Ahnenblatt po polsku - mam problem z ..
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Krystyna.waw

-
annarenata

Właśnie ściągnęłam sobie Ahn, ale przyznam się, że czarna magia na tą chwilę. Czy jest może polska instrukcja? A ponadto jakimś cudem udało mi się z MH ściągnąć drzewo do Gedcom - ale nie mam pojęcia w jaki sposób '' wkleić '' go do Ahn. Czytałam o Ahn , że prosty, intuicyjny itd ale teraz zastanawiam się czy tak faktycznie jest. Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć? Dziękuję.
-
Kaluga_Leszek
-
Steamroller_Fly

-
annarenata

- Mendyka_Grzegorz

- Kontakt:
- mariazgora

Mam taki problem na Ahnenblacie i nie widzę wyjaśnienia do niego.
Chodzi mi o możliwość dopisania we właściwej kolejności dziecka lub rodzeństwa, które urodziło się wcześniej niż te wpisane dotychczas.
Czy konieczne jest wykasowanie wszystkich wpisanych z ich danymi żeby wpisać to jedno we właśćiwym miejscu i na nowo wprowadzać te osoby wykasowane i ich dane?
Uprzejmie proszę o pomoc.
Maria
Chodzi mi o możliwość dopisania we właściwej kolejności dziecka lub rodzeństwa, które urodziło się wcześniej niż te wpisane dotychczas.
Czy konieczne jest wykasowanie wszystkich wpisanych z ich danymi żeby wpisać to jedno we właśćiwym miejscu i na nowo wprowadzać te osoby wykasowane i ich dane?
Uprzejmie proszę o pomoc.
Maria
- piotr_nojszewski

- Kontakt:
- mariazgora

Puste znaki na początku/końcu można szybko i łatwo usunąć przez "Wyrównaj format danych"
Pozdrawiam
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
-
Steamroller_Fly

- Topolinski_Jozef

Witam,
kilka postów wcześniej pojawiła się taka uwaga:Steamroller_Fly pisze:Polecam Ahnenblatt w wersji 3.0 beta5 - można dowolnie pozycjonować osoby.
Topolinski_Jozef pisze:Witam,wersję 3.0 można testować ale koniecznie na kopii swoich danych rodzinnych. Wersja finalna 3.0 będzie programem płatnympiotr_nojszewski pisze:Pojawiła się beta Ahnenblatt 3.0
Betę należy raczej instalowac obok wersji stabilnej i sobie potestować.
...![]()