Proszę mi pomóc znaleźć metrykę
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Sroczyński_Włodzimierz

podbijam temat powtarzając pytanie sprzed pół rokuCzarek_Ćwiek pisze:Kiedy można się spodziewać pierwszych udostępnionych metryk?
oczywiście podtrzymując ofertę zlożoną (na razie ) w tym wątku
Wydaje mi się, że warto byłoby napisac kilak słów o postępach prac częściej niż to ma miejsce. Trochę niepokoi mnie fakt przedłużającego się syanu niepewności, zawieszenia, dostępu bardzo ograniczonej grupy osób.
Sebastianie: czy oceniasz podjete przez Ciebie działania jako skuteczne i rokujące dobrze (publikacją?) czy już ew. czas na spróbowanie innego modelu, tj myślenie o skierowaniu "standardowej oferty" do kurii?
Wydaje się, że czas który minął od informacji na forum jest wystarczający do próby wstępnej oceny i myśleniu o wyborze formy na przyszłość.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Kaczmarek_Aneta

Droga Aneto, drogi Włodku,
Dziękuję za wywołanie mnie do tablicy. Pragnę przedstawić Wam stan w skali 1-10
Korytnica Łaskarzewska - sfotografowana - indeksowana 8
Łaskarzew - sfotografowany, indeksowany - 8
Żelechów - sfotografowany - 8, zindeksowany 8
Borowie - sfotografowane 7, zindeksowane 6
Parysów - sfotografowany, zindeksowany 4
W planach Wilga, Gończyce
Grupa działa, jedni indeksują wolniej inni szybciej. Rozumiem presję i zniecierpliwienie, sam to przeżywałem
Nie wiem kiedy coś rzucimy do publikacji - nie chcę czuć nacisku na plecach - osobiście mam wrażenie, że wszystko idzie w dobrą stronę
Żyjemy w demokratycznym kraju - więc każdy może próbować pisać pisma z prośbą o lepsze pomysły - tego nie mogę zabronić
Faktycznie grupa jest ograniczona co niesie za sobą mankamenty, do których głównie należą preferencje indeksacji języka polskiego - łaciński i rosyjski już mniej chętnie - co powoduje również lekkie spowolnienia
Wiedza o tej indeksacji jest powszechna. Nikomu, kto jest zainteresowany indeksowaną parafią i kto ofiarował pomocne palce nie odmówiono tej możliwości
Ave
Dziękuję za wywołanie mnie do tablicy. Pragnę przedstawić Wam stan w skali 1-10
Korytnica Łaskarzewska - sfotografowana - indeksowana 8
Łaskarzew - sfotografowany, indeksowany - 8
Żelechów - sfotografowany - 8, zindeksowany 8
Borowie - sfotografowane 7, zindeksowane 6
Parysów - sfotografowany, zindeksowany 4
W planach Wilga, Gończyce
Grupa działa, jedni indeksują wolniej inni szybciej. Rozumiem presję i zniecierpliwienie, sam to przeżywałem
Nie wiem kiedy coś rzucimy do publikacji - nie chcę czuć nacisku na plecach - osobiście mam wrażenie, że wszystko idzie w dobrą stronę
Żyjemy w demokratycznym kraju - więc każdy może próbować pisać pisma z prośbą o lepsze pomysły - tego nie mogę zabronić
Faktycznie grupa jest ograniczona co niesie za sobą mankamenty, do których głównie należą preferencje indeksacji języka polskiego - łaciński i rosyjski już mniej chętnie - co powoduje również lekkie spowolnienia
Wiedza o tej indeksacji jest powszechna. Nikomu, kto jest zainteresowany indeksowaną parafią i kto ofiarował pomocne palce nie odmówiono tej możliwości
Ave
- Kaczmarek_Aneta

Sebastianie,sj_sj pisze: Grupa działa, jedni indeksują wolniej inni szybciej. Rozumiem presję i zniecierpliwienie, sam to przeżywałem
zdecydowanie nie musisz czuć jakiejkolwiek presji z mojej strony (a myślę, że i ze strony Włodka również). Pytanie o postępy padło z czystej ciekawości. Doskonale przecież się orientujesz, że genealogią siedlecką zainteresowanych jest wiele osób, więc skoro zapadła dłuższa cisza, to wywołaliśmy Ciebie do tablicy
Pozdrawiam
Aneta
-
Sroczyński_Włodzimierz

Myślę, że pisanie o zniecierpliwieniu czy presji po półrocznym braku wiadomości jest zbyt mocne. Ciekawość owszem;)
Demokracja to nie brak zroganizowania. Jeśli model się sprawdza i jesteśmy na dobrej drodze do uzyskania dostępu to nie ma potrzeb zmiani nalezy tylko gratulować
Ale o tym się dowiedzieliśmy teraz. Jeszcze parę dni temu duży znak zapytania czy i na kiedy coś planować.
Demokracja to nie brak zroganizowania. Jeśli model się sprawdza i jesteśmy na dobrej drodze do uzyskania dostępu to nie ma potrzeb zmiani nalezy tylko gratulować
Ale o tym się dowiedzieliśmy teraz. Jeszcze parę dni temu duży znak zapytania czy i na kiedy coś planować.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
- malgorzata55

Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za powodzenie
MB
MB
Ostatnio zmieniony pn 09 lut 2015, 23:28 przez malgorzata55, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Piotr_Juszczyk

Re: indeksacja
Witam,
Dzisiaj sfotografowaliśmy Gończyce i resztę par. Wilgi
Szukamy zaawansowanych chętnych do indeksowania rosyjskiego i łaciny
Zapraszam na sj_sj@gazeta.pl
Ci co oczekują na metryki do indeksowania bardzo proszę o cierpliwość - będą wkrótce przesłane
Mam ciężki okres w życiu
- mam nadzieję, że damy radę z ta łaciną i rosyjskim
choć wolniej
Dzisiaj sfotografowaliśmy Gończyce i resztę par. Wilgi
Szukamy zaawansowanych chętnych do indeksowania rosyjskiego i łaciny
Zapraszam na sj_sj@gazeta.pl
Ci co oczekują na metryki do indeksowania bardzo proszę o cierpliwość - będą wkrótce przesłane
Mam ciężki okres w życiu
- mam nadzieję, że damy radę z ta łaciną i rosyjskim
Ostatnio zmieniony sob 28 lut 2015, 20:55 przez sj_sj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MagdaBilska

- Kontakt:
- Grażyna_Przybysz