Archiwum Państwowe w Łodzi
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
wiktor_jatkiewicz

pomoc w poszukiwaniach
Witam!Poszukuje 2 aktów ślubów.Parafia Grodzisko 1862 Piotr Stanikowski i Michalina Niewiadomska oraz Andrzej Doniak i Marcjanna/Marianna Wolska 1866.
Za pomoc dziękuje i pozdrawiam,Wiktor
Za pomoc dziękuje i pozdrawiam,Wiktor
- ZYBURA_MARIA

Ąrchiwum w Łodzi.
Witam!
Proszę o podpowiedź i sugestię: gdzie znajdę metryki parafii Ewangelicko-
Augsburskiej z Aleksandrowa (Łódzkie) z lat 1865-1894.
Dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam-Maria
Pozdrawiam-Maria
Prośba do odwiedzających AP Łódź
Proszę osoby odwiedzające AP Łódź o pomoc w odszukaniu aktu urodzenia Antoniego Szczepaniaka urodzonego w parafii Uniejów wieś Ostrosko najprawdopodobniej syna Pawła i Marianny Czyż. Chodzi o lata 1871-1875. Resztę lat sprawdziłem.
Niestety osobiście nie mogę w najbliższym czasie pojechać do Łodzi:(
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Krzysiek
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Krzysiek
Re: Prośba do odwiedzających AP Łódź
Antoni Szczepaniak ur.1875 rok akt 102 dane ze skorowidza nie wysyłam aktów wszystko co fotografuję trafia do internetuherka pisze:Proszę osoby odwiedzające AP Łódź o pomoc w odszukaniu aktu urodzenia Antoniego Szczepaniaka urodzonego w parafii Uniejów wieś Ostrosko najprawdopodobniej syna Pawła i Marianny Czyż. Chodzi o lata 1871-1875. Resztę lat sprawdziłem.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Krzysiek
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
Re: Prośba do odwiedzających AP Łódź
Elizo
Bardzo dziękuję,
Ma tylko jeszcze pytanie: czy sprawdzałaś wszystkie lata tj 1871-1875, czy trafiłaś na akt Antoniego Szczepaniaka w 1875r i reszty już nie sprawdzałaś? Chodzi o czy nie było innych Antonich Szczepaniaków w tych latach w parafii Uniejów. Zakładam, że nie zaglądałaś do samego aktu?
Pozdrawiam
Krzysiek
Bardzo dziękuję,
Ma tylko jeszcze pytanie: czy sprawdzałaś wszystkie lata tj 1871-1875, czy trafiłaś na akt Antoniego Szczepaniaka w 1875r i reszty już nie sprawdzałaś? Chodzi o czy nie było innych Antonich Szczepaniaków w tych latach w parafii Uniejów. Zakładam, że nie zaglądałaś do samego aktu?
Pozdrawiam
Krzysiek
poszukuję metryki urodzenia Teofili Skolimowskiej ur. ok. 1825r w parafii Mordy(?), córki Wincentego i Marianny.
- Krystyna_Domańska

Ąrchiwum w Łodzi.
Witam
Zapytanie czy ktoś z Państwa wybiera się do AP w Łodzi szukam aktu ślubu Antoniego Miniak i Katarzyny Kulczyk (Kulczyńskiej ?)
Z 1836 r. z Parafii Sierzchowy tam spisana była Annexa do ślubu . 17/29.IX.1836r
z góry dziękuję za pomoc
Zapytanie czy ktoś z Państwa wybiera się do AP w Łodzi szukam aktu ślubu Antoniego Miniak i Katarzyny Kulczyk (Kulczyńskiej ?)
Z 1836 r. z Parafii Sierzchowy tam spisana była Annexa do ślubu . 17/29.IX.1836r
z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Re: Ąrchiwum w Łodzi.
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/sezam. ... y_id=40813ZYBURA_MARIA pisze:Witam!
Pozdrawiam-Maria
księgi są na mikrofilmach więc można sobie wypożyczyć do archiwum w pobliżu miejsca zamieszkania
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
AP Łódź
Witam
mam serdeczną prośbę. Stanąłem w poszukiwaniach, a nie jestem z Łodzi. Może ktoś z Was wybiera się do archiwum i mógłby mi pomóc odszukać informacji na temat mojego pradziadka Macieja ( Marcina) Rojewskiego. Z tego co udało mi się ustalić z jednego aktu urodzenia jego dziecka to powinien się urodzić w roku 1874w parafii Bratoszewice. Sprawdziłem w AP Łódź dostępne są mikrofilmy akt w zespole 39/1420/0. Oczywiście jezeli ktoś chciałby pomóc to proszę szukać równierz w sąsiednich rocznikach bo ten 1874 wynika z odjęcia wieku podanego w metryce od daty spisania aktu. Serdecznie dziękuję za ewentualną pomoc.
Piotr
mam serdeczną prośbę. Stanąłem w poszukiwaniach, a nie jestem z Łodzi. Może ktoś z Was wybiera się do archiwum i mógłby mi pomóc odszukać informacji na temat mojego pradziadka Macieja ( Marcina) Rojewskiego. Z tego co udało mi się ustalić z jednego aktu urodzenia jego dziecka to powinien się urodzić w roku 1874w parafii Bratoszewice. Sprawdziłem w AP Łódź dostępne są mikrofilmy akt w zespole 39/1420/0. Oczywiście jezeli ktoś chciałby pomóc to proszę szukać równierz w sąsiednich rocznikach bo ten 1874 wynika z odjęcia wieku podanego w metryce od daty spisania aktu. Serdecznie dziękuję za ewentualną pomoc.
Piotr
AP Łódź
Witam
jeśli mogę Ci poradzić, to zamów sobie mikrofilmy z archiwum w Łodzi do Warszawy i będziesz mógł przejrzeć sobie dowolne lata
Pozdrawiam. Jest to jedynie koszt wysyłki paczki.
jeśli mogę Ci poradzić, to zamów sobie mikrofilmy z archiwum w Łodzi do Warszawy i będziesz mógł przejrzeć sobie dowolne lata
Pozdrawiam. Jest to jedynie koszt wysyłki paczki.
Jola
-
Marynicz_Marcin

Nie, przyślą do Archiwum Państwowego w Warszawie (oczywiście po uprzedniej zgodzie dyrektora) i tam będzie można spokojnie przejrzeć dane mikrofilmy.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
- ZYBURA_MARIA

AP Łódź
Witam!
Przepraszam,że dopiero teraz odpowiadam-bardzo dziekuję za sugestię.Jednym słowem muszę się udać do AP-Leszno z tą prośbą.
Bardzo dziękuję,pozdrawiam-Maria
Przepraszam,że dopiero teraz odpowiadam-bardzo dziekuję za sugestię.Jednym słowem muszę się udać do AP-Leszno z tą prośbą.
Bardzo dziękuję,pozdrawiam-Maria
AP Łódź
Czy to oznacza, że ja mogę poprosić o przesłanie mi mikrofilmów do przejrzenia z Łodzi do AP w Katowicach Oddział w Gliwicach? To by było za piękne chyba.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
AP Łódź
tak właśnie. Ja czekam na mikrofilmy z AP Łódź, musisz napisać prośbe do kierownika w Gliwicach o możliwość ściągnięcia mikrofilmów z jakiegoś AP. Oni wtedy go ściągną i dadzą Ci znać. Ty płacisz za przsyłkę w obie strony i tyle.
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
AP Łódź
Dzięki, Waldek. To wspaniała wiadomość!
Pozdrowienia. Jola Kozak