Warszawa-cm. Bródnowski (Bródzieński, Bródno) info, zdjęcia
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Sroczyński_Włodzimierz

Re: Prośba o zdjęcie grobu
To tylko etap - takie samo źródło jak i inne: wymaga dalszych badań, konfrontacji z innymi źródłami, analizy. Zlekceważenie nagrobków tak samo słaby pomysł jak przyjęcie 1:1. To innych rodzaj kamiennych tablic:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- genealog1981

Witam Wszystkich,
Jezeli ktos sie zajmuje robieniem zdjec. To bardzo bym prosil
O zdjecie grobu: kwatera 31A rzad 6 numer 31
Pozdrawiam,
Sandro
Jezeli ktos sie zajmuje robieniem zdjec. To bardzo bym prosil
O zdjecie grobu: kwatera 31A rzad 6 numer 31
Pozdrawiam,
Sandro
Sandro Barblan
-
Basiewicz_Karol

Dzień dobry,
Gdyby ktoś miał taką możliwość, bardzo bym prosił o wykonanie zdjęcia dwóch rodzinnych grobów:
- kwatera 6K, rząd 4, grób 14 (pochowana Stefania Wierzbowska z córką i zięciem);
- kwatera 112P, rząd 5, grób 29 (pochowana Marianna Górniak, prawd. z mężem);
Mail: karol.basiewicz(małpa)onet.pl
Pozdrawiam,
Karol
Gdyby ktoś miał taką możliwość, bardzo bym prosił o wykonanie zdjęcia dwóch rodzinnych grobów:
- kwatera 6K, rząd 4, grób 14 (pochowana Stefania Wierzbowska z córką i zięciem);
Pozdrawiam,
Karol
Ostatnio zmieniony pn 29 mar 2021, 19:37 przez Basiewicz_Karol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kornaś_Maciek

Dzień Dobry,
Mam ogromną prośbę. Gdyby ktoś z Państwa był na cmentarzu Bródnowskim i miał możliwość wykonania zdjęć grobu mojej prababci to będę bardzo zobowiązany. Nie wiem w jakim stanie jest nagrobek, czy zachowała się jakaś tabliczka. Najprawdopodobniej jest to grób ziemny, bardzo zniszczony.
Dane mojej prababci: Janina (zamiennie Joanna) Matwijko zd. Mysyk, zmarła 29.04.1949 r.
Dane grobu: kwatera 2G; rząd 3; grób 7.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Maciek Kornaś
Mam ogromną prośbę. Gdyby ktoś z Państwa był na cmentarzu Bródnowskim i miał możliwość wykonania zdjęć grobu mojej prababci to będę bardzo zobowiązany. Nie wiem w jakim stanie jest nagrobek, czy zachowała się jakaś tabliczka. Najprawdopodobniej jest to grób ziemny, bardzo zniszczony.
Dane mojej prababci: Janina (zamiennie Joanna) Matwijko zd. Mysyk, zmarła 29.04.1949 r.
Dane grobu: kwatera 2G; rząd 3; grób 7.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Maciek Kornaś
-
Nagórski_Bogusław

Prośba o zdjęcie grobu
Witam z Krakowa!
Mam prośbę o foto grobu rodzinnego Krukowskich, w którym spoczywa wuj mojego taty (Stanisław Krukowski) a także jego kuzyn (Jerzy Krukowski) oraz inni członkowie tej rodziny:
Grób znajduje się wg planu w pobliżu bramy od ul.Staniewickiej, w pobliżu ogrodzenia.
To:
Kwatera: 55N; Rząd: 2; Grób: 11
Krukowski Jerzy zm. 20.II.2006 r.
Mój mail: 194708[AT]wp.pl
Z góry bardzo dziękuję !
Bogusław
Mam prośbę o foto grobu rodzinnego Krukowskich, w którym spoczywa wuj mojego taty (Stanisław Krukowski) a także jego kuzyn (Jerzy Krukowski) oraz inni członkowie tej rodziny:
Grób znajduje się wg planu w pobliżu bramy od ul.Staniewickiej, w pobliżu ogrodzenia.
To:
Kwatera: 55N; Rząd: 2; Grób: 11
Krukowski Jerzy zm. 20.II.2006 r.
Mój mail: 194708[AT]wp.pl
Z góry bardzo dziękuję !
Bogusław
Ostatnio zmieniony pt 26 mar 2021, 22:32 przez Nagórski_Bogusław, łącznie zmieniany 1 raz.
-
AleksandraG

Brodno
Na Bródnowskim cmentarzu w Warszawie sa pochowani moi pradziadowie Stanislaw Guz 1939 i Balbina Guz 1955 Kwatera 19B-2-6 czy moge prosic drogich grupowiczow o wykonanie zdjecia bardzo mi zalezy bo nie sadzilam ze go znajde ,corona utrudnia podroz wiec ciezko zaplanowac wizyte ,prosze o pomoc was serdecznie
Ostatnio zmieniony wt 16 mar 2021, 17:14 przez AleksandraG, łącznie zmieniany 3 razy.
-
AleksandraG

-
AleksandraG

-
Basiewicz_Karol

Dzień dobry,Basiewicz_Karol pisze:Dzień dobry,
Pozdrawiam,
Karol
Uprzejmie ponawiam prośbę z listopada. Gdyby ktoś mógłby wykonać zdjęcie byłym bardzo wdzięczny
Karol
Ostatnio zmieniony pn 29 mar 2021, 19:38 przez Basiewicz_Karol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
geneawdziek

Witam,
Jeżeli to będzie możliwe to bardzo bym prosił o zdjęcie grobu: kwatera 65F rząd 2 numer 21.
na adres mailowy: geneawdziek (małpa) gmail.com
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Ryszard
Jeżeli to będzie możliwe to bardzo bym prosił o zdjęcie grobu: kwatera 65F rząd 2 numer 21.
Ryszard
-
Zielonka_Marcin

Witam,geneawdziek pisze:Witam,
Ryszard
W najbliższym czasie będę miał możliwość wykonania zdjęć. Mam prośbę o podanie nazwiska. To ułatwi znalezienie
Pozdrawiam serdecznie,
Marcin
Marcin, prosil bym o zdjecie grobu:
Wincenty Jozef Bobrzyk - zmarl w 1907 i jego zony Emilia Anastazja Kamler - zmarla?
Niestety tylko wiem ze pochowani na cmentarzu Brodnowskim kwatera 34 i do tego przyznaje ze nie jestem pewny czy grob nadal istnieje.
Dziekuje i pozdrawiam
Harald
Wincenty Jozef Bobrzyk - zmarl w 1907 i jego zony Emilia Anastazja Kamler - zmarla?
Niestety tylko wiem ze pochowani na cmentarzu Brodnowskim kwatera 34 i do tego przyznaje ze nie jestem pewny czy grob nadal istnieje.
Dziekuje i pozdrawiam
Harald
-
geneawdziek

Powinno być Zakrzewski ale nie mam pewności, dlatego chciałbym sprawdzić.Zielonka_Marcin pisze:Witam,geneawdziek pisze:Witam,
Ryszard
W najbliższym czasie będę miał możliwość wykonania zdjęć. Mam prośbę o podanie nazwiska. To ułatwi znalezienie![]()
Pozdrawiam serdecznie,
Marcin
Pozdrawiam
Ryszard