Nazwiska w moim drzewie (Mateusz Skórzewski)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Moj (Maciej) syn Jozefa i Maryanny, raz Blazejewskiego raz Blazejewicza tez kolo tego okresu tylko nie wiem dokladnie gdzie, bierze slub z Malgorzata Majewska w 1836 roku w Rejowcu i potem wybywa pod Zamosc a nastepnie do Tarnogory.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Mateuszu, ja w sprawie Bąbów.Nie odpowiedziałam na wcześniejsze Twoje pytanie "skąd przybyli "Bąbowie o których pisałam wcześniej.Bardzo przepraszam, ale "zagubił mi się" wątek.Chyba wprowadziłam Cię w błąd, pisząc, że przybyli gdzieś spod Radomia.
Dzisiaj akurat napatoczyła mi się ta wiadomość, więc prostuję -przybyli z miejscowości Barkowice pow. Opoczno.
Dokładnie to był Piotr Bąba i jego małżonka Marianna Dziubińska oraz ich dzieci-Marcin ur.ok 1840,Marianna ok.1838 ,Józefa ur ok.1847.
Piotr zm. w 1855 w czasie zarazy w parafii Prawno na Lubelszczyźnie i miał l.ok 40.Zmarła też Józefa, jego córka.Reszta dzieci tu zawarła związki małżeńskie.
Pozdrawiam serdecznie
Dana
Dzisiaj akurat napatoczyła mi się ta wiadomość, więc prostuję -przybyli z miejscowości Barkowice pow. Opoczno.
Dokładnie to był Piotr Bąba i jego małżonka Marianna Dziubińska oraz ich dzieci-Marcin ur.ok 1840,Marianna ok.1838 ,Józefa ur ok.1847.
Piotr zm. w 1855 w czasie zarazy w parafii Prawno na Lubelszczyźnie i miał l.ok 40.Zmarła też Józefa, jego córka.Reszta dzieci tu zawarła związki małżeńskie.
Pozdrawiam serdecznie
Dana