Dla przykładu jest katalog ze skanami:
https://familysearch.org/search/collection/1910265
Ale obejrzeć poszczególnych skanów będąc w Polsce nie można, choć można sobie wybrać miejscowość i lata.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Zwolen znalazłam w kolekcji Radom sa tam urodzenia od 1734, śluby od 1826 a zgony od 1797. Aby miec calkowita pewnosc trzeba przeszukac wszystkie pozostale kolekcje tzn Czestochowa, Gliwice, Lublin. PIslam kilka postow wczesniej Kielce sa w kolekcji Lublin i Radom. Po wejsciu w te zakladki wchodzi sie w Kielce i tam dopiero widac parafie. Ukrytosc polega na tym ze trzeba przeszukiwac wszystkie kolekcje bo prafia moze byc w miejscu niespodziewanym tak jak Kielce w Lublinie.AndrzejG pisze:przepraszam że się tak dobijam o ten Zwoleń, ale szukałem w/w sposobami i nic zakrytego nie znalazłem, poza tym co jest ogólnie dostępne, może ktoś bardziej obeznany by sprawdził, bo się irytuję że coś więcej jest tylko nie mogę znależć.
Andrzej.

Te niewidoczne skany są z terenu dzisiejszej Ukrainy która nie wyraziła zgody na ich jawne udostępnianie w sieci. Dlatego są dostępne tylko na komputerach mormonów.Wszeborowski_Tomasz pisze: Może też dowiem się jak jest z tymi niewidocznymi dla wszystkich skanami, że jedni je widzą w swoim domu, a inni nie.
.
Oraz na komputerach członków kościoła.elgra pisze:Te niewidoczne skany są z terenu dzisiejszej Ukrainy która nie wyraziła zgody na ich jawne udostępnianie w sieci. Dlatego są dostępne tylko na komputerach mormonów.Wszeborowski_Tomasz pisze: Może też dowiem się jak jest z tymi niewidocznymi dla wszystkich skanami, że jedni je widzą w swoim domu, a inni nie.
.

A to nadal tak jest? Pytam poważnie. Dwaj moi wujowie, fakt że dalecy, są mormonami. Kiedys nawet zastanawiałem się czy nie poprosić...barbara.cz pisze:Oraz na komputerach członków kościoła.elgra pisze:Te niewidoczne skany są z terenu dzisiejszej Ukrainy która nie wyraziła zgody na ich jawne udostępnianie w sieci. Dlatego są dostępne tylko na komputerach mormonów.Wszeborowski_Tomasz pisze: Może też dowiem się jak jest z tymi niewidocznymi dla wszystkich skanami, że jedni je widzą w swoim domu, a inni nie.
.