Zdjęcie, które nie daje mi spać

Pomoc w odczytaniu starych fotografii.. Galerie zdjęć; Jak zrobić zdjęcie dokumentów: Księgi metrykalne, mikrofilmy ; Poradnik.., sprzęt fotograficzny...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
martyna_j

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: martyna_j »

Witam ponownie :)
nie wiem czy ktoś jest tym tematem zainteresowany ale może w przyszłości ktoś wejdzie w posiadanie podobnego zdjęcia i nie będzie wiedział do czego to przypasować. Chodzi mi o zdjęcie z namiotem z 1926 roku. Popytałam, poczytałam, przekopałam internet wzdłuż i wszerz, przejrzałam ogrom dostępnych zdjęć...no i wychodzi na to, że ludzie Ci są uczestnikami Obozu Przysposobienia Wojskowego. Od początku lat 30 ludzie wiedzieli/przypuszczali, że prędzej czy później wojna będzie więc chętni przygotowywali się do służby, szkolili się itp. Myślę, że mężczyzna, o którego pytałam ma ok 22-24 lata (te cofnięte włosy + wysokie czoło to taki charakterystyczny znak rodzinny) :) pozdrawiam wszystkich, którzy się wypowiedzieli w tym wątku i tych, którym być może kiedyś "nasza rozmowa" się przyda :)
Awatar użytkownika
martyna_j

Sympatyk
Nowicjusz

Rozwiązałam zagadkę ;) Zdjęcie, które nie dawało mi spać to już przeszłość :) Przedstawiony na zdjęciu Pan to nie żołnierz KOP ani też policjant. Szukałam, szukałam i wyszukałam. Nawet nie brałam pod uwagę, że to może być...listonosz :D Przy okazji poszukiwań związanych z tym zdjęciem, odkryłam nową gałąź rodziny, o której nie miałam wcześniej pojęcia. Dziękuję wszystkim za pomoc,

pozdrawiam
Kolecki_Tadeusz

Sympatyk

Post autor: Kolecki_Tadeusz »

Jestem pełen uznania, Twoje rozumowanie jest perfekcyjne.
Pozdrawiam.Tadeusz.
Awatar użytkownika
martyna_j

Sympatyk
Nowicjusz

Dziękuję :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fotografie, Galerie zdjęć, Jak fotografować dokumenty”