Nazwisko: Dąbrowski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- maria.j.nie

-
sałamaj_mirosław

- maria.j.nie

-
sałamaj_mirosław

Panie Mirosławie bardzo proszę o kontakt w moim drzewie mam swoją cioteczną babkę Kazimierę Dąbrowską po mężu Kańczugowską i wszystko na to wskazuje, iz jest to ta sama osoba. Proszę napisać na adres: dorota42@poczta.onet.pl
Ja w swoim drzewie mam jej rodziców, dziadków i pradziadków i większość żyjących Dąbrowskich. pozdrawiam Dorota
Ja w swoim drzewie mam jej rodziców, dziadków i pradziadków i większość żyjących Dąbrowskich. pozdrawiam Dorota
Jestem najstarszym wnukiem Józefa.Mam 50 lat.Józef i Dorota pochowani są na cmentarzu w Kluczborku.Więcej informacji e-mailem.bozenabalaw pisze:Antoni Dąbrowski miał rodzeństwo : Dorota, Józef, Bernard, Michał, Stefan To wszystko co udało mi się odszukać. Moją rodziną jest tylko Antoni Dąbrowski prez Małzeństwo z moją Ciocią i ich potomkowie. Pozostali Dąbrowscy są dla mnie zupełnie Obcy. Pozdrawiam Bożena B
-
Katarzyna11
Witam,
poszukuję informacju o rodzinie Dąbrowskich z miejscowości Skórzec, k Siedlec.
Józef Dąbrowski ojciec - Mariana, Stefana, Gienka, Feliksa i mieli jedną córkę.
Rodzina pochodzi z miejscowości Dąbrówka Stany, Dąbrówka Ługi, Dąbrówka Niwka.
poprzedni z tego rodu Tadeusz Dąbrowski, Adam Dąbrowski
poszukuję informacju o rodzinie Dąbrowskich z miejscowości Skórzec, k Siedlec.
Józef Dąbrowski ojciec - Mariana, Stefana, Gienka, Feliksa i mieli jedną córkę.
Rodzina pochodzi z miejscowości Dąbrówka Stany, Dąbrówka Ługi, Dąbrówka Niwka.
poprzedni z tego rodu Tadeusz Dąbrowski, Adam Dąbrowski
-
Katarzyna11
córka Józefa Dąbrowskiego miała na imię Stanisława, a jego żona Marianna.
- Czyżewski_Bartłomiej

Witam!
Poszukuję informacji o Dąbrowskich mieszkających na terenie parafii Dobrów oraz Janiszew.
W mojej rodzinie występuje jedna "Dąbrowska" - Barbara, moja 4xpra babcia, która przed 1815r wyszła za mąż za Walentego Śliwkę. Niestety nic więcej nie wiem poza tym, że ok. 1813r urodziła im się córka - Jadwiga, która następnie ok. 1830r wyszła za mąż za Piotra Kubiaka (ur. w Zygrach, par. Zadzim, ok. 1815r).
Poszukuję informacji o Dąbrowskich mieszkających na terenie parafii Dobrów oraz Janiszew.
W mojej rodzinie występuje jedna "Dąbrowska" - Barbara, moja 4xpra babcia, która przed 1815r wyszła za mąż za Walentego Śliwkę. Niestety nic więcej nie wiem poza tym, że ok. 1813r urodziła im się córka - Jadwiga, która następnie ok. 1830r wyszła za mąż za Piotra Kubiaka (ur. w Zygrach, par. Zadzim, ok. 1815r).
-
Agnieszka_Szumska

T: "nazwisko dąbrowski"
Szanowny Panie Marku!
Jestem zainteresowana zdjęciem Władysława Dąbrowskiego wykonanym ok.1900r. ponieważ jest to najprawdopodobniej zdjęcie dziadka mojego męża.
Co mam zrobić aby otrzymać tą fotografię.Z poważaniem
Małgorzata
mh.dabrowska@gmial.com
Szanowny Panie Marku!
Jestem zainteresowana zdjęciem Władysława Dąbrowskiego wykonanym ok.1900r. ponieważ jest to najprawdopodobniej zdjęcie dziadka mojego męża.
Co mam zrobić aby otrzymać tą fotografię.Z poważaniem
Małgorzata
mh.dabrowska@gmial.com
-
skapska_honorata

Witam. Moja praprababcia to Marianna z Dąbrowskich. W roku około 1848 wyszła za mąż za Stanisława Mioduszewskiego i w 1849 roku mieszkali we wsi Antoniówka ( powiat radomski- parafia Świerże Górne ) i tam w 1849 roku urodził im się syn Konstanty Mioduszewski ( mój pradziadek ). Pozdrawiam wszystkich Dąbrowskich. Honorata
Szukam informacji o Dąbrowskich z Rakowa, Kępy, Starzyna, gmina Wyszogród - parafia Zakrzewo.
Jan Dąbrowski ur.1830 Starzyno, s. Piotra i Agnieszki Walczak
Franciszek Dąbrowski ur.1870 Rakowo, s. Jana i Weroniki Tomaszewskiej
Franciszek poślubił (kiedy ?) Eleonorę Kucewicz ur.1867 Wyszogród, c. Józefa i Julianny Goślickiej
W parafii w Zakrzewo, ani w Wyszogrodzie nie znalazłam aktu ich małżeństwa. Przed 1900r przybyli do Warszawy, mieszkali na ul. Kościelnej.
Franciszek miał siostrę Katarzynę ur. 1872 i brata Józefa ur. 1863.
Katarzyna wyszła za mąż za Stanisława Jakubowskiego, slub brali w Katedrze św. Jana w Warszawie w 1902/3 r.
Józef ożenił się z Zofią Radziłowską ( kiedy, gdzie ?). Mieli 7 dzieci.
Pozdrawiam
Krystyna
Jan Dąbrowski ur.1830 Starzyno, s. Piotra i Agnieszki Walczak
Franciszek Dąbrowski ur.1870 Rakowo, s. Jana i Weroniki Tomaszewskiej
Franciszek poślubił (kiedy ?) Eleonorę Kucewicz ur.1867 Wyszogród, c. Józefa i Julianny Goślickiej
W parafii w Zakrzewo, ani w Wyszogrodzie nie znalazłam aktu ich małżeństwa. Przed 1900r przybyli do Warszawy, mieszkali na ul. Kościelnej.
Franciszek miał siostrę Katarzynę ur. 1872 i brata Józefa ur. 1863.
Katarzyna wyszła za mąż za Stanisława Jakubowskiego, slub brali w Katedrze św. Jana w Warszawie w 1902/3 r.
Józef ożenił się z Zofią Radziłowską ( kiedy, gdzie ?). Mieli 7 dzieci.
Pozdrawiam
Krystyna
-
Uszyńska_Hanna

Witam
Chętnie nawiążę kontakt z osobami, których przodkowie o nazwisku Dąbrowski pochodzili z okolic Siedlec, Moja praprababka Franciszka Dąbrowska w 1874 roku w Domanicach, w wieku 25 lat urodziła syna Stanisława. Niestety nie odnalazłam w parafii Domanice aktu urodzenia Franciszki. Być może pochodziła z sąsiedniej parafii. W najbliższym czasie wybieram się do archiwum w Siedlcach. W tej chwili dysponuję skorowidzami zaślubionych w parafii Domanice z lat 1875-1885. Niestety Dąbrowskich jest tam tylko dwoje. W 1882 roku ślub wdzieli Aleksander Jastrzębski i Franciszka Dąbrowska ( niestety nie moja) i w tym samym roku ślub wdzieli Józef Dąbrowski i Marianna Jastrzębska.
Pozdrawiam
Hanka
Chętnie nawiążę kontakt z osobami, których przodkowie o nazwisku Dąbrowski pochodzili z okolic Siedlec, Moja praprababka Franciszka Dąbrowska w 1874 roku w Domanicach, w wieku 25 lat urodziła syna Stanisława. Niestety nie odnalazłam w parafii Domanice aktu urodzenia Franciszki. Być może pochodziła z sąsiedniej parafii. W najbliższym czasie wybieram się do archiwum w Siedlcach. W tej chwili dysponuję skorowidzami zaślubionych w parafii Domanice z lat 1875-1885. Niestety Dąbrowskich jest tam tylko dwoje. W 1882 roku ślub wdzieli Aleksander Jastrzębski i Franciszka Dąbrowska ( niestety nie moja) i w tym samym roku ślub wdzieli Józef Dąbrowski i Marianna Jastrzębska.
Pozdrawiam
Hanka
Witam
Nazwisko Dąbrowski występuje wielokrotnie w księgach parafii Skibniew Podawce, przy czym zamieszkał tam tylko jeden Dąbrowski - Paweł, po slubie z Marianną Maleszewską z Kostek (1876). Natomiast Dąbrowscy musieli mieszkać licznie w którejś z sąsiednich parafii albowiem wynotwałem wśród rodziców chrzestnych: 1640 Jakub, 1753 Katarzyna z Dabrowskich Pogorzelska, 1757 Wawrzyniec z Ryteli Święckich, 1785, Franciszek, 1792 Ludwika, 1828 Tomasz, 1830 Anna, 1831 Józef, 1831 Maciej, 1842 Michał, 1846 Bartłomiej, 1846 Antonina z Dąbrowskich Kotoska, 1848 Rozalia, 1852 Ignacy, 1853 Gertruda, 1856 Franciszka, 1863 Ignacy, 1864 Magdalena, 1865 Teofila z Dąbrowskich Żochowska, 1867 Paweł.
Pozdrawiam
Lech
Nazwisko Dąbrowski występuje wielokrotnie w księgach parafii Skibniew Podawce, przy czym zamieszkał tam tylko jeden Dąbrowski - Paweł, po slubie z Marianną Maleszewską z Kostek (1876). Natomiast Dąbrowscy musieli mieszkać licznie w którejś z sąsiednich parafii albowiem wynotwałem wśród rodziców chrzestnych: 1640 Jakub, 1753 Katarzyna z Dabrowskich Pogorzelska, 1757 Wawrzyniec z Ryteli Święckich, 1785, Franciszek, 1792 Ludwika, 1828 Tomasz, 1830 Anna, 1831 Józef, 1831 Maciej, 1842 Michał, 1846 Bartłomiej, 1846 Antonina z Dąbrowskich Kotoska, 1848 Rozalia, 1852 Ignacy, 1853 Gertruda, 1856 Franciszka, 1863 Ignacy, 1864 Magdalena, 1865 Teofila z Dąbrowskich Żochowska, 1867 Paweł.
Pozdrawiam
Lech
-
Uszyńska_Hanna

Nazwisko Dąbrowski występuje wielokrotnie w księgach parafii Skibniew Podawce, przy czym zamieszkał tam tylko jeden Dąbrowski - Paweł, po slubie z Marianną Maleszewską z Kostek (1876).
Witam, ponownie
czy mam rozumieć, że w parafii Skibniew między rokiem 1845, a 1855 nie urodziło się dziecko o nazwisku Dąbrowski. To dla mnie ważna informacja. Franciszka Dąbrowska, której szuka urodziła się około 1849 roku w kololicach Siedlec.
Hanka
Witam, ponownie
czy mam rozumieć, że w parafii Skibniew między rokiem 1845, a 1855 nie urodziło się dziecko o nazwisku Dąbrowski. To dla mnie ważna informacja. Franciszka Dąbrowska, której szuka urodziła się około 1849 roku w kololicach Siedlec.
Hanka