Prośba o .. MyHeritage ... cz.7

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

konrad87

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Prośba o .. MyHeritage ... cz.7

Post autor: konrad87 »

A zna Pan te osoby na facebooku? Bo ja widzę kilka o takim imieniu i nazwisku. Sugeruje Pan napisać do każdej z nich licząc, że akurat trafię na właściwą osobę , interesującą się genealogią?
Jan.Pacek

Sympatyk
Podziękował: 2 times
Otrzymał podziękowania: 42 times

Post autor: Jan.Pacek »

konrad87 pisze: wt 03 mar 2026, 11:06 A zna Pan te osoby na facebooku? Bo ja widzę kilka o takim imieniu i nazwisku. Sugeruje Pan napisać do każdej z nich licząc, że akurat trafię na właściwą osobę , interesującą się genealogią?
Napisanie do kilku osób na facebooku o takim samym imieniu i nazwisku coś ciebie kosztuje?
Piszesz w notatniku o swoim drzewie rodzinnym i prośbie o kontakt, kopiujesz i wklejasz jako wiadomość do każdej z tych osób dodając fragment drzewa lub jakieś zdjęcie rodziny.
To nie może być w postaci "jakiś Konrad prosi o kontakt"
Zajmie ci to kilka minut.
Szanse na trafienie właściwej osoby są duże, zawsze warto spróbować.
I tak jesteś w uprzywilejowanej pozycji, bo masz facebooka, możesz spróbować samodzielnie szukać i masz duże szanse na znalezienie rodziny.
Dzięki facebookowi nawiązałem kontakt z około trzydziestoma kuzynami Polsce i około 10 w USA.
Szukając ich napisałem do około 300 osób. Część odpowiedziała, że to inna rodzina, większość nie zareagowała wcale, ale około 40 osób było zainteresowane i oakazali się rodziną.
konrad87

Sympatyk
Nowicjusz

Kiedyś ktoś pomógł mi na forum genealodzy.pl w nawiązaniu kontaktu z krewnymi poprzez myheritage, właśnie w sposób, o jaki proszę. Dlatego grzecznie zapytałem, czy ktoś z Państwa byłby uprzejmy pomóc w podobny sposób. Chyba że coś się zmieniło i taka pomoc nie jest już udzielana w tej formie. Wiem, też że od Pana nie uzyskam takowej pomocy, dziękuję za informację
Jan.Pacek

Sympatyk

konrad87 pisze: wt 03 mar 2026, 13:23 Kiedyś ktoś pomógł mi na forum genealodzy.pl w nawiązaniu kontaktu z krewnymi poprzez myheritage, właśnie w sposób, o jaki proszę. Dlatego grzecznie zapytałem, czy ktoś z Państwa byłby uprzejmy pomóc w podobny sposób. Chyba że coś się zmieniło i taka pomoc nie jest już udzielana w tej formie. Wiem, też że od Pana nie uzyskam takowej pomocy, dziękuję za informację
Najpierw podaj normalny link, zaczynający się od:
https://www.myheritage.pl/research...
Linki które podałeś prowadzą do profili tych osób, tam można prosić o członkowstwo, ale prośby o kontakt nie można wysłać.
Pisałem o tym w poprzednim poście, ale jak widzę nie przeczytałeś całości mojej wypowiedzi.
konrad87

Sympatyk
Nowicjusz

Jan.Pacek

Sympatyk

konrad87 pisze: wt 03 mar 2026, 14:03 https://www.myheritage.pl/research?s=1& ... msrs.false

coś takiego? pierwszy wynik
proszę bardzo...

Imię i nazwisko Pasz Web Site
Opis Pasz Web Site Family
Utworzony 19 luty 2026
Ostatnio zaktualizowano 24 lut 2026
Osoby 259 w jednym drzewie genealogicznym
Abonament strony PremiumPlus
Administrator strony
Patrycja Pasz
Patrycja Pasz czeka na kontakt
ODPOWIEDZ