Prośba o .. MyHeritage ... cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- marzanna62

Aleksandros pisze:Dzień dobry.
Jeżeli jest taka możliwość proszę o kontakt do osoby Maciek Jankowiak który jest administratorem witryny JankowiakPrzylucki (https://www.myheritage.pl/member-481857 ... -jankowiak). Ma on takie same osoby jak ja w moim drzewie mn in Dominik Przyłucki Antonina Leżańska Teofil Przyłucki.
Pozdrawiam.
Aleksander Dąbkiewicz prapraprawnuk Dominika Przyłuckiego
alessandro9427(małpa)gmail.com
Napisalam do admina strony.
Marzanna
Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
dzięki za dobrą radęmarzanna62 pisze:Prosze zobaczyc inne posty w tym watku nawet poprzedni post. Proszacy o pomoc podaja maila do kontaktu i przedstawiaja sie.skol pisze:czesc, bylbym wdzieczny za pomoc z wlascicielem konta, na ktorym pojawia sie Salomea Domżalski (z d. Małachowska), urodzona 1814 oraz jej mąż Andrzej i syn Jóżef.
tak to znalazłem: https://www.myheritage.pl/names/salomea ... 82achowska
kamil
Jabym chcial pomoc i napisac do admina strony na ktorej jest ta Salomea to co mam napisac
Kamiil prosi o kontakt w sprawie Salomei i gdzie ten admin napisze jesli oczywiscie zechce do mnie?
Kamil Mrowiec - email: kamil.mrowiec@ymail.com
pozdrawiam,
Witam
Proszę o kontakt do https://www.myheritage.pl/member-227344 ... sko%C5%82a
w sprawie osób z drzewa genealogicznego o nazwisku Jaskóła
Uprzejmie dziękuję za pomoc.
Mieczysław Stępień mstepie(małpa)gazeta.pl
Proszę o kontakt do https://www.myheritage.pl/member-227344 ... sko%C5%82a
w sprawie osób z drzewa genealogicznego o nazwisku Jaskóła
Uprzejmie dziękuję za pomoc.
Mieczysław Stępień mstepie(małpa)gazeta.pl
Witam.
Klikanie w link witryny Jaskóła którego administratorem jest Anna Jaskóła nic nie daje ponieważ nie ma z tą osobą żadnego kontaktu. Jedynym efektem jest pojawianie się tylko komunikatu:
Strona, której szukasz, jest częścią Jaskóła.
Jednak to jest prywatna witryna rodzinna zamknięta dla osób nie będących członkami.
Spróbowałem jednak innego sposobu. Znając imię i nazwisko administratora użyłem funkcji BADANIA i w wyszukiwarce zlokalizowałem tego samego administratora. Po kliknięciu na nazwisko otworzyło się okno z profilem tej osoby. W tym oknie był już dostępny przycisk kontaktu.
Wkleiłem całą treść Pana wiadomości z dodatkową prośbą aby napisała do Pana.
PS. Dziwnie napisał Pan ten adres e-mail do siebie. Prościej było mstepie@gazeta.pl
Klikanie w link witryny Jaskóła którego administratorem jest Anna Jaskóła nic nie daje ponieważ nie ma z tą osobą żadnego kontaktu. Jedynym efektem jest pojawianie się tylko komunikatu:
Strona, której szukasz, jest częścią Jaskóła.
Jednak to jest prywatna witryna rodzinna zamknięta dla osób nie będących członkami.
Spróbowałem jednak innego sposobu. Znając imię i nazwisko administratora użyłem funkcji BADANIA i w wyszukiwarce zlokalizowałem tego samego administratora. Po kliknięciu na nazwisko otworzyło się okno z profilem tej osoby. W tym oknie był już dostępny przycisk kontaktu.
Wkleiłem całą treść Pana wiadomości z dodatkową prośbą aby napisała do Pana.
PS. Dziwnie napisał Pan ten adres e-mail do siebie. Prościej było mstepie@gazeta.pl
Pozdrawiam - Jan
szukam: Łukasik, Zalewski - Kujawy
- JaroslawPrzypis

- Kontakt:
Re: Prośba o wyszukanie w MyHeritage.
Witam
Mam prośbę, czy ktoś z państwa nie mógłby napisać e-maila do pani Sylwii Miduch właścicielki witryny Miduch Web Site na MyHeritage, z prośbą o kontakt. Mój adres email: janga2050@gmail.com. Ja niestety sam tego zrobić nie mogę ponieważ nie mam konta Premium.
Pozdrawiam
Mam prośbę, czy ktoś z państwa nie mógłby napisać e-maila do pani Sylwii Miduch właścicielki witryny Miduch Web Site na MyHeritage, z prośbą o kontakt. Mój adres email: janga2050@gmail.com. Ja niestety sam tego zrobić nie mogę ponieważ nie mam konta Premium.
Pozdrawiam
Jarosław "Janga2050" Przypis
Oczywiście, że można to odkręcić.Talacha_Aleksandra pisze:Mam w drzewie na myheritage czternastoletnią wdowę z dwójką dzieci...
A było tak: Pelagia M. wyszła za mąż za Stefana T.
Miała ona brata i młodszą od siebie bratową TAKŻE PELAGIĘ. Zdarzyło się, że rodzeństwo z domu M. zmarło (każde w swoim czasie). Owdowiały Stanisław T. ożenił się z wdową po bracie swej pierwszej żony. Małżeństwo dwojga wdowców wspólnych dzieci nie miało. Historia raczej mało skomplikowana. Niestety myheritage zrobiło sobie z tych dwóch Pelagii jedną osobę (przed ślubem ze Stanisławem była M. po ślubie była T. "wszystko" pasuje).
Nie ja wprowadzałam tę część rodziny.
Proszę o podpowiedzi osoby doświadczone na myheritage, czy łatwo to da się odkręcić?
Pozdrawiam serdecznie
Aleksandra Talacha
Przy okazji moja skromna uwaga, winy nie ponosi tu program MH lecz osoba która utworzyła niewłaściwe połączenie.
Do odkręcenia tego błędu należy wejść do profilu i użyć funkcji Więcej > Usuń połączenie a następnie Więcej > Połącz z inną osobą wybierając właściwą osobę.
Ważne:JaroslawPrzypis pisze:Witam
Pozdrawiam
Dla wszystkich osób proszących o pomoc w nawiązaniu kontaktu.
Bardzo proszę o wklejanie linków do drzew genealogicznych. Bez nich aby nawiązać kontakt z administratorem, pomagający musi najpierw zlokalizować jego drzewo.
Niezbędne jest także, chociaż w skrócie, uzasadnienie potrzeby takiego kontaktu np. znalazłem kilka podobieństw pomiędzy naszymi drzewami.
Gdy pomagający napisze tylko, że użytkownik portalu genealodzy.pl prosi o kontakt i poda jego adres e-mail, istnieje niewielka szansa na odpowiedź administratora. Dlatego dobre uzasadnienie leży w interesie proszącego o pomoc w nawiązaniu kontaktu.
Proszę także podawać adres swojej witryny online. Administrator proszony o kontakt będzie mógł wtedy sprawdzić osobiście dane w drugim drzewie.
W przypadku próśb o pomoc i pytań dotyczących programów MyHeritage: witryna online oraz FTB (Family Tree Builder) można też pisać na polskim forum pomocy https://www.myheritage.pl/support-forums.
Ostatnio zmieniony wt 15 lis 2016, 11:35 przez lukas49, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam - Jan
- marzanna62

Napisałam do admina strony był w MH w lipcu br. Prosze o info jakby sie odezwałskol pisze:dzięki za dobrą radęmarzanna62 pisze:Prosze zobaczyc inne posty w tym watku nawet poprzedni post. Proszacy o pomoc podaja maila do kontaktu i przedstawiaja sie.skol pisze:czesc, bylbym wdzieczny za pomoc z wlascicielem konta, na ktorym pojawia sie Salomea Domżalski (z d. Małachowska), urodzona 1814 oraz jej mąż Andrzej i syn Jóżef.
tak to znalazłem: https://www.myheritage.pl/names/salomea ... 82achowska
kamil
Jabym chcial pomoc i napisac do admina strony na ktorej jest ta Salomea to co mam napisac
Kamiil prosi o kontakt w sprawie Salomei i gdzie ten admin napisze jesli oczywiscie zechce do mnie?
Kamil Mrowiec - email: kamil.mrowiec@ymail.com
pozdrawiam,
LUKAS49 napisał
Ważne:
Dla wszystkich osób proszących o pomoc w nawiązaniu kontaktu.
Bardzo proszę o wklejanie linków do drzew genealogicznych. Bez nich aby nawiązać kontakt z administratorem, pomagający musi najpierw zlokalizować jego drzewo.
Niezbędne jest także, chociaż w skrócie, uzasadnienie potrzeby takiego kontaktu np. znalazłem kilka podobieństw pomiędzy naszymi drzewami.
Gdy pomagający napisze tylko, że użytkownik portalu genealodzy.pl prosi o kontakt i poda jego adres e-mail, istnieje niewielka szansa na odpowiedź administratora. Dlatego dobre uzasadnienie leży w interesie proszącego o pomoc w nawiązaniu kontaktu.
Dzięki LUKAS za ten instruktaż ja też kilka razy w tym wątku pisałam o informacjach niezbednych w takiej prośbie o pomoc w MH. Niestety trzeba taki instruktaż ponawiac systematycznie w wątku bo proszacy zapominaja podac maila do kontaktu, czasami proszą tez o "adres mailowy do administratora witryny w MH", często tez podają tylko nazwisko i imię admina strony a czasem takich adminów o tym imieniu i nazwisku jest kilkunastu w MH.
Marzanna
Witam,
czy za pośrednictwem Państwa, posiadających dostęp do wersji premium mogę prosić o przekazanie mojego adresu mailowego (podam na priv) osobie Mark Szypko - zarządza Szypko Web Site , dotyczy Anna Szypko ( z d. Brudzynski) ?
https://www.myheritage.pl/research/cate ... endium&p=2
Są to moi krewni, których teraz odnalazłem.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą informację.
Krzysztof Konarzewski.
czy za pośrednictwem Państwa, posiadających dostęp do wersji premium mogę prosić o przekazanie mojego adresu mailowego (podam na priv) osobie Mark Szypko - zarządza Szypko Web Site , dotyczy Anna Szypko ( z d. Brudzynski) ?
https://www.myheritage.pl/research/cate ... endium&p=2
Są to moi krewni, których teraz odnalazłem.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą informację.
Krzysztof Konarzewski.
Witam Panie Krzysztofie.
Proszę o przesłanie swojego adresu e-mail. Prześlę prośbę administratorowi witryny Szypko Web Site pocztą wewnętrzną MyHeritage.
Obawiam się jednak że zbyt wiele nie znajdzie Pan. Witryna ta liczy tylko 7 osób a jej ostatnia aktualizacja była 26 czerwca 2016 roku.
Mimo wszystko życzę powodzenia.
Proszę o przesłanie swojego adresu e-mail. Prześlę prośbę administratorowi witryny Szypko Web Site pocztą wewnętrzną MyHeritage.
Obawiam się jednak że zbyt wiele nie znajdzie Pan. Witryna ta liczy tylko 7 osób a jej ostatnia aktualizacja była 26 czerwca 2016 roku.
Mimo wszystko życzę powodzenia.
Pozdrawiam - Jan
- Pastuszko_Patryk

Witam nie wiem czy w tym temacie powinienem pisać, ale dzisiaj na myheritage wyświetlił mi się nad drzewem niebieski pasek z literką "i" w kółeczku, napisane jest w tym pasku, ze drzewo genealogiczne jest administrowane przez xxxxx osobę i nie mozesz zmieniać informacji w drzewie. Administratorka żona mojego kuzyna wchodziła rok temu a ja wchodzę niemal często na stronę i jeszcze wczoraj bez problemu mogłem wszystko edytować a teraz nagle nie moe używać opcji dodawania krewnych i edytować danych w profilach drzewa. Co mam zrobić ??
Pozdrawiam
Patryk
Pozdrawiam
Patryk
Witam
Być może administrator ograniczył prawa członków tej witryny. Ja sam to zrobiłem w swojej po kilkakrotnym, przypadkowym usunięciu wielu osób z drzewa. Tylko kilku osobom dałem takie uprawnienia i obecnie jest idealny porządek.
Proszę w pierwszej kolejności skontaktować się z administratorem tej witryny czy robił jakieś zmiany uprawnień lub zabezpieczeń prywatności w tym drzewie.
W sprawie drzewa online firmy MyHeritage proszę pisać na forum pomocy https://www.myheritage.pl/support-forums
Być może administrator ograniczył prawa członków tej witryny. Ja sam to zrobiłem w swojej po kilkakrotnym, przypadkowym usunięciu wielu osób z drzewa. Tylko kilku osobom dałem takie uprawnienia i obecnie jest idealny porządek.
Proszę w pierwszej kolejności skontaktować się z administratorem tej witryny czy robił jakieś zmiany uprawnień lub zabezpieczeń prywatności w tym drzewie.
W sprawie drzewa online firmy MyHeritage proszę pisać na forum pomocy https://www.myheritage.pl/support-forums
Pozdrawiam - Jan
Witam
Bardzo proszę o sprawdzenie informacji dotyczących: Ignacego Floriana Moczydłowskiego oraz Józefa Wzorek oraz o kontakt z zarządzającymi tymi informacjami: Panem Jerzym Stanisławem Moczydłowskim oraz Panem Krzysztofem Ostrowskim. Mój email: dyzianka@interia.pl.
Informacje jakie mi się wyświetliły są następujące:
Ignacy Florian Moczydłowski
Drzewa genealogiczne MyHeritage
Familiada11 in Ród Moczydłowskich, zarządzana przez Jerzy Stanisław Moczydłowski
Urodziny: 1881 - Miejsce
Zgon: 1925 - Miejsce
Rodzice: Imiona obojga rodziców
Rodzeństwo: Józef Benedykt Moczydłowski i nazwiska 6 kolejnych rodzeństwo
Żona: Nazwisko Żona
Dzieci: Zygmunt Moczydłowski i nazwiska 4 kolejnych dzieci
Józef Wzorek
Ostrowski Web Site, zarządzana przez Krzysztof Ostrowski
Urodziny: 1899
Zgon: 1981
Dziecko: Nazwisko dziecko
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Edyta
Bardzo proszę o sprawdzenie informacji dotyczących: Ignacego Floriana Moczydłowskiego oraz Józefa Wzorek oraz o kontakt z zarządzającymi tymi informacjami: Panem Jerzym Stanisławem Moczydłowskim oraz Panem Krzysztofem Ostrowskim. Mój email: dyzianka@interia.pl.
Informacje jakie mi się wyświetliły są następujące:
Ignacy Florian Moczydłowski
Familiada11 in Ród Moczydłowskich, zarządzana przez Jerzy Stanisław Moczydłowski
Urodziny: 1881 - Miejsce
Zgon: 1925 - Miejsce
Rodzice: Imiona obojga rodziców
Rodzeństwo: Józef Benedykt Moczydłowski i nazwiska 6 kolejnych rodzeństwo
Dzieci: Zygmunt Moczydłowski i nazwiska 4 kolejnych dzieci
Józef Wzorek
Ostrowski Web Site, zarządzana przez Krzysztof Ostrowski
Urodziny: 1899
Zgon: 1981
Dziecko: Nazwisko dziecko
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Edyta
Witam
Pani Edyto, do obydwu administratorów wysłałem wiadomość z prośbą o kontakt z Panią. Jednak w przyszłości sugeruję od razu zadawać konkretne pytania a nie tylko prosić o kontakt.
Obydwa drzewa w których znaleziono podobieństwa nie są zablokowane. Można obejrzeć w nich dane osób zmarłych. Jeśli mimo to ma Pani pewne wątpliwości nie pozwalające na podjęcie decyzji akceptacji lub odrzucenia podobieństwa lepiej od razu pytać o szczegóły administratora drugiego drzewa.
Zadanie pytań bardziej mobilizuje do udzielenia odpowiedzi.
Proszę także podawać adres swojej witryny online. Administrator proszony o kontakt będzie mógł wtedy sprawdzić osobiście dane w drugim drzewie.
Pani Edyto, do obydwu administratorów wysłałem wiadomość z prośbą o kontakt z Panią. Jednak w przyszłości sugeruję od razu zadawać konkretne pytania a nie tylko prosić o kontakt.
Obydwa drzewa w których znaleziono podobieństwa nie są zablokowane. Można obejrzeć w nich dane osób zmarłych. Jeśli mimo to ma Pani pewne wątpliwości nie pozwalające na podjęcie decyzji akceptacji lub odrzucenia podobieństwa lepiej od razu pytać o szczegóły administratora drugiego drzewa.
Zadanie pytań bardziej mobilizuje do udzielenia odpowiedzi.
Pozdrawiam - Jan