Nazwisko: Ostrowski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
rachellitwinowicz

Sympatyk

Post autor: rachellitwinowicz »

Olá!
Minha Bisavó Marianna Litwinowicz era filha de Julian Ekiert um fazendeiro de Goździk, e da falecida Marianna nascida (Ostrowska) , Ekiert.

Eu não tenho nenhum outro dado no momento.
Rachel Litw
Wieliczanka

Sympatyk

Post autor: Wieliczanka »

Dzień dobry
Ostrowski Filip urzędnik salinarny w salinie wielickiej w latach 1772-1791 (zespół aktowy Akta Salinarne Wieliczki i Bochni z lat 1772-1918 w Muzeum Żup Krakowskich w Wieliczce)
W indeksach z parafii Ziemi Wielickiej (informacje na www.windaki.pl )
Ostrowski Jan zgon 1837 Raciborsko parafia Wieliczka
Ostrowski Stefan Raciborsko parafia Wieliczka zgon córki Heleny 1815
Ostrowski Stanisław i Machyrąka Zofia Sławkowice parafia Łazany ślub 7 listopada 1667
Ostrowska Katarzyna (córka Mikołaja i Góreckiej Agnieszki z Raciborska) i Gurnisiewicz Klemens z Lednicy Dolnej parafia Wieliczka ślub 29 października 1876
Ostrowska Katarzyna (córka Jana i Kunegundy Tokarz) i Sierak Karol z Lednicy Dolnej parafia Wieliczka ślub 23 maja 1826
Ostrowczyk Józef ze Sławkowic w parafii Łazany i Duliczka Regina ze Sosnówki w parafii Łazany ślub 3 października 1757
Raciborsko parafia Wieliczka
Ostrowski Szczepan ślub 25 października 1800 z Agnieszką Cherchelówną
Ostrowski Jan (syn Szczepana i Agnieszki Chyrchel) ślub 10 września 1822 z Teklą Kolanowską
Ostrowski Mikołaj (syn Stefana i Agnieszki Chyrchel) ślub 22 września 1841 z Klarą Panusz (Panuś)
Ostrowski Mikołaj (syn Stefana i Agnieszki Chyrchel) wdowiec po Klarze Panuś ślub 9 lutego 1854 z Agnieszką Górecką
Ostrowski Wawrzyniec (syn Jana i Tekli Kolanowskiej) i ślub 1 lipca 1862 z Jadwigą Botko
Ostrowski Józef (syn Wawrzyńca i Jadwigi Botko) ślub 4 lipca 1899 z Anną Dokuczał
Ostrowski Jan (syn Andrzeja i Marianny Bodzioch) ślub 27 listopada 1900 z Marianną Pyrdek
Anna
gosia_21_33

Sympatyk

Post autor: gosia_21_33 »

Wojciech Szubert + Józefa Ostrowska - sl 1830 Parafia Korczew - sieradzkie
córka Antoniego szewca z Szadku + sl1812 Marianny Tyrakowskiej
wnuczka Maychra Ostrowskiego i Anny Grądzickiej

pozdrawiam

Małgorzata
Awatar użytkownika
rachellitwinowicz

Sympatyk

Ostrowska

Post autor: rachellitwinowicz »

Bom dia.
Lei 1899/46 Estava acontecendo na cidade de Minsk em 31 de janeiro / 12 de fevereiro de 1899.
Testemunhas: Julian Ekiert, fazendeiro de Goździk, 45, e Tomasz Wyszyński, fazendeiro de Minsk.
LITWINOWICZ Stanisław, solteiro, soldado do Regimento Wolin, residente em Varsóvia, 33 anos, nascido na Gubernia Grodno, filho do falecido Michał e Emilia Litwinowicz nascida Gorbaczewskie.
EKIERT Virgem Marianna, 17 anos, nascida em Minsk e residente com o pai em Goździk, filha de Julian e da falecida Marianna, nascida Ostrowska, Ekiert.

Eu não tenho nenhum outro dado.
Rachel Litw
Wrednakarolcia

Ostrowska

Post autor: Wrednakarolcia »

Mój prapra dziadek Michał Ostrowski Ur. 1872r., ZM. 1942r. Żona Anna. Mieli syna Antoniego Ostrowskiego urodzonego 1899r., mój pradziadek. Wszyscy pochodzą z okolic Topczewa, Wólki Pietkowskiej, Zalesia na Podlasiu, powiat Bielski, jak się nie mylę. Jestem ciekawa kim byli rodzice Michała i skąd się wywodzili. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”