Geneteka -- Błędy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
-
Heropolitanska_Izabela

W Genetece figurują trzy osoby o nazwisku Aamitowski:
Antonina Aamitowski (urodzenia)
Ludwik Aamitowski (urodzenia),
Marcin Aamitowski (małżeństwa).
Według posiadanych przeze mnie skanów ww. aktów stanu cywilnego tych osób nazwisko to powinno brzmieć „Axamitowski”.
Ponadto według mnie indeksy dot. parafii Żuromin w rzeczywistości dot. parafii Żurominek Kapitulny. Uprzejmie proszę o wyjaśnienie tej omyłki z Autorem indeksów.
Izabela Heropolitańska
Antonina Aamitowski (urodzenia)
Ludwik Aamitowski (urodzenia),
Marcin Aamitowski (małżeństwa).
Według posiadanych przeze mnie skanów ww. aktów stanu cywilnego tych osób nazwisko to powinno brzmieć „Axamitowski”.
Ponadto według mnie indeksy dot. parafii Żuromin w rzeczywistości dot. parafii Żurominek Kapitulny. Uprzejmie proszę o wyjaśnienie tej omyłki z Autorem indeksów.
Izabela Heropolitańska
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
-
Czarkowski_Jarosław

Wysłałem do Geneteki część indeksów z tej parafii w plikach o nazwie Żuromin Kapitulny - taka nazwa widnieje w ówczesnych księgach parafialnych, z których pochodziły skorowidze (mikrofilmy). Zuromin - pod taką nazwą należy szukać tych ksiąg u Mormonów (www.familysearch.org). Wszystkie indeksy dotyczą jednej parafii Żuromin Kapitulny, obecnie Żurominek (Kapitulny?).Ponadto według mnie indeksy dot. parafii Żuromin w rzeczywistości dot. parafii Żurominek Kapitulny. Uprzejmie proszę o wyjaśnienie tej omyłki z Autorem indeksów.
W ubiegłym roku wysłałem do Admina informację:
"W katalogu zasobów metrykalnych, na stronie:
http://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=10444
adnotacja:
Indeksy na www.genealodzy.pl
powinna dotyczyć miejscowości Żurominek (Żuromin Kapitulny), a nie Żuromin."
Z pozdrowieniami
Jarosław Czarkowski
- bozenabalaw

Witam
W indeksie parafii Płochocin Urodzenia źle wpisałam poz. 60, 1863 rok nr aktu 12 Powinno być Joanna Rembalska Proszę o poprawieni Bożena Balawender
W indeksie parafii Płochocin Urodzenia źle wpisałam poz. 60, 1863 rok nr aktu 12 Powinno być Joanna Rembalska Proszę o poprawieni Bożena Balawender
Ostatnio zmieniony pn 20 kwie 2009, 21:21 przez bozenabalaw, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
- bozenabalaw

W uwagach ukazują się dziwne zapisy wynikające najprawdopodobniej z dodanie raz słowa "wiek" a raz" lata". I tak zapis indeksującego 3d(dni) lub 3m(miesiące) czytamy 3d lata albo 3m lata. Trochę to dziwne. Może lepiej zdecydować się na dopisywanie wiek przed zapisem 3d, a będzie to czytelne dla poszukującego.
Pozdrawiam Genowefa
Pozdrawiam Genowefa