Nazwiska i miejscowości w moim drzewie po mieczu - Kulwiec
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Małgorzata_Kulwieć

W moim drzewie występuje Marianna Kulwieć z d. Stankonowicz żona Antoniego, matka Michała i Leona, żyjąca w II poł. XIX w. Mam zapis w wywodzie szlacheckim, bez podania szczegółów.zuzanna20 pisze:Czy mogłaby Pani napisać coś więcej o nazwisku Stankonowicz?
Mam Helenę Kulwieć z Chmielewskich, żonę Stefana, matkę Anieli, Doroty, Franciszka, Scholastyki, Teofila, Wiktora i Władysława. Żyła w I poł. XIX w w parafii Troupie (folwark Skowrody) na Litwie.Creatura pisze:Witam, poszukuje informacji o Chmielewskich. Podobno musieli zmienić nazwisko na Garstka
Przepraszam, że tak późno odpowiadam. Przegapiłam posty.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
-
Aksana_Snitko
- Małgorzata_Kulwieć

Re: Nazwiska i miejscowości w moim drzewie po mieczu - Kulwi
Dzień dobry,
czy ma Pani może więcej informacji o rodzinie Willamowiczów? Interesuje mnie Wincenty Willamowicz, który ok 1810 roku mieszkał w Nowogródku, a potem (w 1821) w Skrebinach, kilkadziesiąt km od Kowna.
Serdecznie pozdrawiam!
czy ma Pani może więcej informacji o rodzinie Willamowiczów? Interesuje mnie Wincenty Willamowicz, który ok 1810 roku mieszkał w Nowogródku, a potem (w 1821) w Skrebinach, kilkadziesiąt km od Kowna.
Serdecznie pozdrawiam!
- Małgorzata_Kulwieć

Re: Nazwiska i miejscowości w moim drzewie po mieczu - Kulwi
No, niestety, nic o Willamowiczach nie wiem. Nie śledziłam tej rodziny, to bardzo boczna, przyżeniona
gałąź drzewa Kulwieciów.
gałąź drzewa Kulwieciów.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Małgorzata_Kulwieć