Bardzo dziękuje, negatywny wynik dla drugiej pol. XIX wieku również ma dla mnie znaczenie. Wiem, ze nazwisko Trzop występuje w okolicy Suchej Beskidzkiej, chyba w Stryszawie. Ponad to, takze w Sidzinie. Etymologia tego nazwiska jest taka sama jak i żywieckiego Strzopa. Jednak Strzopów nie spotkałem poza Żywieckim. Zastanawia mnie czy jest to ślad różnicy dialektalnej miedzy góralami żywieckimi, a babiogórskimi.
Pozdrawiam serdecznie, Witek
Posiadam dostęp: Parafia, mikrofilm .. - pomogę
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Brozek_Oskar

Witam,
Bardzo dziękuję za zainteresowanie.
Kiedyś zwracałem się do parafii w Milówce, ale nie udało mi się uzyskać żadnych informacji, nawet o zakresie rocznikowym przechowywanych ksiąg. Mam nadzieję że księgi XVIII i z pierwszej połowy XIX są zachowane. Jeszcze bardziej mam nadzieję że XVII wieczne ksiegi także mogą się tam znajdować.
Bardzo dziękuję i jeśli kiedyś się jeszcze wybierzesz tam proszę o kontakt.
Pozdrawiam serdecznie,
Oskar Brożek
Bardzo dziękuję za zainteresowanie.
Kiedyś zwracałem się do parafii w Milówce, ale nie udało mi się uzyskać żadnych informacji, nawet o zakresie rocznikowym przechowywanych ksiąg. Mam nadzieję że księgi XVIII i z pierwszej połowy XIX są zachowane. Jeszcze bardziej mam nadzieję że XVII wieczne ksiegi także mogą się tam znajdować.
Bardzo dziękuję i jeśli kiedyś się jeszcze wybierzesz tam proszę o kontakt.
Pozdrawiam serdecznie,
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
-
Massalski_Marcin

-
Massalski_Marcin

- Brozek_Oskar

Witaj Marcinie,
Oczywiście, jest aktualna. Przyjmuję każdego Szpaka i Szpaczyńskiego jakiego znajdziesz.
Bardzo Ci dziękuję.
Pozdrawiam,
Oskar Brożek
Oczywiście, jest aktualna. Przyjmuję każdego Szpaka i Szpaczyńskiego jakiego znajdziesz.
Bardzo Ci dziękuję.
Pozdrawiam,
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka