Na konkretną uwagę w miłej formie zawsze warto odpowiedzieć:) a może dojdziemy do czegoś nowego/konstruktywnego?
Więc, w zasadzie to jest tak:
foliacja/paginacja tam, gdzie
akty są nienumerowane (jak w niektórych opublikowanych),
aneksach i tego typu, szczególnie gdzie indeksu nie ma
to co piszesz nt rozbudowanych tj długich, wielostronnych ma sens (ślub na 6 stron? myślałem, że coś mi przed oczami z powodu zbyt długiego przesiadywania porobiło:) ale większość jednak 1-2 strony maks
Przy czym (to wiesz, ale dla postronnych piszę) nazwa powiązana z numerem strony/karty nie oznacza "to numer po kolei" - trzeba sprawdzić czy nie ma wklejek, etc
Uwaga istotna, o czym było wyżej, ale warto jeszcze raz - nie wymagam nazw związanych z numerami aktów - do sprawdzenia czy jest wszystko wystarczy "s002-003.jpg albo str002-003.jpg albo k002.jpg albo karta002.jpg), ważniejsza jest struktura (szczegóły wyjaśni Łukasz po kontakcie mailowym), którą należałoby przygotować przed innymi pracami.
Zmianę nazw jpgów zrobię lub znajdę kogoś kto zrobi -bo jest potrzebna - przy braku indeksów to zmniejszenia:
ilości czasu przy wstawieniu nazw jpgów do tabel indeksów (gdy indeksy będą robione),
obciążenia serwera docelowego (ilością nietrafionych pobrań),
czasu użytkowników przy wyszukiwaniu dopóki nie ma indeksów (nie tylko czasu przed komputerem w domu, zajętości stanowiska w pracowni również)
Do publikacji idą kompletne jednostki, i to jest priorytet - podział i sprawdzenie czy są kompletne. Zmiana nazw na związane z numeracją aktów jest potrzebna (w większości wypadków) do publikacji w metryki.genealodzy.pl, ale ponieważ to nie jest jedyna możliwość (publikacji), to na pewno nie będę wstrzymywał powszechnej dostępności innymi kanałami z uwagi na wymogi dla jednego z kanałów. Ważnego i mi bliskiego, najlepszego, ale nie jedynego:)
Tj
1. chce ktoś robić to co jest warunkiem wystarczającym , żeby się pojawiło - zapraszam, pomogę.
2. Chce ktoś robić, żeby było gotowe do wejścia w pełny system -zachęcam, też pomogę.
ale nie uzależniam osiągnięcia celu z (1) warunkami z (2)
A opisy jednostek ("nie ma księgi" "nie wiadomo kiedy będą kopie") to już temat do dyskusji. Wolę tak niż odpowiedzi na indywidualne naście/dziesiąt maili i PW. A informacja co dalej i kiedy - się należy:)
Ja bym się tego trzymał, nie jest bardzo czasochłonne, a pomaga.
P.S. umknęło mi..konieczna/aniezbędna jest także zmiana
wielkości (rozmiaru w pikselach)
wielkości do 1MB (kompresji)
ale to jest automatem prawie pełnym, prawie bez pracy (kwestia obciążenia komputera) i są osoby, które wspierają i pomogą także tym razem.