Podróże po cmentarzach Ukrainy tom II - służę pomocą
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam. Moja praprababcia zarządzała służbą w folwarku Krasnolesie, nieopodal Sławentyna. Nie jest wykluczone, że mogła zostać pochowana właśnie tam. Czy w spisie pojawia się nazwisko Marii Turzańskiej lub kogokolwiek z Turzańskich, Sochackich i Piotrowskich ze Sławentyna lub najbliższych okolic? Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
Pozdrawiam, Arkadiusz Mikołajczyk
Re: cmentarz Rohatyn
Wiem ze Malenczak jest ze Tarasowka najwiecej i tez widzialem nazwisko Nycz ze Zbaraza. Rodziny teraz mieszkaja w Nietoperku (ok. Miedzyrzecz) Lubuskie.Skórzak pisze:Witam.
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk:
Dziedzice, Solscy, Nyczaje, Sawczuki i tutaj nie jestem pewnien bo babcia sama nie pamięta Maleńczak albo Maleńczuk ze Zbaraża.
Dziękuje.
Kto szukasz? Bo mam troche informacja o ta rodzina.
Witam!
Bardzo proszę o pomoc osobę, która dysponuje III tomem. Szukam informacji o nazwiskach Królikowski/a, Sąsiada,Kaniak z Hodowicy. Dziękuję
Pozdrawiam Ewa z Wrocławia
Bardzo proszę o pomoc osobę, która dysponuje III tomem. Szukam informacji o nazwiskach Królikowski/a, Sąsiada,Kaniak z Hodowicy. Dziękuję
Pozdrawiam Ewa z Wrocławia
Dzień bobry,
Hodowica- Królikowski/a, Sąsiada, brak.
" Tu spoczywa Walenty Kaniak lat 85 zm. 1923/ Kamienny nagrobek zwieńczony kamiennym krucyfiksem"
Miłego dnia,
Bogdan
" Tu spoczywa Walenty Kaniak lat 85 zm. 1923/ Kamienny nagrobek zwieńczony kamiennym krucyfiksem"
Miłego dnia,
Bogdan
Bardzo dziękuję.BODEK pisze:Dzień bobry,
Miłego dnia,
Bogdan
Miłego dnia. Ewa
Dzień dobry. Myślę że jest rowniez Królikowski omyłkowo w książce zapisany jako Rulikowski według mnie nazwisko Rulikowski w tej parafii nie występuje. sa też inne blędnie odczytane nazwiska Np Piłko zamiast Pifko (Piwko).Pzdrawiam
Dzień dobry,
co do omyłek (literówki i różne takie), to zgadzam się w 100%. Pisałem już o tym i nie chce mi się tego powtarzać.
Ale czy "zdzich67", trudno było na zakończenie postu zamieścić taką informację:
HODOWNICA
"Jan Rulikowski (Królikowski) prz. 76 zm. 1916. Prosi o Anioł Pański".
Kończąc. Co do nazwiska Piwko, to jak Pan pewnie zauważył jest tam też pochowany Chmiel.
Miłego dnia,
Bogdan
co do omyłek (literówki i różne takie), to zgadzam się w 100%. Pisałem już o tym i nie chce mi się tego powtarzać.
Ale czy "zdzich67", trudno było na zakończenie postu zamieścić taką informację:
HODOWNICA
"Jan Rulikowski (Królikowski) prz. 76 zm. 1916. Prosi o Anioł Pański".
Kończąc. Co do nazwiska Piwko, to jak Pan pewnie zauważył jest tam też pochowany Chmiel.
Miłego dnia,
Bogdan
Proszę o sprawdzenie nazwisk - Pitułej i Łabowski
Pozdrawiam
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej
-
Oskar_Tymczyszyn

Witam,
bardzo proszę o sprawdzenie następujących nazwisk: KOZŁOWSKI, LIWINOWSKI, BOLECHOWSKI i BERNACKI.
Pozdrawiam,
Oskar.
bardzo proszę o sprawdzenie następujących nazwisk: KOZŁOWSKI, LIWINOWSKI, BOLECHOWSKI i BERNACKI.
Pozdrawiam,
Oskar.
-
Czarek_Ćwiek

Witam,
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Woźniak.
Dziękuję i pozdrawiam.
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Woźniak.
Dziękuję i pozdrawiam.
Dzień dobry,
Czarek, Oskar może przy nazwiskach jakaś miejscowość?. Będzie łatwiej.
Miłego dnia,
Bogdan
Czarek, Oskar może przy nazwiskach jakaś miejscowość?. Będzie łatwiej.
Miłego dnia,
Bogdan