Cmentarz, Szukam grobu na Powązkach (zdjęcie)

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Talos

Sympatyk

Re: Cmentarz, Szukam grobu na Powązkach (zdjęcie)

Post autor: Talos »

Witam,

Mam podobny problem z jakością zdjęć z cmentarza staro-powązkowskiego. Informacje "wykute" na płytach nagrobnych na zamieszczonych fotografiach Cmentarza Stare Powązki są po prostu nie do odczytania.
Bardzo bym prosił osoby odwiedzające ten warszawski cmentarz o wykonanie przyzwoitej jakości zdjęcia pomnika, a dokładnie jego górnej części (takiej jakby "przybudówki" do historycznego grobowca działaczki PPS): https://cmentarze.um.warszawa.pl/pomnik ... m_id=28877 (kwatera: 101, rząd: 6, miejsce: 19). Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam - Wiesław
x_hanna

Sympatyk
Mistrz

Post autor: x_hanna »

Talos pisze: ndz 14 gru 2025, 18:13[...] Informacje "wykute" na płytach nagrobnych na zamieszczonych fotografiach Cmentarza Stare Powązki są po prostu nie do odczytania. [...]
Tekst z płyt nagrobnych powinien być w zakładce "Inskrypcje".
Co nie wyklucza prośby o lepsze zdjęcia. :)
Pozdrawiam, Hanna
Awatar użytkownika
Talos

Sympatyk

Post autor: Talos »

Tak, Haniu, ja wiem, co tam jest wykute. Ja po prostu chciałem mieć tą fotkę w swojej genealogicznej kolekcji. Tak trudno uzyskać fotografię z małych cmentarzy parafialnych, jak np. Ujsoły, Muszyna, Panigródz, czy Dominowo - sądziłem, że łatwiej będzie z jednym z największych (więc i często odwiedzanych) cmentarzy w stolicy...
Pozdrawiam - Wiesław
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”