

Robert był wspaniałym człowiekiem wiemy o tym wszyscy.
Chciałam w imieniu żony Marty i syna Roberta podziękować wszystkim, którzy tak pięknie żegnają Roberta.
Ceremonia pogrzebu odbędzie się w sobotę 24 marca o godzinie 14: 20 we Wrocławiu Cmentarz Osobowicki, jeśli ktoś z genealogów wybierze się na pogrzeb i chciałby pożegnać Roberta w imieniu genealogów może zgłosić to do mistrza ceremonii.
Pragnę powiadomić, że w niedzielę rano w Rzymie o godzinie 7 : 30 odbyła się msza za Roberta.
Mam też informację ,że kremacja ciała odbędzie się w czwartek między godziną 16 : 30 a 17 : 30
możemy w tym czasie pożegnać naszego wspaniałego kolegę
Eliza
Chciałam w imieniu żony Marty i syna Roberta podziękować wszystkim, którzy tak pięknie żegnają Roberta.
Ceremonia pogrzebu odbędzie się w sobotę 24 marca o godzinie 14: 20 we Wrocławiu Cmentarz Osobowicki, jeśli ktoś z genealogów wybierze się na pogrzeb i chciałby pożegnać Roberta w imieniu genealogów może zgłosić to do mistrza ceremonii.
Pragnę powiadomić, że w niedzielę rano w Rzymie o godzinie 7 : 30 odbyła się msza za Roberta.
Mam też informację ,że kremacja ciała odbędzie się w czwartek między godziną 16 : 30 a 17 : 30
możemy w tym czasie pożegnać naszego wspaniałego kolegę
Eliza
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
- anusia1610

Dziś zapalmy świeczkę w czasie trwania kremacji o 16 i 30 minut.
Mam prośbę do Admina Geneaologów .
Czy na ten czas do momentu pogrzebu nie można tak utrzymać wysoko strony, jak na forgenie.Helenka.
http://forgen.pl/forum/index.php
Mam prośbę do Admina Geneaologów .
Czy na ten czas do momentu pogrzebu nie można tak utrzymać wysoko strony, jak na forgenie.Helenka.
http://forgen.pl/forum/index.php