Metryczki dowodów osobistych
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
MarcinBulaga

Ja wysłałam zamówienie w lipcu 2022, zwykłym listem,
6.03 zapytałam i w środę dostałam odpowiedź:
"w związku z bardzo dużą liczbą wpływających podań dotyczących poszukiwań metryczek dowodowych w celach genealogicznych, czas realizacji uległ znacznemu wydłużeniu, w chwili obecnej rozpatrujemy wnioski o przeprowadzenie poszukiwań w zespole 72/3728 Centralny Rejestr Metryczek Wydanych Dokumentów Tożsamości 1952-1997, które zostały nadesłane do nas w lipcu 2022 r. Wnioski dotyczące poszukiwań w zespole nr 72/3728 realizowane są zgodnie z kolejnością wpływu“
mam nadzieję, że jeszcze w marcu dostanę
Powodzenia
Agnieszka
6.03 zapytałam i w środę dostałam odpowiedź:
"w związku z bardzo dużą liczbą wpływających podań dotyczących poszukiwań metryczek dowodowych w celach genealogicznych, czas realizacji uległ znacznemu wydłużeniu, w chwili obecnej rozpatrujemy wnioski o przeprowadzenie poszukiwań w zespole 72/3728 Centralny Rejestr Metryczek Wydanych Dokumentów Tożsamości 1952-1997, które zostały nadesłane do nas w lipcu 2022 r. Wnioski dotyczące poszukiwań w zespole nr 72/3728 realizowane są zgodnie z kolejnością wpływu“
mam nadzieję, że jeszcze w marcu dostanę
Powodzenia
Agnieszka
-
Kaminski_Przemik

Witajcie
przysłali mi wiadomość, że muszę jeszcze raz złożyć wniosek, bo musi być na formularzu i mam teraz dwa pytania: czy te dwa prostokąty na górze to są miejsca na ich pieczątki, czy może ja mam coś tam wpisać? I czy jak nadali mi symbol pisma, to czy w formularzu mam gdzieś go umieścić?
Pozdrawiam Przemek
Pozdrawiam Przemek
-
orzech_101

Moim zdaniem nie powinno się modyfikować wniosku i wpisać w nim tylko 2 osoby.
Pozdrawiam
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
-
Tomaszewski_Slawek

-
joannis.90

-
Sroczyński_Włodzimierz

Myślę, że gdybyś się uprzesz na udostępnienie na miejscu, bez zamówienia kopii, czyli czyste udostępnienie - to będzie bez żadnych opłat (art. 16c ustawy)
Być może, gdy powalczysz kopie też (art. 16d)
Art. 16d. 1. Podmioty zobowiązane udostępniają [...]przez:
[...]
2) przekazanie informacji w nich zawartych w postaci reprodukcji tych materiałów albo pisemnej odpowiedzi na zapytanie.
2. Podmioty zobowiązane udostępniają materiały archiwalne w oryginale albo reprodukcje tych materiałów:
1) w dostosowanych do tego celu pomieszczeniach, po pisemnym zgłoszeniu w postaci papierowej lub elektronicznej;
2) za pośrednictwem systemów teleinformatycznych wraz z metadanymi reprodukcji.
Być może, gdy powalczysz kopie też (art. 16d)
Art. 16d. 1. Podmioty zobowiązane udostępniają [...]przez:
[...]
2) przekazanie informacji w nich zawartych w postaci reprodukcji tych materiałów albo pisemnej odpowiedzi na zapytanie.
2. Podmioty zobowiązane udostępniają materiały archiwalne w oryginale albo reprodukcje tych materiałów:
1) w dostosowanych do tego celu pomieszczeniach, po pisemnym zgłoszeniu w postaci papierowej lub elektronicznej;
2) za pośrednictwem systemów teleinformatycznych wraz z metadanymi reprodukcji.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
malgorzata601

Bodajże musisz uzupełnić formularz word/pdf i w taki o to sposób uzupełniony formularz składasz jako wniosek o wyszukanie dokumentacji .Tom57 pisze:O co chodzi z tymi wnioskami, bop jestem bardzo do tyłu,MarcinBulaga pisze:Serwus
Ma ktoś może informacje z jakiego miesiąca teraz rozpatrują wnioski? Ja wniosek złożyłem w sierpniu i nadal czekam
Tomek
Pytanie czy to jest darmo czy trzeba płacić za tą kwwerende ?
Pozdrawiam,
Mateusz ;D
Mateusz ;D