Wykazy osób z akt parafialnych diecezji pińskiej do 1947 rok

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

piepka

Post autor: piepka »

bartosz4 pisze:
Anna_1949 pisze:Parafia Brześć. M.B. Królowej Korony Polski
Księgi 1938-1944,

Czy mogę prosić o informację, czy w tej Parafii znajdują się dokumenty związane z nazwiskiem Makul, Kuźmicz i Szkuta?
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: aka83 »

piepka pisze:
bartosz4 pisze:
Anna_1949 pisze:Parafia Brześć. M.B. Królowej Korony Polski
Księgi 1938-1944,

Czy mogę prosić o informację, czy w tej Parafii znajdują się dokumenty związane z nazwiskiem Makul, Kuźmicz i Szkuta?
Piotr Szkuta, s.. Andrzeja i Anny, zm.19.02.1944 ze starości mając 66 lat (ur.1878). Pozostawił żonę Helenę z d. Kozioł i córki Albinę i Władysławę. Pochowany na rzymsko-kat. cmentarzu w Brześciu przez proboszcza ks. Wacława Piątkowskiego.

Pozostałych nazwisk brak - może zamiast Kuźmicz, Kuźmiński Kazimierz s. Jana ur. 1941
Aneta
piepka

Post autor: piepka »

aka83 pisze:
piepka pisze:
bartosz4 pisze:
Piotr Szkuta, s.. Andrzeja i Anny, zm.19.02.1944 ze starości mając 66 lat (ur.1878). Pozostawił żonę Helenę z d. Kozioł i córki Albinę i Władysławę. Pochowany na rzymsko-kat. cmentarzu w Brześciu przez proboszcza ks. Wacława Piątkowskiego.

Pozostałych nazwisk brak - może zamiast Kuźmicz, Kuźmiński Kazimierz s. Jana ur. 1941
Ślicznie dziękuję.

A można sprawdzić też nazwisko Pashko? Pashko,Paszke czy Paszke?
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

piepka pisze:
aka83 pisze:
piepka pisze: Piotr Szkuta, s.. Andrzeja i Anny, zm.19.02.1944 ze starości mając 66 lat (ur.1878). Pozostawił żonę Helenę z d. Kozioł i córki Albinę i Władysławę. Pochowany na rzymsko-kat. cmentarzu w Brześciu przez proboszcza ks. Wacława Piątkowskiego.

Ślicznie dziękuję.

A można sprawdzić też nazwisko Pashko? Pashko,Paszke czy Paszke?
Elżbieta Izabela Paszko, c. Edwarda i Pauliny Holiszewskiej, ur. 16.08.1942 w Brześciu, chrzest 27.09.1942 w kościele MB Królowej Korony Polski. Chrzestni Henryk Machalski i Maria Mendel, ochrzcił proboszcz Wacław Piątkowski

Łucja Teofila Paszko, c. Aleksego (prawosławny) i Reginy z d. Ratajczyk ( katoliczka), Ur. 1.12.1942 w Brześciu w tym samym kościele co wyżej. Chrzest 13.12.1942, chrzestni Stanisław Ratajczyk i Eudokia Czarnkowska, ochrzcił KS proboszcz.

Antoni Paszko, s. Józefa i Małgorzaty z d. Niestieruk, l.25 żeni się z Heleną Bogucką, c. Józefa i Stefanii z d. Olszewskiej, l.21 ( chrzest w Pieczyska). Zapowiedzi 4.,8.,11. XII 1938 w Brześciu w tym samym kościele i ten sam proboszcz. Świadkowie Michał Hetman i Mikołaj Aleksow.

Jest jeszcze Eugenia Paszkowska,c. Józefa Ur.1939
Aneta
AdrianBut

Post autor: AdrianBut »

Witam, poszukuje aktu urodzenia dziadka Wacława Matulisa. Urodzony w Hancewiczach w roku 1928 lub 1931
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Wykaz osób z diecezji pińskiej

AdrianBut pisze:Witam, poszukuje aktu urodzenia dziadka Wacława Matulisa. Urodzony w Hancewiczach w roku 1928 lub 1931
Brak roczników 1928 i 1931 w wykazach. Znalazłam:

Kazimierz Matulis, ur. 1926 s. Bolesława i Marii
Janina Matulis, ur. 1941, c. Adolfa i Julii
Romualda Matulis, ur. 1941, c. Aleksandra i Marii
Jadwiga Matulis, ur. 1945, c. Józefa i Marii
Janina Bolesława Matulis, ur. 1945, c. Bolesława i Marii
Mieczysław Stanisław Matulis, ur. 1945, s. Adama i Marii

Podać więcej danych?
Aneta
AdrianBut

Wykaz osób z diecezji pińskiej

Witam ciotka mojego dziadka nazywała się Emilia Matulis, czy może to pomóc w poszukiwaniu śladów po nim? Dodatkowo dziadek przyjął też nazwisko swojego ojca Ignacego Pelian, zastanawia mnie czy może można to odnaleźć jako Wacław Pelian.
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Re: Wykaz osób z diecezji pińskiej

AdrianBut pisze:Witam ciotka mojego dziadka nazywała się Emilia Matulis, czy może to pomóc w poszukiwaniu śladów po nim? Dodatkowo dziadek przyjął też nazwisko swojego ojca Ignacego Pelian, zastanawia mnie czy może można to odnaleźć jako Wacław Pelian.
Wacława nie ma, ale jest Zofia Pelian, c. Ignacego (s. Michała i Józefy z Jagielskich) i Marii z d. Paszkowska (c. Stanisława i Marii z Pawłowskich), ur. 15.05.1943 w Hancewiczach. Chrzest 20.06.1943, chrzestni Bolesław Paszkowski i Nadzieja Pelian, ochrzcił ks. Witold Sypniewski.
Aneta
AdrianBut

Dziękuję za pomoc
kiniadi

Post autor: kiniadi »

Witam- poszukuje akt narodzin z majatku Porzecze, mojego dziadka Romana Czeszejko 25-11-1923 i jego brata Stanislawa (nie znam daty, wiem jednak ze byl wiele starszy i z innej matki.
Ojcem ich byl Boleslaw Czeszejko Sochacki.
Dziekuje z gory za pomoc.
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

kiniadi pisze:Witam- poszukuje akt narodzin z majatku Porzecze, mojego dziadka Romana Czeszejko 25-11-1923 i jego brata Stanislawa (nie znam daty, wiem jednak ze byl wiele starszy i z innej matki.
Jaka parafia?
Aneta
kiniadi

aka83 pisze:
kiniadi pisze:Witam- poszukuje akt narodzin z majatku Porzecze, mojego dziadka Romana Czeszejko 25-11-1923 i jego brata Stanislawa (nie znam daty, wiem jednak ze byl wiele starszy i z innej matki.
Jaka parafia?
Parafia Porzecze
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

kiniadi pisze:
aka83 pisze:
Jaka parafia?
Parafia Porzecze
Nie ma takiej parafii w wykazach!
Aneta
kiniadi

aka83 pisze:
kiniadi pisze:
aka83 pisze: Jaka parafia?
Parafia Porzecze
Posiadam odpis aktu ślubu moich pradziadkow z 1922 roku i widnieje na nim pieczęć parafii Porzecze
Gdzieś wyczytałam ze parafia ta powstała z początkiem lat 1900
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

kiniadi pisze:
aka83 pisze:
kiniadi pisze:Parafia Porzecze
Posiadam odpis aktu ślubu moich pradziadkow z 1922 roku i widnieje na nim pieczęć parafii Porzecze
Gdzieś wyczytałam ze parafia ta powstała z początkiem lat 1900
Ale ja nie neguję, że taka parafia istnieje, tylko informuję, iż w wykazach Ks Żurka taka parafia nie jest ujęta. Musi Pani szukać najprawdopodobniej w archiwum w Grodnie lub w Mińsku
Aneta
Zablokowany

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”