dziękuję ślicznie Agnieszko

!
mam jeszcze jedną prośbę (mam nadzieję ostatnią i nie będę wam już głowy zawracać

) nie mogę się rozczytać ze sporządzonego po polsku aktu małżeństwa nr 3 Jana Wilkołaskiego/Wilkołazkiego i Franciszki Krzyszczak, chodzi mi o fragment mówiący o rodzicach państwa młodych.
http://szukajwarchiwach.pl/35/1655/0/1/ ... yvreyrW9hg
"stawili się
Jan Wilkołaski, włościanin, młodzian dwudziesty ósmy rok liczący według metryki wyjętej z Ksiąg Kościoła Bychawskiego w Bystrzycy od urodzenia zamieszkały, syn pełnoletni, ......................... matki(?)........
Franciszki z .................
Wilkołaskiej, włościanki wdowy w Bystrzycy zamieszkałej, z przyczyny nieżyjącego .....................
Wilkołaskiego........... jak dowodzą ... z ksiąg kościoła bychawskiego, panna
Franciszka Krzyszczakówna, włościanka dwudziesty piąty rok licząca według żłożonej metryki wyjętej z Ksiąg Koscioła bychawskiego w ....... od urodzenia zamieszkała, córka pełnoletnia
Mikołaja Krzyszczaka i Franciszki .................., małżonków ........ ......... ........ nieżyjących"
na Lubgens widnieje także w uwagach przy akcie małżeństwa "z Sobczyszczaków" a takiej informacji już w ogole nie mogę się doczytać w akcie