Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
W AP Sandomierz mamy już sfotografowane 85% zasobów tego archiwum.
http://www.cwiklinski.pl/ptg/apsandomierz.pdf
Piotr z lubelskich korzeni obiecał że sfotografuje resztę i ewentualne braki.
Wszystkie skany są przesyłane na serwer do sprawdzania i przenumerowywania, oraz do naszej utworzonej dzięki Tomkowi Niczowi "Poczekalni".
pozdrowienia
Leszek
http://www.cwiklinski.pl/ptg/apsandomierz.pdf
Piotr z lubelskich korzeni obiecał że sfotografuje resztę i ewentualne braki.
Wszystkie skany są przesyłane na serwer do sprawdzania i przenumerowywania, oraz do naszej utworzonej dzięki Tomkowi Niczowi "Poczekalni".
pozdrowienia
Leszek
-
Rzeszotek_Łukasz

- Kornelia_Major

- Kontakt:
-
Rzeszotek_Łukasz

-
krzysztof_lubieński

- Kornelia_Major

- Kontakt:
-
Ludwik_Olczyk

- Kontakt:
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Mam pytanie - gdzie jest "rozpiska", które zdjęcia zrobione i czekają na zainteresowanych spisywaniem? Było coś takiego, ale nie mogę tego odszukać, może nie tylko ja. W genetece? Było jakoś inaczej, jak pamiętam. I w którym mianowicie projekcie bierzemy tutaj udział? Czy AD Kielce i AP Kielce to są dwa różne projekty? A AP Sandomierz jeszcze trzeci? Przepraszam za pytania, ale miałam siebie za dość bystrą, a tutaj nie wiem o co chodzi. To znaczy "celuję", że już wkrótce pojawią się Koszyce (bo litera "k" leci) i że trzeba się po nie zgłosić?? Ale jak??
Łucja
Łucja
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Witaj Łucjo.Łucja pisze:Mam pytanie - gdzie jest "rozpiska", które zdjęcia zrobione i czekają na zainteresowanych spisywaniem? Było coś takiego, ale nie mogę tego odszukać, może nie tylko ja. W genetece? Było jakoś inaczej, jak pamiętam. I w którym mianowicie projekcie bierzemy tutaj udział? Czy AD Kielce i AP Kielce to są dwa różne projekty? A AP Sandomierz jeszcze trzeci? Przepraszam za pytania, ale miałam siebie za dość bystrą, a tutaj nie wiem o co chodzi. To znaczy "celuję", że już wkrótce pojawią się Koszyce (bo litera "k" leci) i że trzeba się po nie zgłosić?? Ale jak??
Łucja
Właśnie w tym bloku powyżej Leszek Ćwikliński podał co jest sfotografowane, i w genetece jest wykaz co można już indeksować.
U nas nikt nie bierze udziału w jakimś projekcie. Projektowanie zostawiamy biurom projektów" róznej maści", a my genealodzy
fotografujemy , indeksujemy :
A.P.Sandomierz
A.D. Kielce
A.P.Kielce
To tak " pół żartem, pół serio ".
Cieszę się,że zgłaszasz się do zindeksowania Koszyc. Koszyce właśnie
w czwartek fotografujemy i jak zwykle po obrobieniu zdjęć przez Leszka natychmiast je dostaniesz.
Serdecznie pozdrawiam, Kornelia Major
A tak mniej więcej, na oko, kiedy będziecie digitalizować Skarżysko-Kośc.?Kornelia_Major pisze: Witam
Skarżyska Kościelnego nie mamy . Fotografujemy w A.D. Kielce
Pozdrawiam. Kornelia
To kwestia tygodni, miesięcy, roku?
pozdrawiam
Hubert
Poszukuje Aktu Małżeństwa Józefa Białkowskiego z Franciszką Górską (przed 1860) i/lub aktu urodzenia Józefa Białkowskiego (ok. 1815) parafia Ostrzeszów.
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt: