Archiwum Petersburga on-line
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Siostra mojego dziadka wzięła ślub chyba na terenie Ukrainy, mieszkała z mężem w Petersburgu i Moskwie, jeśli miała dzieci, to tam się rodziły. Ona Lucyna córka Władysława i Walerii z Pietrasów małżonków Cieniewskich, on - na zdjęciu widnieje imię Wasia, to pewnie Wasyl ale nie znam nazwiska. Najprawdopodobniej to lata 1920-25. Czy mimo tak skromnych danych coś udałoby się odszukać ?
Byłabym bardzo zobowiązana, bo niczego więcej już pewnie się nie dowiem.
Grażyna
Byłabym bardzo zobowiązana, bo niczego więcej już pewnie się nie dowiem.
Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
-
Marcin.Rybicki

-
vitusha606
Dobry wieczór drodzy forumowicze.
Nazywam się Wiktor Romanenko.
Chcę zapytać. Czy ktoś pracował z CGIA SPb: Fund 823? Interesuje mnie opis 3, sprawy 1016 i 1174. Powinni mieć informację o wsi Pieniazewicze, w której cerkiew podlegała dekanatowi Radomyślskiemu.
Ponieważ na Ukrainie, gdzie mieszkam, trwa wojna, dostęp do strony archiwum przez Internet jest niemożliwy.
Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc i poradę.
Pozdrawiam.
Nazywam się Wiktor Romanenko.
Chcę zapytać. Czy ktoś pracował z CGIA SPb: Fund 823? Interesuje mnie opis 3, sprawy 1016 i 1174. Powinni mieć informację o wsi Pieniazewicze, w której cerkiew podlegała dekanatowi Radomyślskiemu.
Ponieważ na Ukrainie, gdzie mieszkam, trwa wojna, dostęp do strony archiwum przez Internet jest niemożliwy.
Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc i poradę.
Pozdrawiam.
-
Robert_Kostecki

-
O_H_Blokhina

-
Marcin.Rybicki

- Małgorzata_Kulwieć

Dzień dobry, czy ktoś ma dostęp do Ф. 823 Оп. 2 Метрич. книги. Д. 18 - Копии метрических книг Брестской и Луцкой униатских епархий (https://fgurgia.ru/object/2499074457)
a konkretnie parafii
187. Дорогомичской (Dorohomickiey)
Byłabym wdzięczna za pomoc w uzyskaniu skanów ksiąg.
I ewentualnie -
"Wizyta Generalna Cerkwi Dorohomickiey alias Izbiskiey 1739"
РГИА Фонд 823 опись 3 дело 534
a konkretnie parafii
187. Дорогомичской (Dorohomickiey)
Byłabym wdzięczna za pomoc w uzyskaniu skanów ksiąg.
I ewentualnie -
"Wizyta Generalna Cerkwi Dorohomickiey alias Izbiskiey 1739"
РГИА Фонд 823 опись 3 дело 534
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
- Małgorzata_Kulwieć

Dzień dobry Marcinie,
czy przypadkiem masz może dostęp do akt zmarłych z roku 1915
na stronie https://proza.ru/2022/05/13/68
podano iz są to: метрические книги Смоленского Римско-католического костёла, a sygnatura tych akt to ЦГИА СПб, фонд 2292, опись 1, дело 396.
Byłabym bardzo zainteresowana aktem zgonu Julii Kulwieć - poz 187 z roku 1915 z w/w strony www.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc
podano iz są to: метрические книги Смоленского Римско-католического костёла, a sygnatura tych akt to ЦГИА СПб, фонд 2292, опись 1, дело 396.
Byłabym bardzo zainteresowana aktem zgonu Julii Kulwieć - poz 187 z roku 1915 z w/w strony www.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Małgorzata_Kulwieć
-
Marcin.Rybicki

Proszę sprawdzić skrzynkę.Małgorzata_Kulwieć pisze:Dzień dobry Marcinie,
Dzień dobry,
próbuję ustalić jaka to może być parafia w Petersburgu, ale nie potrafię skojarzyć słowa "Mitro...tskoj" z żadną parafią przewijającą się w tym wątku
https://imgur.com/a/Zmx5Lor
Przy okazji mam pytanie czy metryki z tej parafii (2 poł. XIX i początek XX wieku, do 1918 roku) są dostępne w internecie?
pozdrawiam
Adam
próbuję ustalić jaka to może być parafia w Petersburgu, ale nie potrafię skojarzyć słowa "Mitro...tskoj" z żadną parafią przewijającą się w tym wątku
https://imgur.com/a/Zmx5Lor
Przy okazji mam pytanie czy metryki z tej parafii (2 poł. XIX i początek XX wieku, do 1918 roku) są dostępne w internecie?
pozdrawiam
Adam
Adam
Poszukuję informacji o "urodzonych" Wasilewskich z terenów obecnej Litwy i północnej Białorusi oraz o rodzinie Frost z Pińska.
Poszukuję informacji o "urodzonych" Wasilewskich z terenów obecnej Litwy i północnej Białorusi oraz o rodzinie Frost z Pińska.
-
Marcin.Rybicki

-
Marcin.Rybicki