Jak poszukiwać rodziny ze Stanów Zjednoczonych (1)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Zofia_Gonet_Antoniszyn

Witam Krystyno i Władysławie!
Stokrotne dzięki za pomoc - wydaje się, że to są moi przodkowie. Pomogliście mi nie pierwszy raz - moja wiedza ogólna na ten temat staje się szczególną, wiedza o krewnych też się rozszerza - nigdy nie myślałam, że w tak krótkim czasie dotrę do tylu ciekawych informacji o mojej rodzinie. Ale stało się to tylko dzięki Wam!
Teraz będę dalej szukać, bo wiem już czego. Jeszcze raz dziękuję, dziękuję, dziękuję!
Pozdrawiam
Zosia
Stokrotne dzięki za pomoc - wydaje się, że to są moi przodkowie. Pomogliście mi nie pierwszy raz - moja wiedza ogólna na ten temat staje się szczególną, wiedza o krewnych też się rozszerza - nigdy nie myślałam, że w tak krótkim czasie dotrę do tylu ciekawych informacji o mojej rodzinie. Ale stało się to tylko dzięki Wam!
Teraz będę dalej szukać, bo wiem już czego. Jeszcze raz dziękuję, dziękuję, dziękuję!
Pozdrawiam
Zosia
- Krystyna_Czerniga

- Kontakt:
Witam!New York Passenger Lists, 1820-1957 about Helena Jaskorzynski Name: Helena Jaskorzynskikarroru pisze:Czy ktoś ma może dostęp do strony ancestry.com ?
Znalazłem kilka osób o nazwisku Jaskorzynski. Interesowały by mnie szczegóły tj.kiedy wyemigrowali i daty urodzenia.wszelkie info proszę na maila jaskorzynski@wp.pl lub na forum.Z góry dziękuję.
Arrival Date: 27 Nov 1956
Port of Departure: Southampton, England
Ship Name: United States
Search Ship Database: Search the United States in the 'Passenger Ships and Images' database
Port of Arrival: New York, New York
Line: 6
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Zdzislaw Jaskorzynski Name: Zdzislaw Jaskorzynski
Arrival Date: 27 Nov 1956
Ship Name: United States
Search Ship Database: Search the United States in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 5
Nevada Marriage Index, 1956-2005 about Richard Zbig Jaskorzynski Name: Richard Zbig Jaskorzynski
Spouse: Janine Searle
Marriage Date: 4 Oct 1985
Marriage County: Clark
Officiant type: Religious celebrant
Recorded date: 8 Oct 1985
Recorded county: Clark
Social Security Death Index about Cecilia L. Jaskorzynski
Name: Cecilia L. Jaskorzynski
Last Residence: 11385 Flushing, Queens, New York
Born: 9 Jul 1936
Died: 13 Nov 2008
Wisconsin Death Index, 1959-1997 about Helena Jaskorzynski Name: Helena Jaskorzynski
Death Date: 21 Mar 1994
Wisconsin Death Index, 1959-1997 about Zdzislaw Jaskorzynski Name: Zdzislaw Jaskorzynski
Sex: M (Male)
Birth Date: abt 1922
Death Date: 19 Jun 1963
Obrazki manifestów wysyłam na Twojego maila
Pozdrawiam
Krystyna
- Krystyna_Czerniga

- Kontakt:
Witaj Marku!1990str pisze:Witam mam nieśmiałą prośbę o sprawdzenie nazwiska
Pidek - emigranci z lubelskiego.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje i z góry dziękuję
ps.
Czy strona dotyczy tylko USA, czy także Canady?
pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze dziękuję
Marek
Na ancestry.com jest bardzo dużo rekordów na nazwisko Pidek
zarówno którzy przypłynęli do USA a także do Kanady.Musisz podać,o jakie osoby Ci chodzi.Podaj przybliżony rok urodzenia,skąd pochodzą.
Zauważyłam teraz,że napisałeś w swoim poście o emigrantach z lubelskiego.Już jednego znalazłam z Lublina.
Możesz sam też wyszukać sobie na bezpłatnej stronie ancestry.com albo na ellisisland te osoby a ja wtedy podam Ci więcej szczegółow.
Pozdrawiam
Krystyna
Witam Pani Krystyno
Bardzo dziękuję za odpowiedź i cenne uwagi.
Ośmielam się prosić o dalszą pomoc.
Tak myślę, że to za ogólne zapytanie;) po fakcie
Z osób przybywających do Kanady interesuje mnie szczególnie
Feliks Pidek urodzony około 1898 - 1900 r.
jego syn Edward ur chyba 1926-1930
żona Emilia zd. Dec.
z imigrantów do USA, jeśli można prosić o szczególy dotyczące osób z Kiełczewic, Strzyżewic, Piotrowic, Bychawy, oraz z tej listy z EI :
Aniela Pidek Ethnicity: rosyjski-polski ostatnie miejsce zamieszkania: Piotrawice, Rosja Data przyjazdu: 21 maj 1913 Wiek przyjazdu: 22y Płeć: K Stan cywilny: S Statek podróży: Finlandia Port wypłynięcia: Antwerpia Manifest Line Number: 0010. Urodzona około - 1891 roku.
Antoni Pidek Ethnicity: austriacki ostatnie miejsce zamieszkania: Moty Data przyjazdu: 22 grudnia 1903 Wiek przyjazdu: 45y Płeć: M Stan cywilny: M Statek podróży: Zeeland Port wypłynięcia: Antwerpia Manifest Liczba linii : 0027 Urodzony około - 1858 roku
Franciszek Pidek Ethnicity: Rosja Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Kielerewice, Rosja Data przyjazdu: 28 stycznia 1913 Wiek przyjazdu: 23y Płeć: M Stan cywilny: S Statek podróży: Kronprinzessin Cecilie Port wypłynięcia: Brema Manifest Line Number: 0016 Urodzonay około - 1890 roku
Antoni Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Kielowrce, Rosja Data przyjazdu: 20 marca 1907 Wiek przyjazdu: 30y Płeć: M Stan cywilny: M Statek podróży: Finlandia Port wypłynięcia: antwerpia Manifest Line Number: 0011 Urodzony około - 1877 roku
Agnieszka Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Zolesic, Rosja Data przyjazdu: 31 maj 1910 Wiek przyjazdu: 24y Płeć: K Stan cywilny: M Statek podróży: Finlandia Port wypłynięcia: antwerpia Manifest Line Number: 0007 Urodzona około - 1886 roku
Antoni Pidek Ethnicity: Rosja Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Kiekczowice, Rosja Data przyjazdu: 24 grudnia 1912 Wiek przyjazdu: 26y Płeć: M Stan cywilny: M Statek podróży: Ameryka Port wypłynięcia: Hamburg Manifest Line Number: 0004 Urodzony około - 1886 roku
Jan Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Michowia Data przyjazdu: 03 czerwca 1906 Wiek przyjazdu: 23y Płeć: M Stan cywilny: S Statek podróży: Lucania Port wypłynięcia: Liverpool Manifest Line Number: 0023 Urodzony około - 1883 roku
Joanna Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Stvzyzowice, Rosja Data przyjazdu: 17 listopada 1910 Wiek przyjazdu: 23y Płeć: K Stan cywilny: M Statek podróży: Roon Port wypłynięcia: Brema Manifest Line Number: 0001Urodzona około - 1887 roku
Josefa Pidek Ethnicity: ostatnie miejsce zamieszkania: Data przyjazdu: 27 czerwca 1913 Wiek Dojazd: 24 yr Płeć: K Stan cywilny: M Statek podróży: Cedric Port wypłynięcia: Liverpool Manifest Line Number: 0026 Urodzona około - 1889 roku
Józef Pidek Ethnicity: Rosja Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Kielczowice, Rosja Data przyjazdu: 15 września 1913 Wiek przyjazdu: 19y Płeć: M Stan cywilny: S Statek podróży: Königin Luise Port wypłynięcia: Brema Manifest Line Number: 0013 Urodzony około - 1894 roku
Klemastyua: Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Prusy, Kiskovisa Data przyjazdu: Sep 11, 1912 Wiek Dojazd: 18 Płeć: K Stan cywilny: S Statek podróży: Friedrich der Grosse Port Odjazd: Brema Manifest Line Number: 0002 Urodzona około - 1894 roku
Maryja: Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Stvzyzowice, Rosja Data przyjazdu: 17 listopada 1910 Wiek przyjazdu: 4m Płeć: K Stan cywilny: S Statek podróży: Roon Port wypłynięcia: Brema Manifest Line Number: 0002 Urodzona około - 1910 roku
Paweł Pidek Ethnicity: ostatnie miejsce zamieszkania: Data przyjazdu: 27 czerwca 1913 Wiek Dojazd: 30 yr Płeć: M Stan cywilny: M Statek podróży: Cedric Port wypłynięcia: Liverpool Manifest Line Number: 0025 Urodzony około - 1883 roku
Wladzslaw: Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Zolesic, Rosja Data przyjazdu: 31 maj 1910 Wiek przyjazdu: 2y Płeć: M Stan cywilny: S Statek podróży: Finlandia Port wypłynięcia: Antwerpia Manifest Line Number: 0008 Urodzony około - 1908 roku
bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam Marek
Bardzo dziękuję za odpowiedź i cenne uwagi.
Ośmielam się prosić o dalszą pomoc.
Tak myślę, że to za ogólne zapytanie;) po fakcie
Z osób przybywających do Kanady interesuje mnie szczególnie
Feliks Pidek urodzony około 1898 - 1900 r.
jego syn Edward ur chyba 1926-1930
żona Emilia zd. Dec.
z imigrantów do USA, jeśli można prosić o szczególy dotyczące osób z Kiełczewic, Strzyżewic, Piotrowic, Bychawy, oraz z tej listy z EI :
Aniela Pidek Ethnicity: rosyjski-polski ostatnie miejsce zamieszkania: Piotrawice, Rosja Data przyjazdu: 21 maj 1913 Wiek przyjazdu: 22y Płeć: K Stan cywilny: S Statek podróży: Finlandia Port wypłynięcia: Antwerpia Manifest Line Number: 0010. Urodzona około - 1891 roku.
Antoni Pidek Ethnicity: austriacki ostatnie miejsce zamieszkania: Moty Data przyjazdu: 22 grudnia 1903 Wiek przyjazdu: 45y Płeć: M Stan cywilny: M Statek podróży: Zeeland Port wypłynięcia: Antwerpia Manifest Liczba linii : 0027 Urodzony około - 1858 roku
Franciszek Pidek Ethnicity: Rosja Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Kielerewice, Rosja Data przyjazdu: 28 stycznia 1913 Wiek przyjazdu: 23y Płeć: M Stan cywilny: S Statek podróży: Kronprinzessin Cecilie Port wypłynięcia: Brema Manifest Line Number: 0016 Urodzonay około - 1890 roku
Antoni Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Kielowrce, Rosja Data przyjazdu: 20 marca 1907 Wiek przyjazdu: 30y Płeć: M Stan cywilny: M Statek podróży: Finlandia Port wypłynięcia: antwerpia Manifest Line Number: 0011 Urodzony około - 1877 roku
Agnieszka Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Zolesic, Rosja Data przyjazdu: 31 maj 1910 Wiek przyjazdu: 24y Płeć: K Stan cywilny: M Statek podróży: Finlandia Port wypłynięcia: antwerpia Manifest Line Number: 0007 Urodzona około - 1886 roku
Antoni Pidek Ethnicity: Rosja Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Kiekczowice, Rosja Data przyjazdu: 24 grudnia 1912 Wiek przyjazdu: 26y Płeć: M Stan cywilny: M Statek podróży: Ameryka Port wypłynięcia: Hamburg Manifest Line Number: 0004 Urodzony około - 1886 roku
Jan Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Michowia Data przyjazdu: 03 czerwca 1906 Wiek przyjazdu: 23y Płeć: M Stan cywilny: S Statek podróży: Lucania Port wypłynięcia: Liverpool Manifest Line Number: 0023 Urodzony około - 1883 roku
Joanna Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Stvzyzowice, Rosja Data przyjazdu: 17 listopada 1910 Wiek przyjazdu: 23y Płeć: K Stan cywilny: M Statek podróży: Roon Port wypłynięcia: Brema Manifest Line Number: 0001Urodzona około - 1887 roku
Josefa Pidek Ethnicity: ostatnie miejsce zamieszkania: Data przyjazdu: 27 czerwca 1913 Wiek Dojazd: 24 yr Płeć: K Stan cywilny: M Statek podróży: Cedric Port wypłynięcia: Liverpool Manifest Line Number: 0026 Urodzona około - 1889 roku
Józef Pidek Ethnicity: Rosja Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Kielczowice, Rosja Data przyjazdu: 15 września 1913 Wiek przyjazdu: 19y Płeć: M Stan cywilny: S Statek podróży: Königin Luise Port wypłynięcia: Brema Manifest Line Number: 0013 Urodzony około - 1894 roku
Klemastyua: Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Prusy, Kiskovisa Data przyjazdu: Sep 11, 1912 Wiek Dojazd: 18 Płeć: K Stan cywilny: S Statek podróży: Friedrich der Grosse Port Odjazd: Brema Manifest Line Number: 0002 Urodzona około - 1894 roku
Maryja: Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Stvzyzowice, Rosja Data przyjazdu: 17 listopada 1910 Wiek przyjazdu: 4m Płeć: K Stan cywilny: S Statek podróży: Roon Port wypłynięcia: Brema Manifest Line Number: 0002 Urodzona około - 1910 roku
Paweł Pidek Ethnicity: ostatnie miejsce zamieszkania: Data przyjazdu: 27 czerwca 1913 Wiek Dojazd: 30 yr Płeć: M Stan cywilny: M Statek podróży: Cedric Port wypłynięcia: Liverpool Manifest Line Number: 0025 Urodzony około - 1883 roku
Wladzslaw: Pidek Ethnicity: Rosji, Polski ostatnie miejsce zamieszkania: Zolesic, Rosja Data przyjazdu: 31 maj 1910 Wiek przyjazdu: 2y Płeć: M Stan cywilny: S Statek podróży: Finlandia Port wypłynięcia: Antwerpia Manifest Line Number: 0008 Urodzony około - 1908 roku
bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam Marek
- Krystyna_Czerniga

- Kontakt:
Witam Marku!
Dałeś mi zadanie do odrobienia na kilka dni
ale może się wyrobię przez weekend.Jutro krótszy dzień pracy ale niedziela wolna.
Pierwszego na Twojej liście Feliksa z Lublina znalazłam za pierwszy razem.
Obrazki manisfestów prześlę na twojego maila,jak mi go podasz.
Canadian Passenger Lists, 1865-1935 about Felike Pidek Name: Felike Pidek
Estimated Birth Year: abt 1901
Birth Country: Poland
Date of Arrival: 23 May 1928
Vessel: Montroyal
Search Ship Database: View the 'Montroyal' in the 'Passenger Ships and Images' database
Port of Arrival: Quebec
U.S. Public Records Index about Edward M Pidek
Name: Edward M Pidek
Birth Date: Sep 1927
Street address: 2901 S Newland St
City: Denver
County: Jefferson
State: Colorado
Zip Code: 80227
Phone Number: 303-980-5130
Record Number: 201238818
Associated Persons: Name Est. Age Birth Year
Edward M Pidek 81 1927
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Aniela Pidek
Name: Aniela Pidek
Arrival Date: 21 May 1913
Estimated Birth Year: abt 1891
Port of Departure: Antwerp, Belgium
Ethnicity/Race/Nationality: Polish
Ship Name: Finland
Search Ship Database: View the Finland in the 'Passenger Ships and Images' database
Nativity: Russia
Line: 10
Birth Location: Russia
Birth Location Other: teotraura
Rekordu Antoni Pidek arvival 1903 nie ma na ancestry,sprawdzałam na ellisisland jest taki,ale na ancestry go nie ma.
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Antoni Pidek
Name: Antoni Pidek
Arrival Date: 26 Dec 1912
Estimated Birth Year: abt 1886
Port of Departure: Hamburg
Ship Name: Amerika
Search Ship Database: View the Amerika in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 4
Birth Location Other: kielczowice
cdn.
Pozdrawiam
Krystyna
Dałeś mi zadanie do odrobienia na kilka dni
Pierwszego na Twojej liście Feliksa z Lublina znalazłam za pierwszy razem.
Obrazki manisfestów prześlę na twojego maila,jak mi go podasz.
Canadian Passenger Lists, 1865-1935 about Felike Pidek Name: Felike Pidek
Estimated Birth Year: abt 1901
Date of Arrival: 23 May 1928
Vessel: Montroyal
Search Ship Database: View the 'Montroyal' in the 'Passenger Ships and Images' database
Port of Arrival: Quebec
U.S. Public Records Index about Edward M Pidek
Name: Edward M Pidek
Birth Date: Sep 1927
Street address: 2901 S Newland St
City: Denver
County: Jefferson
State: Colorado
Zip Code: 80227
Phone Number: 303-980-5130
Record Number: 201238818
Associated Persons: Name Est. Age Birth Year
Edward M Pidek 81 1927
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Aniela Pidek
Name: Aniela Pidek
Arrival Date: 21 May 1913
Estimated Birth Year: abt 1891
Port of Departure: Antwerp, Belgium
Ship Name: Finland
Search Ship Database: View the Finland in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 10
Birth Location Other: teotraura
Rekordu Antoni Pidek arvival 1903 nie ma na ancestry,sprawdzałam na ellisisland jest taki,ale na ancestry go nie ma.
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Antoni Pidek
Name: Antoni Pidek
Arrival Date: 26 Dec 1912
Estimated Birth Year: abt 1886
Ship Name: Amerika
Search Ship Database: View the Amerika in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 4
Birth Location Other: kielczowice
cdn.
Pozdrawiam
Krystyna
-
włodzimiest

Witaj Krystyno 
moja prośba do Ciebie, to informacje z Ancestry o osobach Blanche i Thaddeiss de Knothe
załączam linki, które mi podesłano:
http://search.ancestry.fr/cgi-bin/sse.d ... e%20Knothe
Te osoby (małżeństwo Blanche i Tadeusz Knothe) to moja dość bliska rodzina..
będę wdzięczny za informację
pozdrawiam,
Włodek
moja prośba do Ciebie, to informacje z Ancestry o osobach Blanche i Thaddeiss de Knothe
załączam linki, które mi podesłano:
Te osoby (małżeństwo Blanche i Tadeusz Knothe) to moja dość bliska rodzina..
będę wdzięczny za informację
pozdrawiam,
Włodek
- Krystyna_Czerniga

- Kontakt:
cdn dla Marka.
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Joanna Pidek Name: Joanna Pidek
Arrival Date: 17 Nov 1910
Estimated Birth Year: abt 1887
Port of Departure: Bremen
Ship Name: Roon
Search Ship Database: Search the Roon in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 1
Birth Location Other: shzyzowice
Joanna z Marią jest na tej samej liście pasażerów.
Detroit Border Crossings and Passenger and Crew Lists, 1905-1957 about Joanna Anna Pidek
Name: Joanna Anna Pidek
Arrival Date: 11 Aug 1946
Birth Date: 26 Nov 1888
Birthplace: Lublin
Race/Nationality: Polish
Port of Arrival: Detroit, Michigan
Hamburger Passagierlisten, 1850-1934 Hamburg Passenger Lists, 1850-1934 about Josefa Pidek Name: Josefa Pidek
Departure Date: 13 Jun 1913
Estimated Birth Year: abt 1889
Age Year: 24
Marital Status: verheiratet (Married)
Family: Household members
Residence: Zokrowek
Ethnicity/Nationality: Russland (Russian)
Ship Name: Immingham
Ship Type: Dampfschiff
Accommodation: ohne Angabe
Ship Flag: England
Port of Arrival: Grimsby; Liverpool
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Jozef Pidek Name: Jozef Pidek
Arrival Date: 15 Sep 1913
Estimated Birth Year: abt 1894
Ship Name: Konigin Luise
Search Ship Database: View the Konigin Luise in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 12
Birth Location Other: kielezowice
cdn
Pozdrawiam
Krystyna
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Joanna Pidek Name: Joanna Pidek
Arrival Date: 17 Nov 1910
Estimated Birth Year: abt 1887
Ship Name: Roon
Search Ship Database: Search the Roon in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 1
Birth Location Other: shzyzowice
Joanna z Marią jest na tej samej liście pasażerów.
Detroit Border Crossings and Passenger and Crew Lists, 1905-1957 about Joanna Anna Pidek
Name: Joanna Anna Pidek
Arrival Date: 11 Aug 1946
Birth Date: 26 Nov 1888
Birthplace: Lublin
Race/Nationality: Polish
Port of Arrival: Detroit, Michigan
Hamburger Passagierlisten, 1850-1934 Hamburg Passenger Lists, 1850-1934 about Josefa Pidek Name: Josefa Pidek
Departure Date: 13 Jun 1913
Estimated Birth Year: abt 1889
Age Year: 24
Marital Status: verheiratet (Married)
Family: Household members
Residence: Zokrowek
Ethnicity/Nationality: Russland (Russian)
Ship Name: Immingham
Ship Type: Dampfschiff
Accommodation: ohne Angabe
Ship Flag: England
Port of Arrival: Grimsby; Liverpool
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Jozef Pidek Name: Jozef Pidek
Arrival Date: 15 Sep 1913
Ship Name: Konigin Luise
Search Ship Database: View the Konigin Luise in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 12
Birth Location Other: kielezowice
cdn
Pozdrawiam
Krystyna
- Krystyna_Czerniga

- Kontakt:
cdn.dla Marka
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Klementyna Pidek
Name: Klementyna Pidek
Arrival Date: 11 Sep 1912
Ship Name: Friedrich der Grosse
Search Ship Database: View the Friedrich der Grosse in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 2
Birth Location Other: ridcozzie
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Pawel Pidek
Name: Pawel Pidek
Arrival Date: 28 Jun 1913
Estimated Birth Year: abt 1883
Port of Departure: Liverpool, England
Ship Name: Cedric
Search Ship Database: View the Cedric in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 25
Birth Location Other: zaczowky
Paweł ze swoją żoną Józefą płynęli razem.
Baltimore Passenger Lists, 1820-1948 about Pawel Pidek Name: Pawel Pidek
Arrival Date: May 1907
Estimated Birth Year: abt 1880
Race: Polish
Port of Departure: Bremen, Germany
Ship Name: Breslau
Port of Arrival: Baltimore, Maryland
Destination: Baltimore,MD
Friend's Name: Ignacz Barrish
Last Residence: Russia
Tego ostatniego na Twojej liście Wladzslawa nie znalazłam na ancestry
Przejrzyj te wszystkie wiadomości,jeżeli będziesz chciał jeszcze cenzusy i akta zgonu,konkretnych osób to
będę dalej szukać.Obrazki wysyłam na maila.
Pozdrawiam
Krystyna
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Klementyna Pidek
Name: Klementyna Pidek
Arrival Date: 11 Sep 1912
Ship Name: Friedrich der Grosse
Search Ship Database: View the Friedrich der Grosse in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 2
Birth Location Other: ridcozzie
New York Passenger Lists, 1820-1957 about Pawel Pidek
Name: Pawel Pidek
Arrival Date: 28 Jun 1913
Estimated Birth Year: abt 1883
Port of Departure: Liverpool, England
Ship Name: Cedric
Search Ship Database: View the Cedric in the 'Passenger Ships and Images' database
Line: 25
Birth Location Other: zaczowky
Paweł ze swoją żoną Józefą płynęli razem.
Baltimore Passenger Lists, 1820-1948 about Pawel Pidek Name: Pawel Pidek
Arrival Date: May 1907
Estimated Birth Year: abt 1880
Race: Polish
Port of Departure: Bremen, Germany
Ship Name: Breslau
Port of Arrival: Baltimore, Maryland
Destination: Baltimore,MD
Friend's Name: Ignacz Barrish
Last Residence: Russia
Tego ostatniego na Twojej liście Wladzslawa nie znalazłam na ancestry
Przejrzyj te wszystkie wiadomości,jeżeli będziesz chciał jeszcze cenzusy i akta zgonu,konkretnych osób to
będę dalej szukać.Obrazki wysyłam na maila.
Pozdrawiam
Krystyna
-
SzotowskaM