Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

barb_ara.cz

Sympatyk

Re: Prośba o wyszukanie w MyHeritage

Post autor: barb_ara.cz »

Nikt nie chce twoich zasług pomniejszać!
Ale są inne moiżliwości... nie widzisz tego, co ja widzę... przykro mi!
Barbara
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marzanna62 »

barb_ara.cz pisze:Nikt nie chce twoich zasług pomniejszać!
Ale są inne moiżliwości... nie widzisz tego, co ja widzę... przykro mi!
Jezeli Masz takie SUPER Mozliwosci dlaczego nie pomagasz w tym watku? My mamy o wile mniejsze mozliwosci a jednak piszemy do adminow aby pomoc w kontakcie a czesto sa to konta nieodwiedzane od kilku lat. Moze napisanie do tych osob nie z poziomu MH daloby jakis odzew?

A jakos nie mam od Ciebie maila na koncie ktore zna MH pomimo tego ze WIDZISZ w MH wiecej niz ja....
Marzanna

Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
Awatar użytkownika
hagi26

Sympatyk

Post autor: hagi26 »

Witam! Mam ogromną prośbę

Mianowicie chodzi Record Matcha, w którym jest podany ojciec mojego pradziadka, którego szukam x-lat i oczywiście nie mogę go odczytać.

Recrod match dotyczy Bolesława Przybyszewskiego, urodzonego w 1818 roku, zmarłego w 1969, jego żoną była Wanda Jasik. Jeśli ktokolwiek mógł tam podejrzeć, co jest napisane o ojcu, byłabym wdzięczna! Albo o printscreena. Cokolwiek!
Pozdrawiam, Kamila
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

hagi26 pisze:Witam! Mam ogromną prośbę

Mianowicie chodzi Record Matcha, w którym jest podany ojciec mojego pradziadka, którego szukam x-lat i oczywiście nie mogę go odczytać.

Recrod match dotyczy Bolesława Przybyszewskiego, urodzonego w 1818 roku, zmarłego w 1969, jego żoną była Wanda Jasik. Jeśli ktokolwiek mógł tam podejrzeć, co jest napisane o ojcu, byłabym wdzięczna! Albo o printscreena. Cokolwiek!

Ktoras z tych podanych dat jest bledna albo urodziny albo smierc. Podaj poprawne daty a najlepiej sama wyszukaj w "Badaniach" W MH ten rekord i podaj linka do odczytania.
Marzanna

Awatar użytkownika
hagi26

Sympatyk

1918 rok, przepraszam! Lietrówka :)

Teraz widzę, że to jest akt w Geni :( Czy tam też widzi Pani akty, czy to ma jakieś znaczenie?

tak to u mnie wygląda:

https://drive.google.com/file/d/0ByPv0F ... sp=sharing

nie mogę w to wejść i podać linku bezpośredniego, bo po prostu woła o konto premium
Pozdrawiam, Kamila
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Kamilo Ja niestety nie mam teraz abonamentu do danych z samego konta Premium nie podejrzy sie rekordów. Sprawdzilam nie ma tego rekordu na Family Search. Popros jeszce raz tu w watku z poprawnymi datami moze ktos odczyta. Jednak nie oczekuj rewelacji z tego linku ktory przeslalas wydaje sie ze w Twoim drzewie jest wiecej informacji niz w tym drzewie Geni. W drzewach Geni o ile pamietam nie widac kto jest adminem drzewa wiec nawet nie mozna napisac do tego admina z prosba o kontakt. Powodzenia
Marzanna

Ka_Marzena

Post autor: Ka_Marzena »

barb_ara.cz pisze:
marzanna62 pisze: Dla mnie to nie jest prywatne konto - ja wszystko widzę, fotografie, dokumenty - mam konto za 69,99$ miesięcznie...

barb_ara.cz

Troche dziwna reakcja na próbe pomocy innemu uzytkownikowi...
Ja napisalam WYRAZNIE nie znam ze z innymi adminami moge (mozemy) porozumiewac sie z poziomu MH i napisac z poziomu MH maila z prosba o kontakt z inna osoba i podac adres do kontaktu.

Nie wiem skad taka ironizujaca reakcja na chec pomocy, a ten przelicznik platnosciowy za konto w MH to chyba wziety z sufitu????
Dziwne bo ja nie widzialm takiej informacji o podobnej kwocie za konto w MH.
To nie jest ironia...
Ty masz średni dostęp - ja mam pełen dostęp... czy to tak trudno zrozunieć?
Chcesz więcej? - zostań mormonem...
Nie chce nikogo do niczego zmuszać proszę zakończyć temat . To byla próba nowicjusza który poznaje dopiero ścieżki. Nie chce robić nic co przynosi przykrości komukolwiek. Dziękuję za poświęcony czas.
Marzena
Awatar użytkownika
hagi26

Sympatyk

Tak więc, jeśli ktoś ma konto premium w GENI mam prośbę ->

o sprawdzenie rekordu dotyczącego Bolesława Przybyszewskiego ur. 1918 zm. 1969 jego żoną była Wanda Jasik. MyHeritage mówi mi, że są tam jakieś informacje o jego ojcu, a które są na wagę złota dla mnie. :)
Pozdrawiam, Kamila
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Nie chce nikogo do niczego zmuszać proszę zakończyć temat . To byla próba nowicjusza który poznaje dopiero ścieżki. Nie chce robić nic co przynosi przykrości komukolwiek. Dziękuję za poświęcony czas.[/quote]

Prawie "Imienniczko" dlaczego rezygnujesz ze swej prosby?

Chcialas kontaktu z adminem strony. Nie podalas swojego adresu mailowego ktory pomagajacy poda w liscie do admina strony. Jest tez drugi problem w MH jest 2 adminow o tym imieniu i nazwisku wiec podaj link do wlasciwego wtedy mozna napisac z prosba o kontakt :D
Marzanna

rysiu

Sympatyk

Prośba o wyszukanie w My Heritage

Post autor: rysiu »

Witam.
zwracam się z prośbą o kontakt z Eike Neumann jesteśmy spokrewnieni
przez rodzinę Zbylickich.
Ryszard Szamocki.
rysiu

Sympatyk

Post autor: rysiu »

Witam,
proszę o kontakt z Eike Neumann jesteśmy spokrewnieni przez rodzinę Zbylickich. Ryszard Szamocki.
Rubinstein_Barbara

Post autor: Rubinstein_Barbara »

Jest tam tylko rodzina jego matki, Rozalii. Imienia ojca ani zadnych innych danych nie ma.
hagi26 pisze:Tak więc, jeśli ktoś ma konto premium w GENI mam prośbę ->

o sprawdzenie rekordu dotyczącego Bolesława Przybyszewskiego ur. 1918 zm. 1969 jego żoną była Wanda Jasik. MyHeritage mówi mi, że są tam jakieś informacje o jego ojcu, a które są na wagę złota dla mnie. :)
Awatar użytkownika
hagi26

Sympatyk

Dziękuję Pani Barbaro!
A może mi Pani powiedzieć, czego dotyczy ten akt? Jest tam coś o miejscu zamieszkania Rozalii?
Pozdrawiam, Kamila
Awatar użytkownika
magda_lena

Sympatyk
Legenda

Post autor: magda_lena »

Kamilo, to nie są dane z MH, tylko z Family Search. Możesz je sama odczytać,
https://familysearch.org/tree/pedigree/ ... /landscape
link prowadzi do drzewa, tylko musisz się zalogować.
Jeśli nie masz konta na Family Search, to po prostu je załóż, jest bezpłatne i do niczego nie zobowiązuje :)
Pozdrawiam, Magdalena
Awatar użytkownika
hagi26

Sympatyk

No to mało tego prowadzi do mojego własnego drzewa które tam stworzyłam :) ehh
Pozdrawiam, Kamila
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”