Nazwisko Błoński pojawia się w diececji krakowskiej, dekanacie radomskim, w parafii Kowala Stępocina: Kossow Mnieyszy
Filip Błoński, chorąży kawalerii narodowej
Witam, Łucjo!
Bardzo proszę o sprawdzenie w "Regestr Diecezjów..." rodzin o nazwiskach Stępkowski (Stempkowski) i Skolimowski (Skulimowski) w dekanatach Radzyń Podlaski, Łosice i Janów Podlaski.
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie, łącząc życzenia Wesołych Świąt i dużo dobrego w Nowym Roku. Anna
Witam serdecznie Pani Łucjo, czy mogłaby Pani sprawdzić nazwiska: Sokolnicki, Arcypowski, Tylicki, Wieluński, pochodzące z Wieluń Zalesie Parafia Radzanów.
Z góry bardzo dziękuję.
Witaj Łucjo ponownie proszę cię o sprawdzenie nazwisk:
Dąbrowski, Klobukowski, Słupecki, Sulkowski, Trojanowski z diec. Płockiej, głównie powiaty lipnowski i sierpecki
Politowski, Kujawski z diec. włocławskiej .
Napisałaś, że mam cierpliwie czekać bo jest dużo informacji na ich temat. Proszę może uda Ci się pojedynczo przygotować interesujące mnie nazwiska.
gorąco pozdrawiam i składam Noworoczne życzenia.
pozdrawiam Beata
Beato, Twoi Dąbrowscy dali mi trochę do wiwatu, jest ich mnóstwo, a każdorazowo sprawdzenie z indeksu wymaga przejrzenia 3 stron w Regestrze (strony wskazanej przez indeks, poprzedniej i następnej, indeks nie jest dokładny). Z powodu liczby wskazań tego nazwiska się pogubiłam, słowem od przybytku głowa boli, ale robimy następne podejście..
Nazwisko Dąbrowski:
Diecezja płocka,
dekanat andrzejewski, parafia Rosochate Kościelne - Kramki Zaremby, Lesne Zaremby, Rosochate Kościelne, Siennica Giiże, Skarzyn Stara Wieś, Skorki Zaremby parafia Zambrowo - Kraiewo Cwikły, Piechotki, Tabądz parafia Zaremby Kościelne Borkowo - Skłody Srzednie, Świerze Konczany, Wiechy
dekanat bielski: parafia Łęg - Brelki parafia Zagroba - Męcienino Wielkie
dekanat kamienczykowski: parafia Stoczek - Wieliczna
dekanat makowski: parafia Czerwonka - Cieciurki, Dąbrowka, Soie parafia Gąsewo - Gać
dekanat nowomieyski: parafia Klukowo Kościelne - Brulino Większe parafia Nowe miasto - Czarnoty Gossy parafia Sonsk - Gąseczyno
dekanat płoński: parafia Baboszewo - Reszki
dekanat przasznyski: parafia Przasznysz - Kobylak Czarzaste
dekanat wąszoszki: parafia Lachowo - Filipki Większe, Jask młyn, Obidzin
dekanat wizki: parafia Burzyno - Szosztaki parafia Jedwabne - Chrostowo parafia Piątnica - Pęza parafia Przytuły - Łoie a Wyssa