ZoSIA (NAC) i "szukajwarchiwach.pl "
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Sroczyński_Włodzimierz

dla ustalenia uwagi i łatwiejszej obserwacji zmian:
5 593 566 - liczba skanów podanych na szwa o 11:30 AM
"struktury pod publikację" nie widzę (tzn jak widzę - brak archiwów, z których mają być skany dziś opublikowane, a których do tej pory nie było)
5 593 566 - liczba skanów podanych na szwa o 11:30 AM
"struktury pod publikację" nie widzę (tzn jak widzę - brak archiwów, z których mają być skany dziś opublikowane, a których do tej pory nie było)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Teoretycznie - pewna - taką odpowiedź dostałam na facebookowym profilu, chociaż z tego co widzę, mój post został skasowany - wraz z ich odpowiedzią.Marika pisze:Pewna ta wiadomość?gumisiek pisze:Kochani,
niemiernie milo mi poinformować, że planowana, czerwcowa publikacja skanów, już w piątek (taką odpowiedź dostałam na facebooku).
Jakoś na razie nic nie ma, chyba że pojawią się o 23:59.
Kasia
Ja również czekam i czekam i doczekać się nie mogę. Co 5 minut na stronę zaglądam z nadzieją.. a tu ciągle nic
-
Sroczyński_Włodzimierz

na fb nie zostawić śladu ?:))
"błagam"
"błagam"
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
- dorocik133

- Krzysztof_Wasyluk

Wczoraj, przez 2 godziny nie znajdowało u mnie strony szukajwarchiwach. Taki sam objaw miałem na jesieni, gdy wprowadzano kilkanaście parafii lubelskich. Może to jakiś pozytywny objaw?
Zauważcie, że to co miało być w I kw., pojawiło się w dwóch dawkach - w marcu i kwietniu. Nie wiem czy ktoś sprawdził zgodność publikacji z wcześniejszą zapowiedzią?
Krzysztof Wasyluk
Zauważcie, że to co miało być w I kw., pojawiło się w dwóch dawkach - w marcu i kwietniu. Nie wiem czy ktoś sprawdził zgodność publikacji z wcześniejszą zapowiedzią?
Krzysztof Wasyluk
-
Słomińska_Dominika

a ichni profil na facebook to jest pod jaką nazwą, jeśli mogę zapytać? Przyznam, że mnie też rączki kuszą bo ma się ukazać 9 moich parafii
i to w tych najbardziej poszukiwanych przeze mnie rocznikach, w dodatku kompletnych
Pozdrawiam
Dominika
Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
Dominika
Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
- Krzysztof_Wasyluk

- dorocik133

Cytuję za ndap
"Liczba skanów publikowanych przez Narodowe Archiwum Cyfrowe w serwisie szukajwarchiwach.pl przekroczyła dziś 7 milionów. Materiały pochodzą z archiwów w całej Polsce.
Wśród prawie 2 milionów nowo opublikowanych skanów znajdują się m.in. policyjna kartoteka z dziewiętnastowiecznego Gdańska, materiały z archiwum Tarnowskich z Dzikowa czy akt zgonu 17 powstańców styczniowych poległych w bitwie pod Jaścami. Skany można wygodnie przeglądać w serwisie szukajwarchiwach.pl, prowadzonym i rozwijanym przez Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Warto zauważyć, że za milionami publikowanych skanów stoi potężny wysiłek włożony w digitalizację, budowę infrastruktury informatycznej i systemów, w tym Zintegrowanego Systemu Informacji Archiwalnej ZoSIA. Skany opublikowane w ostatniej aktualizacji pochodzą z Archiwów Państwowych w Warszawie (oddziały w Otwocku i Grodzisku Mazowieckim), Poznaniu, Lublinie, Krakowie, Gdańsku, Piotrkowie Trybunalskim (Oddział w Tomaszowie Mazowieckim), Przemyślu, Częstochowie, Szczecinie, Opolu, Zamościu oraz Radomiu.
Do końca 2013 r. Narodowe Archiwum Cyfrowe planuje udostępnić kolejne 2 miliony skanów, zbliżając się tym samym do całkowitej liczby 10 milionów skanów."
Informacja ukazała się jakieś pół godziny temu, ale skanów nadal brak
Pozdrawiam
Dorota
"Liczba skanów publikowanych przez Narodowe Archiwum Cyfrowe w serwisie szukajwarchiwach.pl przekroczyła dziś 7 milionów. Materiały pochodzą z archiwów w całej Polsce.
Wśród prawie 2 milionów nowo opublikowanych skanów znajdują się m.in. policyjna kartoteka z dziewiętnastowiecznego Gdańska, materiały z archiwum Tarnowskich z Dzikowa czy akt zgonu 17 powstańców styczniowych poległych w bitwie pod Jaścami. Skany można wygodnie przeglądać w serwisie szukajwarchiwach.pl, prowadzonym i rozwijanym przez Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Warto zauważyć, że za milionami publikowanych skanów stoi potężny wysiłek włożony w digitalizację, budowę infrastruktury informatycznej i systemów, w tym Zintegrowanego Systemu Informacji Archiwalnej ZoSIA. Skany opublikowane w ostatniej aktualizacji pochodzą z Archiwów Państwowych w Warszawie (oddziały w Otwocku i Grodzisku Mazowieckim), Poznaniu, Lublinie, Krakowie, Gdańsku, Piotrkowie Trybunalskim (Oddział w Tomaszowie Mazowieckim), Przemyślu, Częstochowie, Szczecinie, Opolu, Zamościu oraz Radomiu.
Do końca 2013 r. Narodowe Archiwum Cyfrowe planuje udostępnić kolejne 2 miliony skanów, zbliżając się tym samym do całkowitej liczby 10 milionów skanów."
Informacja ukazała się jakieś pół godziny temu, ale skanów nadal brak
Pozdrawiam
Dorota
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
-
kasia_wilcz

Zapomnieli o Bydgoszczy?dorocik133 pisze: Skany opublikowane w ostatniej aktualizacji pochodzą z Archiwów Państwowych w Warszawie (oddziały w Otwocku i Grodzisku Mazowieckim), Poznaniu, Lublinie, Krakowie, Gdańsku, Piotrkowie Trybunalskim (Oddział w Tomaszowie Mazowieckim), Przemyślu, Częstochowie, Szczecinie, Opolu, Zamościu oraz Radomiu.
Kasia z Wilczewskich
Szukam:
Macieja Wilczewskiego, pomiędzy 1750 a 1839 - Kujawy lub Wielkopolska
Mochyła / Mochiła/ Mohyła - lubelskie i mazowieckie, czas nieograniczony
Szukam:
Macieja Wilczewskiego, pomiędzy 1750 a 1839 - Kujawy lub Wielkopolska
Mochyła / Mochiła/ Mohyła - lubelskie i mazowieckie, czas nieograniczony