jerkre pisze:Witam,
Uprzejmie proszę o sprawdzenie nazwisk:
Buczkiewicz, Krecisz, Skuta
Nie ma tych nazwisk, niestety.
Ł.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Parafia Ulan jest wśród parafii opuszczonych w "Regestrze", czyli nie ma danych z tej parafii. Podobnie jak wielu innych, zwłaszcza w płn. części byłego województwa lubelskiego.dede43 pisze:Witaj Łucjo
Nie wiem czy ci podziękowałam za informacje o Kwiatkowskich, Cetnerskich i Wrońskich.Było to dawno, a ja jeszcze wówczas miałam jeszcze odpowiednich nawyków. Jeśli przeoczyłam sprawę - przyjmij podziękowania teraz.
Odnalazłam nazwiska dalszych przodków - Szabrańscy z parafii Ulan. Anna z Szabrańskich około 1855-58 r została żona Łukasza Wrońskiego.Czy jest coś o nich więcej?

Maszkowski nie ma, na "masz' są tylko Maszyński i Maszewski.Czyżewski_Bartłomiej pisze:Witam serdecznie!
Będę bardzo wdzięczny za sprawdzenie w "Regestrze ..." nazwisk Maszkowski oraz Szopski (+ oboczności - Szupski, Szubski, Szobski).
Z góry dziękuję!

Farmer1979 pisze:Witaj Łucjo,
prosiłbym o sprawdzenie nazwisk Rakowski oraz Wysocki.
Farmer1979 pisze:Witaj Łucjo,
prosiłbym o sprawdzenie nazwisk Rakowski oraz Wysocki.
W parafii Wysokienice nazwiska: Sutkowska, Pruski, Wasielowski, Kozłowski (Wilkowice), Stamirowski, Babska, Borek, MoraczewskiLuziński_Marcin pisze:Proszę o sprawdzenie nazwisk pojawiających się w parafii Wysokienice oraz nazwiska Kozłowski (jeśli dużo to tylko z okolic Rawy Mazowieckiej).
Z góry dziękuję,
ML