ZoSIA (NAC) i "szukajwarchiwach.pl "

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Marszycki

Sympatyk

Post autor: Marszycki »

Czekałem na Sitaniec ale jest gorzej niz ubogo!
Stefan
Awatar użytkownika
Bea

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bea »

u mnie Anetko są tylko mojżeszowe

prawie pół roku czekania na nic Obrazek
Beata

mapki parafii warszawskich w latach 1826-1939: link
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Mam nadzieję, że worek dopiero się otworzył...

Póki co, dziękuję za to co już jest - dzisiejsze "łowy" były udane :P

Pozdrawiam
Aneta
marekzaborski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marekzaborski »

Kaczmarek_Aneta pisze:Witam,

mam pytanie do osób, które oczekiwały na parafie z zasobu AP Zamość. Czy pojawiły się skany z Waszych parafii?
U mnie, tj. w Krasnobrodzie i Goraju - zero skanów.

Pozdrawiam
Aneta
Jeśli pytasz Aneto o Krasnobród r-k, to znajduje się w ap lublin, z prawosławnego Krasnobodu wpadło 186 skanów.

Marek
Wiktor_Witek

Sympatyk

Post autor: Wiktor_Witek »

mam pytanie do osób, które oczekiwały na parafie z zasobu AP Zamość. Czy pojawiły się skany z Waszych parafii?

Pozdrawiam
Aneta
Pojawiła się tylko część (jakieś 2/3+-), co było zapowiadane na liście. Domyślam się więc, że i reszta będzie dodana.

Serdeczne pozdrowienia

Wiktor
Piotr Wolski x Zuzanna Smardzewska ok. 1770 [tylko chrzest 1 syna Warszawa, św. Jan 1776 księgi brak!;-)]. Bogumił (Gottlieb) Stenzel z par. Gradzanowo x Dorota Abram (Abraham) ślub 1827-28 północne Mazowsze?
alus

Sympatyk
Mistrz

Post autor: alus »

Wiktor_Witek pisze:

Pozdrawiam
Aneta
Pojawiła się tylko część (jakieś 2/3+-), co było zapowiadane na liście. Domyślam się więc, że i reszta będzie dodana.

Serdeczne pozdrowienia

Wiktor
No generalnie szału nie ma z AP Zamość. Są w większości jakieś późne rosyjskojęzyczne roczniki a i to pojedynczo z różnych parafii. Prawosławny Biłgoraj się nie pojawił ;( (a tak na niego czekałem - mormoni nie mają tego co ma Zamość w swoich zasobach). Potok Górny zrzucone tylko 4 lata. Puszcza Solska w ogóle się nie pojawiła. Sól tylko kilka roczników. Majdan Księżpolski - kilka roczników. Lipiny prawosławne brak.

Cóż - nie pierwszy raz i nie ostatni gdy coś na co się czekało nie było warte tego oczekiwania. Może z czasem sytuacja ulegnie poprawie.... musi pewnie minąć te kilka (naście) kolejnych lat.

Aneta - jeśli interesuje cię Goraj po prostu daj znać. Myślę, że będę potrafił pomóc... ;)
Ostatnio zmieniony ndz 30 cze 2013, 01:42 przez alus, łącznie zmieniany 1 raz.
===========
Arek
Awatar użytkownika
anowi1958

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: anowi1958 »

Jestem zawiedziona, miały być skany z parafii Turek, a jest tylko to co było do tej pory. :(

Iwona
Wiktor_Witek

Sympatyk

Post autor: Wiktor_Witek »

No ale narzekać też nie ma co! I trzeba jednak pochwalić Zamość, który pierwszy raz zaistniał na szukajwarchiwach, jak również zadeklarował udostępnienie większej ilości zasobów niż np. Bydgoszcz...

Serdeczne pozdrowienia:-)

Wiktor
Piotr Wolski x Zuzanna Smardzewska ok. 1770 [tylko chrzest 1 syna Warszawa, św. Jan 1776 księgi brak!;-)]. Bogumił (Gottlieb) Stenzel z par. Gradzanowo x Dorota Abram (Abraham) ślub 1827-28 północne Mazowsze?
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

marekzaborski pisze:

Pozdrawiam
Aneta
Jeśli pytasz Aneto o Krasnobród r-k, to znajduje się w ap lublin, z prawosławnego Krasnobodu wpadło 186 skanów.

Marek
Marku

pytam o zespół 615 (AP Zamość) - widnieje on na wykazie parafii do udostępnienia w czerwcu b.r.
http://www.szukajwarchiwach.pl/88/615/0/-#tabJednostki
Oczywiście, nie miałabym nic przeciwko temu, aby pojawiły się skany z najstarszego Krasnobrodu (AP Lublin) :)

Pozdrawiam
Aneta

Ps. Do Arka - odezwę się w sprawie Goraja na PW - dziękuję :)
Awatar użytkownika
A.Michałowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: A.Michałowski »

Skanów z Archiwum w Siedlcach też nie ma.
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Zasób siedlecki jeszcze nie teraz - przypomnę treść komunikatu:

"Archiwum Państwowe w Siedlcach informuje, że w czerwcu 2013r. zostaną przekazane do Narodowego Archiwum Cyfrowego kopie cyfrowe akt stanu cywilnego stanowiące zasób Archiwum, celem zarchiwizowania w Centralnym Repozytorium Cyfrowym Narodowego Archiwum Cyfrowego oraz umieszczenia w serwisie www.szukajwarchiwach.pl
W drugiej połowie 2013 roku zostanie ustalony przez NAC harmonogram publikacji kopii z zasobów archiwów państwowych."

Pozdrawiam
Aneta
dpawlak

Nieaktywny

Post autor: dpawlak »

"W drugiej połowie 2013 roku zostanie ustalony przez NAC harmonogram publikacji kopii z zasobów archiwów państwowych."
Czytaj w okolicach 31 grudnia 2013 (NAC jak dotąd robi wszystko na ostatnią możliwą chwilę) pojawi się harmonogram publikacji tego co przysłały AP-y gdzie będzie napisane że w marcu (czytaj w okolicy 31 marca 2014) pojawią się pierwsze skany, kto wie czy akurat te z Siedlec. ;-)
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Otrzymałam przed chwilą odpowiedź na moje pytanie sprzed kilku dni (NAC), dotyczące niepełnej czerwcowej publikacji.
Okazuje się, że przyczyną częściowej publikacji były problemy techniczne. Aktualnie trwają prace naprawcze w celu zamieszczenia brakujących skanów w końcu lipca tego roku.

Za kilka dni w aktualnościach powinien znaleźć się komunikat dotyczący kompletnej listy skanów z czerwcowej aktualizacji, jak również informacja o brakach.

Pozdrawiam
Aneta

Ps. Odpowiedź na moje pytanie pojawiła się również na IFAR:
http://www.ifar.pl/index.php/topic,2435.0.html
kasia_wilcz

Sympatyk
Mistrz

Post autor: kasia_wilcz »

ooo - dziękuję za info :D
jest nadzieja na moją zaginioną Bydgoszcz
Kasia z Wilczewskich

Szukam: