Witam. Stokrotne dzięki. O to mi chodziło - kto jest ojcem Izabeli. Piotr Sz. jest synem Józefa.
Mieszkam nad morzem i szukam informacji o Szuberskich, szukam wszystkiego co związane z tym nazwiskiem. Każda informacja o tym nazwisku jest dla mnie ważna, daje mi obraz jak ci ludzie przemieszczali się po kraju. Szukam co łączy Szuberskich dziś mieszkających w różnych częściach kraju.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję. Z poważaniem - Bogdan Sz.
Witam. Czy można sprawdzić , czy nie występują Skąpscy. Bardzo zależy mi na dacie śmierci mojego dziadka Antoniego Wicentego Skąpskiego oraz innych o tym nazwisku. Antoni żył prawdopodobnie jeszcze w roku 1918. Jego córka wyszła za mąż za Leopolda Hance - chyba w 1926 roku. Może byli inni jeszcze Skąpscy. Tak do roku 1908 mam ich spisanych, ale potem nie mogę nic ustalić. Interesuje mnie również data śmierci mojej babci Marianny Józefy- w rodzinie się mówiło, że zmarła przy porodzie mojego ojca ( urodził się w 1909 roku ). Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Honorata
Chyba się zagalopowałam z tymi zgonami, ale może chociaż to- ten Antoni Wicenty, po śmierci mojej babci Marianny ( chyba 1909 rok- była drugą żoną Antoniego ), ożenił się ponownie z Teofilą Szeliską ( była wdową ). Proszę o sprawdzenie czy jest akt ślubu tak m.więcej w latach 1915-1920. Pozdrawiam . Honorata
Witam.
Czy mogę jeszcze prosić o sprawdzenie pewnych danych?
Poszukuję aktów urodzenia trojga rodzeństwa, z których dziewczynka na pewno była chrzczona u Św. Zygmunta.
Ale bardziej prawdopodobne będzie znalezienie w posiadanych przez Panią spisach małżeństwa rodziców tej trójki przed 1920 r.
Są to Stanisław Adamski i Regina Bączyńska
Dzieci
Marian Adamski ur. 1920
Barbara Adamska ur. 24.10.1923
Leon Adamski ur. 1928
Pozdrawiam serdecznie
Poszukuję aktu urodzenia dziadka Cesława Domżalskiego oraz aktu ślubu jego rodziców
miejscowość Krośnice, parafia Lekowo
Dzień dobry . nie wiem czy jeszcze można coś tu uzyskać z informacji ale jeśli była by taka możliwość to bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Frączyk oraz Czyżewski/a. Za wszelkie informacje bardzo dziękuję.Pozdrawiam Magdalena
Magdalena_Skonieczka pisze:Dzień dobry . nie wiem czy jeszcze można coś tu uzyskać z informacji ale jeśli była by taka możliwość to bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Frączyk oraz Czyżewski/a. Za wszelkie informacje bardzo dziękuję.Pozdrawiam Magdalena
Paideia pisze:Czy wśród akt znajduje się nazwisko Ucieklak?
Też szukam rodziny o tym nazwisku, Może ktoś ma jakieś informacje.
Mam dane co do Witolda Ucieklak, do jego dzieci: Stanisław, Barbara i Janusz a Ojcem Witolda był Franciszek pochowany w Żarkach.
Może ktoś ma jeszcze jakieś informacje?
Krystyna - dziękuję za odpowiedź, niestety te miejsca przeszukałam, póki co nie ma wzmianki o Franciszku i Walerii Ucieklak a to moi pradziadkowie, są pochowani w Żarkach, ale nic więcej nie wiem. Ich syn Witold był moim dziadkiem. Może komuś rzuci się jeszcze to nazwisko czasem warto puścić wici.