bartosz4 pisze:Anna_1949 pisze:Parafia Brześć. M.B. Królowej Korony Polski
Księgi 1938-1944,
Czy mogę prosić o informację, czy w tej Parafii znajdują się dokumenty związane z nazwiskiem Makul, Kuźmicz i Szkuta?
Wykazy osób z akt parafialnych diecezji pińskiej do 1947 rok
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
piepka pisze:Piotr Szkuta, s.. Andrzeja i Anny, zm.19.02.1944 ze starości mając 66 lat (ur.1878). Pozostawił żonę Helenę z d. Kozioł i córki Albinę i Władysławę. Pochowany na rzymsko-kat. cmentarzu w Brześciu przez proboszcza ks. Wacława Piątkowskiego.bartosz4 pisze:Anna_1949 pisze:Parafia Brześć. M.B. Królowej Korony Polski
Księgi 1938-1944,
Czy mogę prosić o informację, czy w tej Parafii znajdują się dokumenty związane z nazwiskiem Makul, Kuźmicz i Szkuta?
Pozostałych nazwisk brak - może zamiast Kuźmicz, Kuźmiński Kazimierz s. Jana ur. 1941
Aneta
aka83 pisze:Ślicznie dziękuję.piepka pisze:Piotr Szkuta, s.. Andrzeja i Anny, zm.19.02.1944 ze starości mając 66 lat (ur.1878). Pozostawił żonę Helenę z d. Kozioł i córki Albinę i Władysławę. Pochowany na rzymsko-kat. cmentarzu w Brześciu przez proboszcza ks. Wacława Piątkowskiego.bartosz4 pisze:
Pozostałych nazwisk brak - może zamiast Kuźmicz, Kuźmiński Kazimierz s. Jana ur. 1941
A można sprawdzić też nazwisko Pashko? Pashko,Paszke czy Paszke?
piepka pisze:Elżbieta Izabela Paszko, c. Edwarda i Pauliny Holiszewskiej, ur. 16.08.1942 w Brześciu, chrzest 27.09.1942 w kościele MB Królowej Korony Polski. Chrzestni Henryk Machalski i Maria Mendel, ochrzcił proboszcz Wacław Piątkowskiaka83 pisze:Ślicznie dziękuję.piepka pisze: Piotr Szkuta, s.. Andrzeja i Anny, zm.19.02.1944 ze starości mając 66 lat (ur.1878). Pozostawił żonę Helenę z d. Kozioł i córki Albinę i Władysławę. Pochowany na rzymsko-kat. cmentarzu w Brześciu przez proboszcza ks. Wacława Piątkowskiego.
A można sprawdzić też nazwisko Pashko? Pashko,Paszke czy Paszke?
Łucja Teofila Paszko, c. Aleksego (prawosławny) i Reginy z d. Ratajczyk ( katoliczka), Ur. 1.12.1942 w Brześciu w tym samym kościele co wyżej. Chrzest 13.12.1942, chrzestni Stanisław Ratajczyk i Eudokia Czarnkowska, ochrzcił KS proboszcz.
Antoni Paszko, s. Józefa i Małgorzaty z d. Niestieruk, l.25 żeni się z Heleną Bogucką, c. Józefa i Stefanii z d. Olszewskiej, l.21 ( chrzest w Pieczyska). Zapowiedzi 4.,8.,11. XII 1938 w Brześciu w tym samym kościele i ten sam proboszcz. Świadkowie Michał Hetman i Mikołaj Aleksow.
Jest jeszcze Eugenia Paszkowska,c. Józefa Ur.1939
Aneta
Wykaz osób z diecezji pińskiej
Brak roczników 1928 i 1931 w wykazach. Znalazłam:AdrianBut pisze:Witam, poszukuje aktu urodzenia dziadka Wacława Matulisa. Urodzony w Hancewiczach w roku 1928 lub 1931
Kazimierz Matulis, ur. 1926 s. Bolesława i Marii
Janina Matulis, ur. 1941, c. Adolfa i Julii
Romualda Matulis, ur. 1941, c. Aleksandra i Marii
Jadwiga Matulis, ur. 1945, c. Józefa i Marii
Janina Bolesława Matulis, ur. 1945, c. Bolesława i Marii
Mieczysław Stanisław Matulis, ur. 1945, s. Adama i Marii
Podać więcej danych?
Aneta
Wykaz osób z diecezji pińskiej
Witam ciotka mojego dziadka nazywała się Emilia Matulis, czy może to pomóc w poszukiwaniu śladów po nim? Dodatkowo dziadek przyjął też nazwisko swojego ojca Ignacego Pelian, zastanawia mnie czy może można to odnaleźć jako Wacław Pelian.
Re: Wykaz osób z diecezji pińskiej
Wacława nie ma, ale jest Zofia Pelian, c. Ignacego (s. Michała i Józefy z Jagielskich) i Marii z d. Paszkowska (c. Stanisława i Marii z Pawłowskich), ur. 15.05.1943 w Hancewiczach. Chrzest 20.06.1943, chrzestni Bolesław Paszkowski i Nadzieja Pelian, ochrzcił ks. Witold Sypniewski.AdrianBut pisze:Witam ciotka mojego dziadka nazywała się Emilia Matulis, czy może to pomóc w poszukiwaniu śladów po nim? Dodatkowo dziadek przyjął też nazwisko swojego ojca Ignacego Pelian, zastanawia mnie czy może można to odnaleźć jako Wacław Pelian.
Aneta
Dziękuję za pomoc
Witam- poszukuje akt narodzin z majatku Porzecze, mojego dziadka Romana Czeszejko 25-11-1923 i jego brata Stanislawa (nie znam daty, wiem jednak ze byl wiele starszy i z innej matki.
Ojcem ich byl Boleslaw Czeszejko Sochacki.
Dziekuje z gory za pomoc.
Jaka parafia?kiniadi pisze:Witam- poszukuje akt narodzin z majatku Porzecze, mojego dziadka Romana Czeszejko 25-11-1923 i jego brata Stanislawa (nie znam daty, wiem jednak ze byl wiele starszy i z innej matki.
Aneta
Parafia Porzeczeaka83 pisze:Jaka parafia?kiniadi pisze:Witam- poszukuje akt narodzin z majatku Porzecze, mojego dziadka Romana Czeszejko 25-11-1923 i jego brata Stanislawa (nie znam daty, wiem jednak ze byl wiele starszy i z innej matki.
Nie ma takiej parafii w wykazach!kiniadi pisze:Parafia Porzeczeaka83 pisze:Jaka parafia?kiniadi pisze:Witam- poszukuje akt narodzin z majatku Porzecze, mojego dziadka Romana Czeszejko 25-11-1923 i jego brata Stanislawa (nie znam daty, wiem jednak ze byl wiele starszy i z innej matki.
Aneta
Posiadam odpis aktu ślubu moich pradziadkow z 1922 roku i widnieje na nim pieczęć parafii Porzeczeaka83 pisze:Nie ma takiej parafii w wykazach!kiniadi pisze:Parafia Porzeczeaka83 pisze: Jaka parafia?
Gdzieś wyczytałam ze parafia ta powstała z początkiem lat 1900
Ale ja nie neguję, że taka parafia istnieje, tylko informuję, iż w wykazach Ks Żurka taka parafia nie jest ujęta. Musi Pani szukać najprawdopodobniej w archiwum w Grodnie lub w Mińskukiniadi pisze:Posiadam odpis aktu ślubu moich pradziadkow z 1922 roku i widnieje na nim pieczęć parafii Porzeczeaka83 pisze:Nie ma takiej parafii w wykazach!kiniadi pisze:Parafia Porzecze
Gdzieś wyczytałam ze parafia ta powstała z początkiem lat 1900
Aneta