Wykaz imienny żołnierzy 27 Wołyńskiej Dywizji Piechoty AK
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: wykaz imienny
Panie Edmundzie,
Czy mogę prosić o sprawdzenie Henryka Jeżewskiego. Wiem, że Dziadek przez jakiś czas był łącznikiem Kraków - Wołyń, potem jak mówił po zasadzce trafił do 2 armii WP.
Jacek
Czy mogę prosić o sprawdzenie Henryka Jeżewskiego. Wiem, że Dziadek przez jakiś czas był łącznikiem Kraków - Wołyń, potem jak mówił po zasadzce trafił do 2 armii WP.
Jacek
- Goś_Edmund

Mam w wykazie Jeżewskiego, ale bez imienia. Oddział part. "Łuna", I batalion 24pp.JacekJSO pisze:Panie Edmundzie,
Jacek
I moja prośba-pytanie. Czy jest możliwość sprawdzenia czy też upewnienia się że o tą osobę chodzi. Pracuję teraz nad uzupełnieniami wykazów i była by to cenna uwaga pozwalająca lub wykluczająca dopisanie imienia: Henryk do powyższego biogramu.
Edmund
Dzien dobry, czy moglbym prosic o sprawdzenei Jan Marek (Jan imie, Marek nazwisko).
Zgory dziekuje.
Zgory dziekuje.
- Goś_Edmund

I pojawia się znów (jak wyżej) problem: Mam w wykazie:skafanka pisze:Dzien dobry, czy moglbym prosic o sprawdzenei Jan Marek (Jan imie, Marek nazwisko).
Zgory dziekuje.
Marel Jan "Jaskółka" oddział part. Łuna", potem I batalion 24pp.
I moje pytanie czy czasem nie ma być Marek? Proszę o odpowiedź.
Edmund
- Goś_Edmund

Panie Edmundzie,
Bardzo dziękuję za pomoc. Niestety nie mogę ani potwierdzić, ani wykluczyć jaki miał przydział mój dziadek Henryk Jeżewski. Sprawdziłem ( i poprosiłem rodzinę o poszukanie ) dokumenty i jedyne co mamy to krótka notka o rodzinie.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/6ffaa02a310c5bf1
Pozdrawiam
Jacek
Bardzo dziękuję za pomoc. Niestety nie mogę ani potwierdzić, ani wykluczyć jaki miał przydział mój dziadek Henryk Jeżewski. Sprawdziłem ( i poprosiłem rodzinę o poszukanie ) dokumenty i jedyne co mamy to krótka notka o rodzinie.
Pozdrawiam
Jacek
- Goś_Edmund

Dziękuję za dość dużą odpowiedź, która, po sprawdzeniu jeszcze w jednym źródle ( o dziwo, występuje tylko nazwisko) dopisać imię Henryk. Dopowiem, że również podam nowe info do biogramu żołnierzy AK w Muzeum AK w Krakowie z uzupełnieniem o kampanię wrześniową + II Armię LWP.JacekJSO pisze:Panie Edmundzie,
Pozdrawiam
Jacek
Edmund
-
Mazur_Joanna1977

- Goś_Edmund

Re: Wykaz imienny żołnierzy 27 Wołyńskiej Dywizji Piechoty A
Gdyby w tym spisie (lub innych spisach AK, innych dostępnych formacji) był Janusz Stanisław Krzycki, bardzo proszę o wiadomość.
Pozdrawiam,
Małgorzata
Pozdrawiam,
Małgorzata
- Goś_Edmund

Re: Wykaz imienny żołnierzy 27 Wołyńskiej Dywizji Piechoty A
W wykazach 27 WDP AK ani w wykazie z albumu Żołnierze Wołynia - takowe nazwisko nie pojawia się.Vincia pisze:Gdyby w tym spisie (lub innych spisach AK, innych dostępnych formacji) był Janusz Stanisław Krzycki, bardzo proszę o wiadomość.
Pozdrawiam,
Małgorzata
Edmund
- Goś_Edmund

Nazwisko Wizner nie występuje. Natomiast Zielińskich jest wielu.GeoAl pisze:Witam serdecznie. Bardzo proszę, Panie Edmundzie, o sprawdzenie nazwiska Zieliński oraz Wizner (najbardziej prawdopodobna osoba to Jan Wizner).
Pozdrawiam
Alan
Zieliński Henryk, Edward, Jan x 2, Józef x 2, Stanisław, Stefan x 2, Tadeusz, Wacław, Witold, Zbigniew, Czesław. O których chodzi?
Edmund