Jeśli ktoś już przerabiał podobny temat w CAW to proszę o swoje spostrzeżenia.
Centralne Archiwum Wojskowe - CAW w Warszawie-Rembertowie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Mocna przesłanka? Sprawdzę zatem co tam mają 'trepy' w tym swoim archeo
Tadeusz
www.meFuxe.pl
www.meFuxe.pl
-
Wojciechowska_Ewka

-
Wojciechowska_Ewka

Pierwsze doświadczenia z CAW za mną. Materiały z "Bazy personalne" ze wskazaną sygnaturą, w moim przypadku, były w wersji cyfrowej. Na etapie składania osobiście rewersów (w Pracownia Informacji Naukowej) takiej informacji nie mogłem otrzymać mimo prób a szkoda. Gdyby na etapie przygotowywania materiałów przez Pracownię Naukową była informacja o tym to zamiast robić wycieczkę do Rembertowa lepiej byłoby zamówić od razu kopie cyfrowe.
Na duży plus szybkość obsługi. Materiały były na drugi dzień po złożeniu rewersów. Termin zaproponowany przez pracownika PIN więc w sumie musiał wiedzieć, że będzie w wersji cyfrowej?
Na duży plus szybkość obsługi. Materiały były na drugi dzień po złożeniu rewersów. Termin zaproponowany przez pracownika PIN więc w sumie musiał wiedzieć, że będzie w wersji cyfrowej?
Tadeusz
www.meFuxe.pl
www.meFuxe.pl
Mam pytanie - czy udało się komuś pozyskać dane z CAW (materiały dotyczące przyznania Krzyża Niepodległości konkretnej osobie) całkowicie zdalnie? Do Warszawy mam spory kawałek drogi, niestety. Wiem, że dokumenty są, mam sygnatury, napisałem prośbę o dostęp do archiwum i taki dostęp otrzymałem. Rewersy na konkretne sygnatury też zrobiłem i wysłałem e-mailem. Ale odmówiono mi wykonania kopii cyfrowych bez wizyty w CAW. 
Czy istnieje jakaś szansa by takie kopie cyfrowe zdobyć bez wyjazdu do Warszawy? A może ktoś byłby w stanie, przy okazji swojej wizyty w CAW, takie kopie zlecić w moim imieniu?
z góry dziękuję za pomoc
Adam
Czy istnieje jakaś szansa by takie kopie cyfrowe zdobyć bez wyjazdu do Warszawy? A może ktoś byłby w stanie, przy okazji swojej wizyty w CAW, takie kopie zlecić w moim imieniu?
z góry dziękuję za pomoc
Adam
Adam
Poszukuję informacji o "urodzonych" Wasilewskich z terenów obecnej Litwy i północnej Białorusi oraz o rodzinie Frost z Pińska.
Poszukuję informacji o "urodzonych" Wasilewskich z terenów obecnej Litwy i północnej Białorusi oraz o rodzinie Frost z Pińska.
-
Krystyna_Zaleska

-
jamiolkowski_jerzy

- Dorota_Mazurek

- Kontakt:
Niestety, nie udało się zlecić wykonania skanów dokumentów dotyczących przyznania KN w WBH 
Dostałem odpowiedź, że nie przyjmują zleceń związanych z genealogią.
W związku z tym mam pytanie - czy może ktoś bywa w WBH i byłby w stanie, odpłatnie, skany dotyczące jednej osoby odznaczonej Krzyżem Niepodległości, wykonać?
z góry dziękuję za pomoc.
Adam
Dostałem odpowiedź, że nie przyjmują zleceń związanych z genealogią.
W związku z tym mam pytanie - czy może ktoś bywa w WBH i byłby w stanie, odpłatnie, skany dotyczące jednej osoby odznaczonej Krzyżem Niepodległości, wykonać?
z góry dziękuję za pomoc.
Adam
Adam
-
Augustynowicz_Karolina

- Otrzymał podziękowania: 2 times
-
Januszewska_Angelika

Szanowni Państwo,
Zwracam się z podobnym zapytaniem jak pan Adam. W zasobach CAW znajdują się dokumenty dotyczące mojego prapradziadka (wnioskuję na podstawie wyszukiwarki zasobów - skanów kartoteki: wnioski o odznaczenie Medalem Niepodległości i Krzyżem Walecznych). Bardzo chciałabym zapoznać się z treścią tych dokumentów, ale niestety nie mogę aktualnie wybrać się do Warszawy. Jeżeli ktoś z Państwa bywa w CAW i przy okazji mógłby wykonać dla mnie skany, zdjęcia lub kserokopie tych dokumentów, zapłacę i oczywiście będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam,
Angelika Januszewska
Zwracam się z podobnym zapytaniem jak pan Adam. W zasobach CAW znajdują się dokumenty dotyczące mojego prapradziadka (wnioskuję na podstawie wyszukiwarki zasobów - skanów kartoteki: wnioski o odznaczenie Medalem Niepodległości i Krzyżem Walecznych). Bardzo chciałabym zapoznać się z treścią tych dokumentów, ale niestety nie mogę aktualnie wybrać się do Warszawy. Jeżeli ktoś z Państwa bywa w CAW i przy okazji mógłby wykonać dla mnie skany, zdjęcia lub kserokopie tych dokumentów, zapłacę i oczywiście będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam,
Angelika Januszewska