Przy okazji czy mogę prosić o kontakt z Osobą indeksującą Par.Marzenin
Pozdrawiam serdecznie
Hanna-Iwona
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Dziękuję za zgłoszenie - linki były nieprawidłowe, są już ok.Marek_Kwarciński pisze:Nie wiem czy wpisuję się we właściwym miejscu. Korzystając z geneteki (Jeruzal pow. Skierniewicki) urodzenia 1802-1886 nie otwiera się żaden skan. Pojawia się strona z napisem - Nieprawidłowy link do zespołu. Czy to tylko u mnie czy jakaś awaria?
Pozdrawiam
Marek Kwarciński
Dla zalogowanych najprostsza metoda to kliknięcie na "A" przy indeksie w Genetece.Hanna_Iwona pisze: Przy okazji czy mogę prosić o kontakt z Osobą indeksującą Par.Marzenin
WaldemarChorążewicz pisze:Parafia : Worów – urodzenia
poz. 1; rok: 1819; akt 54; Ludwika Franciszka Moszczycka; imię ojca : Michał, imię i nazwisko matki: Urszula Krzymowska
jest nazwisko: Moszczycka, winno być nazwisko: Mościcka
http://www.geneteka.genealodzy.pl/index ... t&lang=pol
źródło: Metryki; Zespół: 1443/D- Akta stanu cywilnego gminy Worów, Jednostka: 1819, Katalog: Urodzenia, akt 54 http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 131&y=1134
Witaj .
Byłem szefem i weryfikatorem zespołu , który zajmował się indeksacją ksiąg parafii Worów.
Spisywaliśmy prawidłowo dane z metryki .
Nie ma tu żadnego błędu . Możesz poprosić administratorów o wpisanie w rubrykę ,,vel" nazwiska Mościcki.Przedstaw tylko na to dowód .
Pozdrawiam .
Waldemar

Odpowiem ja, ponieważ wątek znów przestaje się robić techniczny.katiqq pisze:Czy dowodami tymi mogą być metryki urodzeń i ślubne córek Mościckich oraz akty zgonu obojga rodziców? Jest to rodzina mojego prapradziada, stąd wiem jakie nosili nazwisko szanowny panie Waldemarze.

być może masz rację (merytorycznie), ale tam jest napisane Sarnowskawinnicka pisze:Witam .Bardzo proszę o poprawienie nazwiska par. Ostrów Maz. ur.1810 r a 37 jest Marianna Sarnowska powinno być Marianna Tarnowska .Pozdrawiam Winnicka Anna
Sroczyński_Włodzimierz pisze:Proszę czytać uważnie, polecam także cały watek wraz z pierwszym postem i tytułem.
Ja nie polemizuję, tak jak i poprzednicy - wyjaśniamy po raz enty czemu służy wątek.
a celem niniejszego wpisu nie jest przedłużanie "dyskusji" ale ponowne wyjaśnienie dla ew. następnych zgłaszających.
Do czego mają przekonać? (dowodów nadal brak, jest opowieść o dowodach)
1. do zastosowania vela?
2. do zmiany zapisu podstawowego?
1. to jest dobra wola, nie można tego wymagać;) zgłoszenie "warto uzupełnić" winno być w formie zbliżonej jak zgłoszenie błędu: "nie można sobie znaleźć w genetece" a konkrety -linki do kopii etc. Tak by indeksujący/weryfikujący/administrator nie musiał odrywać się od podstawowych zajęć by powielić już wykonaną pracę
[Mnie na pewno nie przekonałoby do dokonania zmian "weź sobie poszukaj":)
2. absolutnie nie przekonują! Zapis "jak w metryce" ma pozostać jako podstawowy. Bo taka jest funkcja indeksu osobowego sporządzonego z dokumentu.